infa.lt

FT: Google darbuotojai protestuoja prieš bendradarbiavimą su Pentagonu

07 balandžio
01:05 2018

Interneto milžinės Google darbuotojai protestuoja prieš bendradarbiavimą su Pentagonu dirbtinio intelekto technologijų panaudojimo sferoje, praneša britų Financial Times. Kritikų nuomone, kariškiai gali pritaikyti kompanijos technologijas savo bepiločiuose aparatuose, ir ne tik taikiais tikslais, o tai sugriaus pasitikėjimą Google atžvilgiu paprastų naudotojų tarpe.

Google persvarsto apribojimus, kuriuos kompanija taiko kariniuose papildiniuose naudojant dirbtinį intelektą (DI), praneša Financial Times. Tai iššaukta Google darbuotojų nepasitenkinimo dėl to, kad Pentagonas naudojasi kompanijos paslaugomis, siekdamas identifikuoti atvaizdus padarytus bepiločių skraidančių aparatų.

Pentagonas turi sutartį naudotis Google dirbtinio intelekto servisais, kas atkreipė dėmesį į interneto paieškos kompanijos darbą su kariškiais, kai ši aplinkybė paaiškėjo pereitą mėnesį, pasakoja britų laikraštis. Dabar Google darbuotojų tarpe platinama peticija su raginimu nutraukti šį darbą ir pažadėti nekurti ateityje „karo technologijų“.

„Unikali kompanijos Google istorija, jos devizas „nedaryk blogio“ ir jos betarpiškas buvimas milijardų naudotojų gyvenimuose daro ją visiškai skirtingą nuo kitų“, – sakoma peticijoje, kuri pradžioje atsirado amerikietiškose MIP. Taip pat joje atrado savo vietą įspėjimas apie tai, jog darbas su kariškiai padarys nepataisomą žalą Google įvaizdžiui ir jos konkurentabilumui.

Google darbas Pentagonui susijęs su Maven projektu, kuriuo JAV gynybos ministerija bando pasinaudoti komercinę objektų atpažinimo technologiją siekdama pagerinti ginkluočių sistemų objektų aptikimo savybes.

Tuo tarpu Google tvirtina, jog jos kontraktas su Pentagonu buvo specialiai skirtas „nepuolamiesiems tikslams“ ir, jog projektas nukreiptas gyvybių gelbėjimui ir „žmonių gelbėjimui nuo būtinybės vykdyti labai varginančius darbus“. Atitinkamo Google poskyrio vadovė Diane Green užtikrino darbuotojus, jog technologija nevaldys ir neaptarnaus skraidančių bepiločių aparatų ir nebus naudojama ginklo veikimo kontrolei. Tačiau pasirašę peticiją kompanijos darbuotojai tvirtina, jog patekusi pas kariškius, technologija gali būti nesudėtingai panaudota palaikant ir atliekant būtent tokias užduotis.

Projektas Maven apibrėžia plataus Google panaudojimo galimybę savo servisuose, kurie yra instrumentas skirtas apmokyti kompiuterines sistemas tokių procesų, kaip kalbos ar atvaizdų atpažinimas. Kompanijoje buvo pareikšta, jog papildiniai, skirti Pentagono bepiločiams naudoja tą pačią objektų atpažinimo technologiją, kuri prieinama bet kuriam individualiam Google Cloud naudotojui. Taip pat buvo pabrėžta, jog Pentagonas dirba su modeliais „neklasifikuotų duomenų“ pagrindu, o tai reiškia, jog Google nederino savo tinklų specialiai kariniam naudojimui.

Tačiau, netgi apribojimai, pritaikyti dirbtinio intelekto panaudojimui dabar svarstomi pakartotinai. Kaip pabrėžiama Google kompanijoje, bet koks karinis mašininio apmokymo panaudojimas kelia rimtus nuogąstavimus. Šis klausimas buvo svarstomas kompanijos viduje ir su pakviestais ekspertais, siekiant įsitikinti, jog Google vykdo teisingą politiką šia kryptimi.

Didėjanti tokių interneto kompanijų kaip Google ar Facebook reikšmė DI tyrimų sferoje jau kelia nerimą gynybos sferos atstovų tarpe. Kai kurie baiminasi, jog kompanijos nesuteiks kariškiams prieigos prie šių technologijų, nors kai kurios iš jų gauna lėšas iš gynybos žinybos tyrimų poskyrio.

Kritikai iš Google darbuotojų tarpo, nepalaikantys bendradarbiavimo su Pentagonu, sako, jog pernelyg glaudūs ryšiai su kariškiais ar spectarnybų veikla sugriautų kompanijos įvaizdį paprastų naudotojų tarpe, pažymi Financial Times. Augančio nerimo dėl nesubalansuoto ir ekipuoto ginklu DI, Google jau ir taip kovoja už tai, kad išsaugotų visuomenės pasitikėjimą, įsitikinę darbuotojai, pasirašę peticiją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 75

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....