infa.lt

STT: VšĮ „,Nacionalinis kraujo centras“ direktorė įtariama piktnaudžiavimu ir prekyba poveikiu

09 balandžio
13:19 2018

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimų korupcinių nusikaltimų VšĮ „Nacionalinis kraujo centras”. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

VšĮ „Nacionalinis kraujo centras” direktorė įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu ir veikimu bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant stambiu mastu imtis komercinės ir profesinės veiklos neturint licencijos. Kiti asmenys įtariami sukurstymu ir padėjimu piktnaudžiauti, prekyba poveikiu bei komercine ir profesine veikla stambiu mastu neturint licencijos.

Penktadienį STT pareigūnai sulaikė VšĮ „Nacionalinis kraujo centras” direktorę bei privačios bendrovės vienintelį akcininką ir direktorę. Atliktos kratos įtariamųjų darbo, gyvenamosiose vietose. VšĮ „Nacionalinis kraujo centras” direktorei skirta kardomoji priemonė – suėmimas 14 parų, privačios bendrovės akcininkui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėn., bendrovės direktorei paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad VšĮ „Nacionalinis kraujo centras” direktorė galėjo susitarti su vienos privačios bendrovės, veikiančios asmens sveikatos priežiūros, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, vieninteliu akcininku ir šios bendrovės direktore, kad sudarys išimtines sąlygas bendrovei veikti savo veiklos srityje. Bendrininkų grupė, įtariama, savo neteisėtais veiksmais siekė užvaldyti ir monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvos Respublikoje, taip pat kraujo preparatų tiekimą Lietuvos Respublikos sveikatos priežiūros įstaigoms. Tokiu būdu būtų diskriminuoti ir eliminuoti kiti Lietuvos Respublikos bei užsienio ūkio subjektai, turėję arba galėję turėti galimybę sąžiningai konkuruoti konkurso būdu sudarant sutartis su VšĮ „Nacionalinis kraujo centras”.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą už piktnaudžiavimą ir prekybą poveikiu gali būti baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų, už ūkinę, komercinę, finansinę ar profesinę veiklą, neturint tam licencijos, gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2018-04-09, 16:34

    jau tie uzsienio subjektai tai cia nereikalingi,o uz isveztus didelius kiekius kraujo is Lietuvos turi buti baudz.atsakomybe tiek jai ,tiek ja isteisinusiems teisejams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...