infa.lt

Petras Gražulis: „partija „Tvarka ir teisingumas“ be Rolando Pakso tėra medžiotojų būrelis”

21 gegužės
16:41 2018
Petras Gražulis

Petras Gražulis. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Manau, būtina viešai paaiškinti dabartinę situaciją „Tvarkos ir teisingumo“ partijoje, mano pozicijas ir motyvus.

Aš esu įsitikinęs, – mus rinko kaip alternatyvą elito ir konservatorių sukurtai veidmainiškai ir neteisingai politinei sistemai.

Aš esu įsitikinęs, – partija „Tvarka ir teisingumas“ be Rolando Pakso tėra medžiotojų būrelis, tolygus Valentino Mazuronio vadovautai Darbo partijai.

Štai todėl aš niekada neremsiu bendro darbo su TS-LKD nei pozicijoje, nei opozicijoje. Aš jais netikiu. Aš rėmiau ir remsiu valstiečių reformas darančias mūsų valstybę teisingesnę ir atsakingesnę – juk iki dabar niekas nesiryždavo iškuopti Lietuvos politinių šiukšlių. Ir remsiu tol, kol jie nesuelitės ir nenutils, kol atitiks mūsų partijos programines nuostatas.

Todėl aš niekada neremsiu suvadėjusio Remigijaus kliedesių, jog partija be R. Pakso tik stiprės ir augs. Jog mes nieko nekelsime per Prezidento rinkimus, o Europos Parlamento rinkimai apsieis ir be R. Pakso.

Ir, jei aš nesilaikau „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pozicijos dėl šių klausimų, tai R. Žemaitaitis ir jo sėbrai nesyk nesilaikė patvirtintos partijos pozicijos. Norit pavyzdžių, – valdyba nusprendė, jog reikia remti komisijos dėl aferų LRT sudarymą, – R. Žemaitaitis frakcijos vardu pasisako prieš. R. Paksas viešai parėmė komisijos dėl plėšikiškų A. Kubiliaus ir I. Šimonytės paskolų ėmimo aplinkybių sudarymą, – R. Žemaitaitis prieš.  Komisija dėl valstiečių apdergimo, – R. Žemaitaitis už. Tvirtinamas augantis biudžetas, – R. Žemaitaitis prieš. R. Paksas viešai ragina trauktis iš griaunančios „MG Baltic“ opozicijos, – Žemaitaitis prieš. Ir spėkit, kas pasisako, kad nebūtų tiriamas Prezidentės susirašinėjimas su konkrečiais politikais, teisėjais, prokurorais, tiriama galima Prezidentės įtaka organizuojant bylas prieš politinius oponentus, – ogi Remigijus.

Aš nežinau, ar R. Žemaitaitis susirašinėja su tulpe@lrpk.lt, ar tik patikėjo elito liokajų kalbomis jog „Tvarkos ir teisingumo“ reitingai kyla tik dėl jo bendro darbo su konservatoriais ir nuosaikios pozicijos. Bet jo propaguojamas bendradarbiavimas su TS-LKD, tapsmas elito atstovu yra ir neatsakingas, ir išdavikiškas. Matyt, greit tapsime konservatorių partijos poskyriu. O juk būtent konservatoriai su Prezidente kūrė ir puoselėjo tik jiems tarnaujančią valstybę – jie bandė pavogti Lietuvą iš mūsų visų. Būtent konservatoriai su elito liokajais nušalino žmonių rinktą Prezidentą ir su savo sinkevičiais, jarašiūnais ir žalimais uždraudė žmonėms jį rinkti. Būtent konservatoriai ir Prezidentė su savo valiais, mikelėnais ir  jakilaičiais planavo ir kėlė politiškai motyvuotas bylas prieš jiems neįtinkančias partijas. Aš buvau krikščionių demokratų steigėjas ir veikėjas, žinau iš arti, kas nutinka pradėjus dirbti su TS-LKD.

Aš neišdaviau nei „Tvarkos ir teisingumo“ partijos programos, nei partiečių. Ir tikrai partijos neskaidžiau. Dar daugiau, man būnant frakcijos seniūnu frakcija tik augo. Frakcijos nariais tapo Valdas Vasiliauskas, profesoriai Stasys Brunza ir Povilas Gylys. Vyko derybos ir su kitais. Bet… R. Žemaitaitis juos ne vieną kartą tiek viešai, tiek privačiai vadindavo žmogžudžiais.  Garbingi žmonės spjovė į tokią partiją ir išėjo. Solidarizuodamasis su jais iš frakcijos seniūnų pasitraukiau ir aš.

O ką į frakciją atvedė R. Žemaitaitis?  Nenustebsiu, kad greit prasidės flirtas su D. Šakaliene, M. Majausku ar A. Armonaite.

Dėl kitų frakcijos narių nesu įsitikinęs. Gal tulpė@lrpk.lt. Gal R. Žemaitaitis apšėrė savo vartojamomis bebrų liaukomis ar pušų pumpurais. O gal kiekvienam pažadėjo pirmą vietą Europos Parlamento rinkimuose. Aišku tik viena – nusprendus mane eliminuoti ir paskelbus tai Seime, konservatoriai iš džiaugsmo plojo net atsistoję.

O judėjimo „Šaukiu aš Lietuvą“ prasmė – ne būti konkurentu „Tvarka ir teisingumas“, bet pakviesti bendram darbui ir nepartinius, ir tvarkiečius, ir kitų partijų atstovus. Manau, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ pati turi tapti judėjimo nariu.

Tikiu, –  mano nuomonę parems ir nemažai partiečių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 244

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Kaimietė    -  2018-05-22, 20:05

    Žmonės balsavo tik už Pakso partiją, jį išrinko ir Prezidentu, už dabartinius susireikšminusius tvarkiecius mes nebalsuosiu. Galit ieškoti prieglobsčio pas Landsbergius.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...