infa.lt

Pricer: Per mėnesį benzinas degalinėse pabrango 6 %

19 gegužės
01:02 2018

Degalinė

Gegužės mėnesį atliktas Pricer.lt degalų kainų tyrimas rodo, kad per mėnesį vidutinė A95 benzino kaina Lietuvoje (su PVM ir akcizu) kilo 6 %, o dyzelinio kuro – 5,7 %. Pricer.lt skelbė, kad balandį kainas kėlė tik mažųjų degalinių savininkai. Tyrimo metu užfiksuota, kad gegužės mėnesį degalų kainos pakilo visose degalinėse. Pabrango benzinas, dyzelinis kuras ir suskystintos automobilinės dujos.

Balandžio mėnesį žaliavinės naftos kainas pasaulio rinkose pakėlė koalicinių pajėgų karo veiksmai Sirijoje, gegužės mėnesį – JAV prezidento D.Trampo sprendimas vienašališkai pasitraukti iš susitarimo su Iranu ir jam vėl nustatyti ekonomines sankcijas, kas pasaulio naftos rinkoje gali stipriai sumažinti naftos pasiūlą.

Per du mėnesius žaliavinės Brent rūšies naftos kaina pasaulinėje biržoje brango 21,7%. Didmeninė A95 benzino kaina vienkartiniams sandoriams bendrovėje „Orlean Lietuva“, palyginus su balandžio mėnesiu, padidėjo 5,3 %, o didmeninė dyzelinio kuro kaina vienkartiniams sandoriams kilo 5 %.

Pricer.lt užfiksavo, kad per mėnesį Lenkijoje „PKN Orlean“ didmeninės degalų kainos pakilo dar daugiau nei Lietuvoje: benzinas brango – 6,6 %, dyzelinas – 6,7 %. Nežiūrint to, degalai vairuotojams Lenkijoje (Bialystoke) išlieka pigesni 2-3 ct. už litrą, nei pigiausioje degalinėje Vilniuje ar Kaune.

 

Pricer.lt atlikta degalų kainų analizė rodo, kad tyrimo dieną pigiausias A95 benzinas Vilniuje ir Kaune išliko degalinėse „Jozita“, kur tyrimo metu 1 litras pigiausio benzino kainavo 1,18 euro (balandį pigiausias benzinas čia kainavo 1,10 euro, tai reiškia, kad „Jozita“ degalų kainą per mėnesį pakėlė 6,31 %), brangiausia A95 benzinas buvo parduodamas degalinėse „Circle K“ ir „Orlean“ – 1,286 euro (balandžio mėnesį kaina atitinkamai buvo 4,05% ir 5,76 % žemesnė). Pigiausio benzino kainos skirtumas tarp skirtingų jo pardavėjų tyrimo dieną sumažėjo iki 10,6 euro centų. Balandžio mėnesį skirtumas siekė 13 euro centų už 1 litrą degalų.

A.Vizickas teigia: „Norėčiau pabrėžti du svarbius dalykus: 1. Benzinas brangsta, bet paskutinius du mėnesius pigiausi degalai sparčiau brango pas pigių degalų pardavėjus, nei didelėse tinklinėse degalinėse. 2. Nežiūrint to, kad didmeninė degalų kaina pas mūsų kaimynus lenkus procentaliai kilo dar daugiau nei Lietuvoje, ten mažmeninė degalų kaina pasienio degalinėse išlieka mažesnė nei pigiausioje Vilniaus ar Kauno degalinėje“.

Pricer.lt tyrimo metu pigiausiai dyzelinu prekiavo taip pat degalinė „Jozita“, kur 1 litro degalų kaina siekė 1,08 euro (per mėnesį kaina pakilo 6,9 %), brangiausias dyzelinas buvo parduodamas degalinėse „Circle K“ ir „Orlean“, kur 1 litras dyzelino kainavo 1,206 euro. Pigiausio dyzelinio kuro kainos skirtumas rinkoje siekia 12,6 euro centus.

Gegužės mėnesį stipriai pabrango ir suskystintos automobilinės dujos. Jų 1 litro kaina kilo nuo 2 iki 10,5 %. Pigiausiai suskystintomis dujomis prekiavo „Jozita“ po 49 euro centus, brangiausiai „CircleK“ – po 65 euro centus. Daugiau informacijos apie tai pricer.lt

Pricer.lt gegužės mėnesio pigiausių degalų reitinge vienareikšmiu lyderiu ir toliau išliko degalinė „Jozita“, kurioje tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos užfiksuotos mažiausios Kaune ir Vilniuje. Daugiau apie reitingą ir kuro kainų tyrimą rasite

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 246

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Andrius    -  2018-05-20, 00:02

    Na degalinėje, kurioje aš nuolat piluosi, dyzelinas pabrango 10%…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. nerijus    -  2018-05-20, 09:34

    Tai brangsta nuolat vasarai artėjant, aš savo pigioje Neste degalinėje pastebiu pakilus apie 12 procentų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....