infa.lt

Facebook įvedamas privalomas identifikavimas reklamos užsakovams ir puslapių savininkams

07 balandžio
13:49 2018
Mark Zuckerberg Reuters

REUTERS

Balandžio 6 dieną Facebook vadovas Markas Zuckerbergas paskelbė naujus reikalavimus, kurie nuo šiol galios Facebook socialiniame tinkle arba įsigalios nuo vasaros. Šie reikalavimai susiję su asmens identifikacija, kas pastaruoju metu tapo ir šiaip gana įprasta šiame socialiniame tinkle, tik su tuo skirtumu, kad dabar tą identifikacija tapo privaloma tam tikros kategorijos žmonėms.

Mark Zuckerberg:

Sekančių svarbių rinkimų eigoje JAV, Meksikoje, Brazilijoje, Indijoje, Pakistane ir kitose šalyse, vienu mano svarbiausių prioritetų 2018-iems metams bus siekis palaikyti pozityvų diskursą ir užkardyti įsikišimą į šiuos rinkimus.

Po to, kai mes išsiaiškinome Rusijos įsikišimo faktą į 2016 metų rinkimus JAV, mes sėkmingai įdiegėme naujus AI instrumentus, suteikusius galimybę iki 2017 metų Prancūzijos, Vokietijos ir Alabamos senatoriaus specialiųjų rinkimų pašalinti dešimtis tūkstančių netikrų paskyrų. Dar anksčiau šią savaitę mes pašalinome platų rusiškų netikrų paskyrų tinklą, kuriame buvo ir Rusijos naujienų organizacija.

Šiandien mes žengiame dar du didelius žingsnius:

Pirma – nuo šiol kiekvienas reklamos užsakovas, norintis paskelbti politinį ar reklaminį skelbimą, turės būti patikrintas (identifikuotas) kaip asmenybė ir pagal gyvenamąją vietą. Bet kuriam reklamos užsakovui, nepraėjusiam patikrinimo, bus uždrausta skelbti politinius ar reklaminius skelbimus. Taip pat mes juos pažymėsime, ir reklamos užsakovas turės parodyti jums, kas už jas sumokėjo. Mes tą pradedame JAV ir plėsimės likusio pasaulio dalyse per artimiausius mėnesius.

Dėl dar didesnio reklaminių skelbimų skaidrumo, mes sukūrėme instrumentą, suteiksiantį galimybę matyti visus puslapio skelbimus. Šiuo metu mes tai testuojame Kanadoje, o globaliai pradėsime šią vasarą. Taip pat sudarome archyvą ankstesnių politinių skelbimų paieškai.

Antra, mes reikalausime, kad žmonės, kurie tvarko didelius puslapius taip pat būtų identifikuoti. Tai žymiai apsunkins galimybę sukurti puslapius netikrų paskyrų pagrindu, skleisti virusus, dezinformaciją ir turinį.

Siekdami reikalauti visų šių puslapių ir reklamos užsakovų asmenybių patvirtinimo, mes samdysime tūkstančius žmonių. Mes kupini ryžto to pasiekti kritinių mėnesių, likusių iki 2018 metų rinkimų eigoje.

Šie žingsniai patys savaime nesustabdys visų žmonių, bandančių žaisti sistemą (?). Tačiau jiems bus žymiai sunkiau padaryti tai, ką rusai padarė 2016 metų rinkimų metu, ir panaudoti netikras paskyras bei puslapius reklamai. Rinkimų trikdymas – tai problema apimanti daugiau nei vieną platformą, ir todėl mes remiame Sąžiningos reklamos aktą. Tai padės pakelti visos politinės reklamos Internete kartelę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 423

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Zenonas Jurgelevičius    -  2018-04-07, 14:51

    Dėl privalomo identifikavimo įvedimo pilnai pritariu. Visiems laikas įšdrįsti kalbėti savo vadu…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. eglė    -  2018-04-08, 00:02

    Žinant, kad darbovietėse žmonės dažnokai nukenčia, jei kalba politinėmis temomis, o viršininko polinės pažiūros kitos – esu visiškai prieš reikalavimą identifikuotis ten, kur ateinu tik atsipalaiduoti ir atvirai paplepėti su draugais. Jei teks identifikuotis – nebeišdrįsiu atvirai pasakyti to, ką dar kol kas galiu dabar. Čia kaip ir su slaptu balsavimu – žmonės drąsiai balsuoja pagal sąžinę tada, kai nebijo nukentėti už savo nuomonę – padarykite atvirus balsavimus ir iškart pamatysime, jog visi balsuos pagal lyderius. Ar kažkas to nori? Aš tikrai ne.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Algirdas    -  2018-04-08, 13:20

    O kuriems galams tas FB? Ir kuriems galams balsuot? Sakysim aš puikiai apsieinu tiek be vieno tiek be kito.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....