infa.lt

SpaceX paleido 10 palydovų skirtų globalaus interneto sklaidai

04 balandžio
01:04 2018
Elon Musk SpaceX

REUTERS

Amerikiečių aerokosminė Ilono Masko (Elon Musk) kompanija SpaceX sėkmingai iškėlė į orbitą 10 telekomunikacijos ryšio palydovų Iridium Next.

Raketa nešėja Falcon 9 startavo 7:13 Ramiojo vandenyno laiku iš Kalifornijos valstijos KOP bazės. Kompanija tiesiogiai transliavo raketos startą.

Pirmosios pakopos atsiskyrimas įvyko kaip numatyta. Nežiūrint į tai, kad šios misijos programa nenumatė jos sugrįžimo į Žemę, ji sėkmingai nusileido ant plaukiojančios platformos. Šį kartą naudota Falcon 9 pakopa prieš tai jau yra buvusi kosmose paleidžiant palydovus Iridium Next rugsėjo mėnesį.

Praėjus valandai ir penkiolikai minučių po raketos starto visi 10 palydovų buvusių joje buvo sėkmingai paliesti į žemąją orbitą aplink Žemę.

Viso, pagal planą, palydovų Iridium Next grupę sudarys 66 pagrindiniai aparatai ir devyni rezerviniai. Šiuo metu orbitoje jau yra 50 Iridium Communications kompanijos aparatų, kuri rengiasi panaudoti palydovus Next teikiant klientams „ iš tiesų globalią plačiajuostės interneto prieigos paslaugą“.

Masko projektas skiriasi nuo brangių ir lėtų informacijos perdavimo technologijų, naudojamų šiandien. Lyginant su tradiciniais ryšių palydovais, SpaceX tinklas bus išdėstytas žemesnėje orbitoje, arčiau prie Žemės, kas sudarys galimybę duomenims judėti sparčiau, o taip pat garantuos stabilesnį sujungimą.

Anksčiau, Jungtinių Valstijų ryšių komisija (FCC) patvirtino SpaceX paraišką paleisti keletą tūkstančių mažų palydovų, skirtų interneto prieigai Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje.

Kompanija gavo FCC leidimą paleisti 4425 žemos orbitos kosminius palydovinio ryšio Starlink aparatus. Pirmieji du – Microsat-2a ir Microsat-2b – paleisti į orbitą dar vasario mėnesį. Visi likusieji palydovai turi būti iškelti į kosmosą iki 2027 metų kovo 29 dienos. Kalba eina apie naujos kartos G5 ryšį, faktiškai globalų Wi-Fi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 333

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...