infa.lt

Vokietijoje furgonas įvažiavo į minią žmonių. Policija neigia tai buvus teroro aktu

08 balandžio
12:11 2018

BBC.com / PAul Fegmann

Miunsterio mieste, esančiame Vokietijos vakaruose, furgonas įvažiavo į poilsiavusių po atviru dangumi kavinėje žmonių minią. Du žmonės žuvo vietoje, dar 20 žmonių nukentėjo, iš jų šeši yra kritinės būklės ir greičiausiai neišgyvens. Furgono vairuotojas, pasak policijos, nusižudė neišlipdamas iš automobilio, praneša BBC.

Policija pranešė, jog nemato pagrindo manyti jog incidentas yra vertintinas kaip teroro aktas, ir nemano, jog įtariamasis turėjo bendrininkų. Tačiau policijos veiksmai įvykio vietoje tęsėsi iki vėlyvos nakties.

Policijos duomenimis, 15:27 vietos laiku, vyras su Volkswagen markės mikroautobusu dideliu greičiu atlėkė į aikštę prie statulos Kiepenkerl, kur automobilių judėjimas uždraustas.

Šioje aikštėje daugybė kavinių ir restoranų atviromis terasomis ir staleliais po atviru dangumi. Būtent į tuos žmones, sėdėjusius prie populiaraus restorano Grosser Kiepenkerl staliukų ir įsirėžė furgonas, ko pasekoje iškart žuvo du lankytojai, o dar 20 nukentėjo, iš kurių šešių būklė įvardijama kaip kritiška.. Trečiuoju žuvusiu tapo pats mikroautobuso vairuotojas. Policijos duomenimis, jis nusižudė neišlipdamas iš mašinos.

„Brandenburgo visuomenės ir saugumo studijų instituto” generalinis direktorius, ekspertas nacionalinio saugumo klausimais, Tim Stuthai savo interviu BBC teigia, jog viskas nurodo į teroro aktą. Tuo pat metu dabar mes neturime duomenų, kas už to stovi. Pas mus šalyje apytiksliai 730 žmonių, kurie, policijos nuomone, galėtų ar bent jau norėtų atlikti tokį užpuolimą. Ir jie yra stebimi“.

Tačiau pati policija, kaip ir vokiečių žurnalistai to nelaiko teroro aktu.

Policijos duomenimis furgono vairuotojas buvo vyresniu nei 40 metų Vokietijos piliečiu. Ryšių su teroristinėmis organizacijomis nepastebėtas, tačiau turėjo psichinių sutrikimų. Ištisa eilė įtakingų Vokietijos MIP pranešė, jog pastaraisiais metais jis buvo dukart atkreipęs į save gydytojų dėmesį – 2016 ir 2016 metais. Tačiau reikia pastebėti, jog niekur neminimas šio žmogaus vardas ir pavardė. (Gal todėl, kad pasirodytų esąs Ahmed, Machmud ar panašiai? – vert past).

Tikrųjų įtariamojo motyvų kol kas nustatyti nepavyko (gal nužudyti kuo daugiau žmonių – vert past), tačiau policija jau pareiškė, jog nemato tame kas įvyko teroristinio pagrindo. Vokiečių MIP tai kas įvyko vadina užpuolimu dėl nervinio sutrikimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 211

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Romalda    -  2018-04-08, 12:45

    Jie viską slepia.. laikraščiai, televizijos stotys oficialiai nupirkti valdančiosios partijos..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...