infa.lt

Diskusija: Ar normalu, kai šunys viešose kavinėse sėdi prie žmonėms skirto stalo ant žmonėms skirtų kėdžių?

14 gegužės
09:11 2018
Šuo prie stalo

Galima pamanyti, jog padavėja bendraudama su šunimi priima užsakymą. O gal taip ir yra?

Pateikiame jūsų dėmesiui keletą nuotraukų, darytų Vilniuje, Vokiečių gatvėje esančioje viešoje atviroje užeigoje #grill_terace, kur kaip centrinę viso veiksmo figūrą galime matyti šunį, sėdintį ant žmonėms skirtos kėdės, prie žmonėms skirto stalo, kurio šeimininkai labiau domisi tuo, kas vyksta jų telefonuose, nei tuo, kas vyksta aplink. Bent jau nuotraukose užfiksuotais momentais. Nuotraukos neidentifikuoja asmenybių ir nieko apie jas nepasako, neskaitant padavėjos, bet tema ne apie ją.

Padavėją matome laimingą nuo bendravimo su šunimi (jo šeimininkai esamu momentu užmegzti kontakto negali), kaip ir patį šunį, paliktą padavėjos priežiūrai?

Todėl norėtųsi užduoti klausimą:

– ar šuns sėdėjimas ant žmonėms skirtų kėdžių, prie žmonėms skirto stalo, kur iš kailio galimai gali pabyrėti ir tam tikrų gyvių, vėliau ieškosiančių naujų šeimininkų, nekalbant apie šunų įpročius laižytis tam tikras intymias savo vietas, neatsižvelgiant į vietą, laiką, į tai, kas stebi, ir ar tai patinka sėdintiems šalia bei, galbūt, valgantiems – ar toks dalykas gali būti laikomas normaliu dalyku plačiojoje visuomenėje, nekalbant, žinoma, apie šunų mylėtojus ir jų šeimininkus, kuriems visa tai, akivaizdu, seniai yra tapę norma.

Čia reikėtų priminti dar vieną dalyką – šuns dydį, ir tai, jog jis be antsnukio, o kiti žmonės, sėdintys prie gretimų staliukų šalia, gali tiesiog nesaugiai jaustis. Kita dalis klausimo būtų apie patį šunį – ar jam patogu sėdėti taip, kaip yra pasodintas? Klausimas nekiltų, jei tai būtų naminiams gyvūnams skirta kavinė, tačiau ji tokia nėra. Tai sezoninė vieša užeiga, skirta žmonėms, bent jau kitaip nėra užrašyta šios užeigos pristatyme internete ir Facebook socialiniame tinkle.

Tikėtina, jog kavinė po šios diskusijos sulauks naujo, lankytojų-šunų mylėtojų, palaikančių tokią šunų aptarnavimo iniciatyvą, srauto.

Nuotraukų autorius: Arvydas Daunys

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 973

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. taurė    -  2018-05-14, 09:33

    Sprendžiant pagal šią nuotrauką šunys pradeda gyventi geriau nei kai kurie žmonės. Bet gal gi nereikėtų to taip akivaizdžiai demonstruoti?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. egis    -  2018-05-14, 09:55

    Na taipppp, gyvenimas Lietuvoje akivaizdžiai gerėja. Šunims. Pavydas ima. Bet ką darysi, „Ne tau Martynai…”.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. šuo    -  2018-05-14, 10:42

    Ko norit žmogeliai? Mano šeimininkai man nupirko vietą ir jūs čia žodžio neturit. Kol aš nieko nekandžioju ir nedergiu prie stalo – tol jūs neturite prie ko prikibt. Bet nežadu, kad to nepadarysiu ateityje, ar nepradėsiu laižyt savo genitalijų jums ant pykčio, žmogiukai. Žmogus juk šuns draugas ar ne tiesa?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. egle    -  2018-05-14, 11:11

    Kazkokia konfrontacija. Ir zmogus ir suo turi gyvenime savo vietas. Kai tos vietos bandomos pakeisti priesingai visuomeneje nusistovejusioms normoms tada kyla nepasitenkinimas. Zmonems nederetu taip issaukianciai elgtis verciant suni sedet ant kedes kur jam visiskai net nepatogu. Kuklumas puosia.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. odeta    -  2018-05-14, 11:51

    Ko jūs prie tų šunų prikibot, kam jie trukdo. Šunys kur kas geresni už daugelį žmonių. Aš geriau bendrausiu su šunimis, nei su žmonėmis. Anie bent neišduos! A6 palaikau tokią kavinės politiką!

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Ramunas    -  2018-05-14, 14:13

    Raskome smarkiai issigimusios demokratijos vaisius, kaip komentuota, kad lauzome visuomeneje nusistovejusias normas. Lauzoma viskas paeiliui. Retoriskai…., jei gejai gali elgtis issaukianciai , kuom blogesnis visu zmoniu (tame tarpe ir „ju”) draugas suo…

    Atsakyti į šį komentarą
  7. antinas    -  2018-05-17, 22:13

    gal as esu suo gejus…na,ko prikibot,jei zmones turi savo lyga,tai kuo mes,sunys,prastesni,mesirgi norim tureti savo teise…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....