infa.lt

R.Juknevičienė nori abiturientus siųst į kariuomenę iškart po mokyklos suolo

17 gegužės
18:57 2018
Rasa Juknevičienė

YouTube nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė siūlo nuo 2024 metų pereiti prie visuotinio jaunuolių šaukimo tuoj po mokyklos. Tokį pasiūlymą ji registravo Seime.

Parlamentarė siūlo pereiti prie visuotinio šaukimo modelio, kuomet privalomai būtų šaukiami vaikinai (19 m.) iš karto po viduriniojo ugdymo mokyklos baigimo, kitaip nei dabar, kuomet 18–26 metų jaunuoliai šaukiami atsitiktinės atrankos principu. Siūlymas teikiamas remiantis Krašto apsaugos ministerijos atliktu Visuotinės karo prievolės poreikių, galimybių ir apribojimų vertinimu.

„Turime imtis tolimesnių žingsnių, užtikrinančių kariuomenės rezervo kūrimą ir visuomenės parengimą gynybai, todėl manau, kad 2024 metai yra tinkamas laikas pereiti prie visuotinio šaukimo, jei ir toliau būtų numatoma tolygiai didinti finansavimą krašto apsaugai. Visuotinio šaukimo modelis, kuomet privalomai šaukiami vaikinai iš karto po viduriniojo ugdymo mokyklos baigimo, būtų daug priimtinesnis ir patiems jaunuoliams. Jaunuoliai žinotų, kad baigę mokyklą turės atlikti karinę tarnybą (jei sveikata tam tinkama) ir toliau atitinkamai planuoti savo gyvenimą“, – teigia R. Juknevičienė.

Pasak Seimo narės, tarnaudami jaunuoliai išsiugdo įgūdžių, kurie neabejotinai praverčia ir tolimesniame jų gyvenime. Be to, šiuo metu taikoma plati amžiaus imtis, kuomet gali būti pašaukti 19–26 metų vyrai, sukelia nepatogumų jaunuoliams, nes kai kuriems tenka atidėti esamus planus ar įsipareigojimus.

Siūlyme yra numatoma didinti atliekančių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ribinį skaičių iki tais metais prognozuojamo tinkamų tarnybai 19-mečių jaunuolių (vyrų) maksimalaus skaičiaus. Numatomas šaukiamų jaunuolių skaičius didėtų 1500 jaunuolių, lyginant su Vyriausybės pateiktu projektu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 549

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Renata    -  2018-05-18, 06:31

    Pamastymui… Prieš ką ruošiamės kariauti? Kai daugumos žmonių išaugusi sąmonė, suvokimas, kad reikia draugauti pasaulyje. 🙂
    Bent jau pasistengti mokytis, link to eiti…
    Pasaulis visų, tad verta mokytis, ieškokite išminties, kompromiso, taikos…
    Kam ir kur švaistote pinigus, ginklų verslui?
    Vietoj to, kad kurti pasaulį gražesnį, kad visi turėtu galimybe keliauti ir mėgautis duotu ir taip ribotu gyvenimu…
    Ar kariuomenė yra tai, ko reikia jauniems žmonėms ar jų klausia, atsiklausė kas ar jie turės pasirinkimo laisvę?
    Kodėl senstelėjusi teta Juknevičienė, išlaikoma mokesčių mokėtojų, leidžia sau priimti tokius sprendimus. Manot žino geriau, ko reikia jaunam žmogui, jo tobulėjimui?
    Todėl, kad mes suaugę, laikantys save „protingais“ žmonėmis, suteikėm tokia galimybe vienam žmogui apspręsti. Ko reikia daugumai jaunų žmonių. Kvailoka, ar ne? 😉 Bet, leiskim sau pripažinti, mūsų visuomenės tokie sprendimai…
    Gal jaunas žmogus vietoje šautuvo, mieliau grotu gitara ar keptu tortą, augintu žirgą ar augintu sūnų ?…
    Tad ar jaunas žmogus turės pasirinkimo laisvę? O tai būtina užtikrini…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Ar ji žino, kur ją nori pasiųst abiturientai?    -  2018-05-18, 15:08

    Jaunas vyras, tik ką baigęs mokyklą ir planuojantis studijas,bus įkištas į kazarmas ir muštruojamas kaip gyvulys. Kas su kuo čia ruošiasi kariauti? Pasaulis prifarširuotas branduolinės ginkluotės, vienas mygtuko spustelėjimas ir visi pavirstam į dulkes. Visa kita karinė technika ir lėšų jai didinimas – tai tik biznis ir dar kartą biznis, o mūsų sūnūs – tik mėsa karo biznieriams.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Dainius    -  2018-05-18, 15:26

    Sovitmečiu taip buvo 1985-1988 metais. Rasa nieko naujo nesugalvojo.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Meghan    -  2018-05-20, 16:05

    Rasa, tu pasiuntei savo šeimą…, sukūrei naują ant kito žmogaus ašarų, o dabar, būdama bevaisė ir dėl to matyt pikta, siunti Tautos sūnus į degradaciją. Kodėl tau, senai ciocei,kišti nagus prie mano sūnaus, kuris, baigęs mokyklą, nori mokytis? Jis tam ir mokėsi, kad DAR mokytųsi, o ne kazarmas šluotų ir ciocėm pagarbas atidavinėtų.O ką daugiau daryt? Nieks taip ir neužpuolė. Ateis laikas, jaunuoliai baigs mokslus, tada kalbėkim apie Lietuvos likučių gelbėjimą nuo amžinai puolančių rusų…

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Vilija    -  2018-05-21, 09:35

    Teisingai pasakė komentatorius „Ar ji žino, kur ją nori pasiųst abiturientai?“
    „Visa kita karinė technika ir lėšų jai didinimas – tai tik biznis ir dar kartą biznis, o mūsų sūnūs – tik mėsa karo biznieriams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...