infa.lt

SGD terminalo savininkas praturtėjo dviem milijonais eurų Lietuvos sąskaita

22 gegužės
09:33 2018

Independence terminalas

Lietuvos išsinuomotas terminalas atnešė akcininkui „Hoegh LNG” ne tik pajamas nuo nuomos, bet ir dividendus. Tai buvo pirmas atvejis, kai suskystintų gamtinių dujų saugojimo laivas atnešė tokį pelną, rašo sputniknews.lt.

Norvegijos kompanija „Hoegh LNG Lietuva” už suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivo-terminalo „Independence” nuomą Lietuvoje sumokėjo du milijonus eurų dividendų už 2016 metus savo akcininkui — bendrovei „Leif Hoegh”, praneša portalas The Baltic Course.

2014 metų pabaigoje išnuomotas laivas atnešė naudą ne tik iš nuomos, bet ir dėl dividendų.

Ataskaitoje, kurią „Hoegh LNG Lietuva” parengė Registrų centrui, nurodyta, kad praėjusių metų pabaigoje bendrovės nepaskirstytasis pelnas siekė 3,2 mln. eurų.

Per pastaruosius metus „Hoegh LNG Lietuva” uždirbo 49,5 mln. eurų pajamų — 2,4 proc. mažiau nei 2016 metais, o grynasis bendrovės pelnas padidėjo 1,1 proc. — iki 1,8 mln. eurų.

Lietuvos energetikos bendrovė „Klaipėdos nafta” iš „Hoegh LNG Lietuva” išsinuomoja SGD terminalą „Independence” pagal ilgalaikę sutartį. Nuomoti laivą — pagrindinė bendrovės veikla.

Terminas, kai Lietuva nuomoja Norvegijos suskystintų gamtinių dujų saugojimo laivą, baigsis 2024 metais. Šiais metais Vilniuje bus nuspręsta, ką toliau daryti su SGD terminalu. Jo išpirkimo kaina gali svyruoti nuo 121 iki 160 mln. eurų. Tiksli suma yra nustatyta „Hoegh LNG” sutartyje ir yra konfidenciali.

Šiuo metu valstybinė įmonė „Klaipėdos nafta” kasmet moka apie 60 milijonų eurų už SGD laivo-terminalo nuomą.

Anksčiau Lietuva bandė gauti Klaipėdos SGD terminalui regioninio terminalo statusą, kad gautų ES finansinę paramą nuomai apmokėti.

Be to, Lietuvos Vyriausybė tikėjosi, kad Latvija ir Estija pirks SGD iš jo, tačiau jie nepanorėjo pirkti brangių suskystintų gamtinių dujų, esant pigesnėms Rusijos dujoms.

infa.lt komentaras:

Įdomi vieta šioje SGD terminalo „Independence” sutartyje yra jo išpirkimo kainos konfidencialumas. Valstybė (vyriausybė) naudojasi mūsų visų-mokesčių mokėtojų pinigais ir tuo pačiu slepia nuo mūsų, kam ir kiek panaudoja mūsų pačių pinigų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 325

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...