infa.lt

Gimstame pagonimis, krikščionimis tampame vėliau (2)

08 balandžio
08:06 2018

Gaiva Paprastoji
tęsinys, kitos dalys čia

Subordinacijos pagrindas monoteistinėje sistemoje visada buvęs (ir yra tiems, kas joje randasi, o ne yra išėjęs) – paklusnumas ir kasdieninis kasdieninių veiksmų komplekto kartojamas, kad viskas imtų vykti automatiškai ir nekainuotų galvojimo pastangų… Netikėtumai, iniciatyva, savarankiškumas nėra skatinami, nes priveda prie ne tų rezultatų – tą reiktų visada atsiminti tiems, kurie mano pakeisią sistemą, pagerinsią gyvenimą, išgelbėsią pasaulį, paskelbdami savo idėją, užmanymą ar įžvalgą. Pasaulis nėra susigadinęs ar sulūžęs, koks yra, toks jis ir yra sukurtas.

Šitoks totalitarinis režimas, žinoma, nėra stabilus, nes žiauriai trūksta energijos. Ją gali išspausti tik išorinių energijos resursų sąskaita: būtina arba pastoviai ieškoti, rasti ir „praryti“ priešus, arba pribaiginėti vieniems kitus… Bet ir šitie procesai pripildyti beviltiškumo, nes monoteistines religijas žymi visanulemiantis mirties ženklas.

Pagonybėje mirties kaip tuštumos ir visiškai sunaikinimo nepažįstama. Kas nereiškia, jog tada tapkime pagonimis ir mirę neišnyksime amžinai – neįmanoma imti ir persivadinti, nes tai nieko nereiškia. Reikia persirikiuoti viduje atgal į tą natūralų pagoniškumą, su kuriuo gimėme, grįžti į tą natūralų pasaulį ir matyti jį, vėl gyventi jame būnant jo dalimi. Nes nesąmoningai tai mes ir taip daug kas daug ką iš tos natūralios pagonybės savo pasaulėjautoje išsaugome ir per gyvenimą prasinešame. Pvz, monoteistinės religijos gamtą skelbia sukurtą žmogui naudoti, išnaudoti, pajungti… „Ant kankinimų stalo numetus, iš jos visas paslaptis išgauti“ – kiek daugeliui iš mūsų šitas požiūris visą gyvenimą išlieka ne tik svetimas, bet ir šlykštus – pietetas (didi pagarba) gamtai žmogui yra įgimtas.

Taip pat retas kuris sėkmingai įsivaizduoja mirtį… Žinom, kad mirsim, bet jaučiamės nemirtingais. Ir tikrai ne todėl, kad kokiam ten trimitui sugaudus, atsikelsime iš kapų gyvais lavonais. Ir antra, jei viskas miršta – viskas vis tiek miršta – tai geri darbai lygiai taip pat beprasmiški, lygiaverčiai blogiems ir amoraliems… O galutine gėrio pergale tikim irgi, nes kažkur giliai savyje žinom, nors įrodymų tam gal niekada ir nematę.

Hierarchija yra sąvoka, susijusi su pagonybe, jos pradžia paslaptinga. Dangiškoji sielos dalis (anima celesta) suteikia žmogaus širdžiai ir protui savybių, kurių žmogus negali išmokti, įsisavinti, ištreniruoti – žmonės gimsta nevienodi ir ne lygūs…. Ir tai jau Naujųjų laikų požymis, – nesidžiaugti tuo, koks esi ir ką savyje turi, bet norėti to, ką savo viduje turi kitas, ką jis yra atsinešęs gimdamas – būtent čia, kai centras jau nebe tavyje, o kažkur kitur, bendrose civilizacijos tiesose, normose ir besistengiamoje įdiegti lygybėje. Nes kitaip gi neteisinga! Kodėl jis, kodėl ne aš?

Ir negalvojama, kad kitas gali, sugeba, nes turi talentą, o tu neturi… Ne, dabar teigiama, jog visi turi visus talentus, tik eik mokytis, stengtis, dirbti, ir būsi Da Vinčiu, Mocartu, Einšteinu. Deja, nebūsi… tada toliau išeitis buvo panaikinti Aukštąją kultūrą, kurios kūrimui reikia įgimto vienokio ar kitokio talento, ir imta lygiuotis į vidutiniškai normalią saviraišką, dabar jau ją vadinant menu ir kūryba. Bet čia kita tema…

Revoliucijos, perversmai, pogromai, vykę paskutinį šimtmetį, parodo, jog vadinamas „teisingumo jausmas“ yra ne kas kita, kaip žiaurus pavydas – kodėl kitas turi, gali, jam sekasi, o man ne? – revoliucionieriai vertė turtuolius nuo jų pjedestalų visuomenėje ne tam, kad visi būtų lygūs, turėdami po truputį, bet kad užimtų jų vietą ir turtingais taptų patys. Ir ne prasčiau engtų likusius… matomai, materialistiniame pasaulyje tik monoteizmas ir įmanomas, dabar jau mokslinis, o ne religinis.

Nes natūrali hierarchija kyla iš sielos gilumos ir dvasios turtingumo – jas panaikinus visi lygūs kaip ir liekame. Civilizacijos iliuzija. Nes pirmauja – tirono, monopolisto, despoto vietą visuomenėje ar jos dalyje, struktūrose – vis tiek užima tie, kurie mažiausiai civilizacijos pančių supančioti. Kurie mažiausiai socializuoti ir nuoširdžiai tiki, jog įstatymai ne jiems rašyti, žino ko nori ir turi energijos be jokių skrupulų to siekti – žodžiu, jų centras pasirodo, vis tik esąs jų pačių viduje, o ne kažkur kitur.

Tada telieka tik klausti, ar tokiame baisiame pasaulyje gyvename, ar jis toks baisus, nes jį valdo patys baisiausi iš visų įmanomų? – kaip danguje, taip ir ant žemės: jei mums šviečia juoda saulė, kuri rodosi šviečianti tik todėl, jog mes panirę į dar didesnę juodumą, jei angelai yra juodi kaip anglis ir baisūs, o mums rodosi balti, pūkuoti ir gražūs, tai į kokią tamsą prasmegę esam? Ir ar keista, kad dauguma daro viską, kad prie civilizacijos pučiamų miglų prisitaikytų, matytų pasaulį, kaip pasakyta, gyventų depresijoje, be gyvybės syvų, pralaimėjime ir mirusiems, kad tik nereikėtų susidurti su tiesa, kad tik nereikėtų jos pakelti?

Negana, kad pačių centras išėjęs pasivaikščioti, bet nežinom nei prasmės, nei reikšmės, nei mus supančio pasaulio, nei mūsų gyvenamo gyvenimo. Žinome tik klausimų, tyrinėjimų metodą, o paslaptinga viso ko esmė, giluminė šerdis, kaip tik tyrimui ir nepasiduoda – analizuojant dalis, išnyksta visumos paslaptis, o smalsumas dar ir pažadina piktąsias emanacijas…
Laikrodis – mechanizmas, visiškai svetimas gamtai.

Taip, gamtoje daug kas kartojasi, bet ne kiekvieną kartą taip pat, ir ne per tą patį laiko tarpą… O žmogus jau nukvako tiek, jog piktinasi tuo, kad pavasaris neateina pagal kalendorių, ar žiema drįsta būti be šalčių… klimatas mat šyla, išsigąstama, reikia kažką daryti!… Tolygumas, pasikartojimas, sinchronizmas yra būdingi tik socialiniam mechanizmui ir niekam kitam. Tai deformuoja ne tik gamtą, bet ir žmogų: daktarai nuoširdžiai tiki, kad žmogaus širdis privalo pulsuoti tolygiai, ritmingai ir be permušimų. – Daktarai jau yra iš tų pačių tipiškų Naujųjų laikų žmonių, kuriems dosnumas tolygus švaistymui, nepasotinamą meilę jie vadina iškrypimu, drąsą – kvailumu, o nesavanaudiškumo jie nesupranta iš esmės.

(bus daugiau)

Gaiva Paprastoji

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...