infa.lt

Nei Seimo narys R. Šarknickas, nei Savižudybių ir smurto prevencijos komisija, nenustatė priklausomybės nuo sekso diagnozės bei masto

23 balandžio
14:34 2018

Seimo narys Robertas Šarknickas

2018 m. balandžio 19 d. 19.30 val. per Laisvos ir nepriklausomos televizijos (LNK) kanalą laidoje „KK2“ buvo paskleista iškraipyta ir tikrovės neatitinkanti informacija, susijusi su 2018 m. balandžio 18 d. bendrame Savižudybių ir smurto prevencijos bei Priklausomybių prevencijos komisijų posėdyje svarstytu „Dėl priklausomybės nuo medikamentų, interneto, sekso, kt. prevencijos politikos įgyvendinimo Lietuvoje“ klausimu. Siekiant paneigti minėtoje laidoje paskleistą informaciją, toliau pateikiami objektyvūs ir realūs faktai bei aplinkybės, susijusios su priklausomybės nuo sekso prevencijos politikos įgyvendinimo klausimu.

Visų pirma, dar 2016 m. Seimas yra patvirtinęs Priklausomybių prevencijos komisijos nuostatus, kurių 4 punkte yra įtvirtinta, jog Priklausomybių komisijos tikslas yra užtikrinti valstybės interesus, sudarant palankias sąlygas įgyvendinti fizinių, psichinių ir psichologinių priklausomybių (nuo alkoholio, apsipirkinėjimo, darbo, interneto, lošimų, maisto, medikamentų, narkotikų, nikotino, patyčių, pinigų, santykių, sekso, smurto, valdžios ir kt.) prevencijos politiką. Būtent Priklausomybių prevencijos komisija, siekdama įgyvendinti savo, kaip komisijos, tikslus, 2018 m. kovo 14 d. posėdyje pasitvirtino Priklausomybių prevencijos komisijos darbo planą Seimo 2018 m. IV (pavasario) sesijoje, kurio 6 punkte numatė balandžio mėnesį svarstyti klausimą dėl priklausomybių nuo interneto, sekso, medikamentų, kt. prevencijos politikos įgyvendinimo Lietuvoje.

Akcentuotina tai, kad darbo planas komisijos buvo patvirtintas bendru sutarimu, kas reiškia, kad priklausomybės nuo sekso prevencijos politikos įgyvendinimo klausimui neprieštaravo ir komisijos narys Antanas Matulas, kuris šiuo metu aktyviai reiškiasi diskredituojant šio komisijos darbo plano klausimo išvados rengėjus bei, būdamas komisijos nariu, skleidžia dezinformaciją. Be kita ko, priklausomybė nuo sekso, kaip viena priklausomybės rūšių, bei jos problematika yra plačiai aptariama ir psichologijos vadovėliuose.

Visa tai, kas išdėstyta, leidžia suformuoti pagrįstas išvadas, kad priklausomybės sąvoka bei problema nebuvo sugalvota nei konkrečios komisijos, nei konkretaus Seimo nario. Taip pat, remiantis aukščiau pateikta informacija, būtina paminėti ir tai, kad, priešingai nei nurodoma „KK2“ laidoje, – nei Seimo narys Robertas Šarknickas, nei Savižudybių ir smurto prevencijos komisija, kurios pirmininku jis yra, nenustatė priklausomybės nuo sekso diagnozės bei masto, o taip pat ir neinicijavo šio klausimo svarstymo.

Antra, bendrame komisijų posėdyje nebuvo svarstytas klausimas dėl sekso draudimo ar ribojimo Lietuvoje. Akcentuotina tai, kad šio svarstyto klausimo tikslas – be kitų posėdyje aptartų priklausomybių, aktualizuoti ir priklausomybę nuo sekso, nustatyti jos mąstą, padidinti šią priklausomybę turintiems žmonėms jos gydymo prieinamumą, taip pat per švietimo sistemą, psichologus skatinti atsakingą šeimos planavimą, įvertinant finansines galimybes išlaikyti atžalas, užtikrinti jiems pilnavertį ir laimingą gyvenimą ir kt., tačiau jokiu būdu ne riboti ar drausti natūralius dalykus bei reiškinius, taip pat ir lytinius santykius.

Todėl neaišku, kokiais įrodymais remiantis laidoje „KK2“ buvo įtaigiai paminėta, kad Seimo narys R. Šarknickas Lietuvoje pasiūlė įvesti priverstinį celibatą bei tai, kad bus ribojamas lytinių aktų skaičius. Paneigiant šiuos teiginius būtina pažymėti, kad kaip jau buvo minėta anksčiau, Seimo narys R. Šarknickas nėra priklausomybės nuo sekso prevencijos politikos įgyvendinimo idėjos autorius bei iniciatorius.

Taip pat, duodant interviu, „KK2“ žurnalistams buvo ne kartą paminėta ir atsakyta, kad niekas nesiruošia riboti ar drausti lytinių santykių. Visgi, dėl neaiškių priežasčių šios interviu dalys buvo iškirptos, o visuomenei ištransliuotas dezinformacinis turinys su iš konteksto išimtais ir sumontuotais atsakymais bei melagingais vedėjo komentarais ir pareiškimais.

Be kita ko, priešingai nei buvo išraiškingai pasakyta „KK2“ reportaže, Lietuvoje neketinama priimti įstatymo, ribojančio lytinius santykius, kadangi kaip ir minėta anksčiau, šio klausimo svarstymo tikslas – padidinti šią priklausomybę turintiems asmenims gydymo paslaugų prieinamumą bei skatinti sąmoningą ir atsakingą šeimos planavimą, siekiant užtikrinti atžalų pilnavertį gyvenimą.

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, Seimo narys R. Šarknickas ragina visuomenę netikėti 2018 m. balandžio 19 d.  „KK2“ laidoje pateikta informacija priklausomybės nuo sekso prevencijos tematika bei pateikdamas užklausimą LNK televizijai, ketina išsiaiškinti šio, galimai, sąmoningo tikrovės neatitinkančios informacijos pateikimo visuomenei tikslingumą ir priežastis.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 101

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...