infa.lt

Gydytoja artritą įveikė grikiais ir badavimu

26 kovo
17:09 2018
Artritas

Artritas | nuotr. © infa.lt

30 dienų trunkantis „Grikių iššūkis“, inicijuotas 86 m. chemijos mokslų daktarės Ksaveros Vaištarienės jau pritraukė daugiau kaip 17000 žmonių, kurie bando atsikartyti lėtinių ligų, neįveikiamų medicinai: reumatoidinio artrito, diabeto, išsėtinės sklerozės, hipertonijos, padidinto cholesterolio kiekio, podagros, viršsvorio ir kt. Organizatoriai dalinasi sėkminga gydytojos odontologės Rūtos Šulgienės istorija.

Rūta Šulgienė

Nuotrauka R. Šulgienės

Rūta Šulgienė (37 m.) gyvena Vilniuje, augina dvi dukrytes, (6 m. ir 3 m.). 2016 m. balandį moterį ėmė kamuoti sunkumas sąnariuose, kol vieną dieną jai sutino kelio sąnarys taip, kad iš skausmo negalėjo kojos pirštu paliesti žemės. Manė, kad tai nuo per didelio krūvio vaikščiojant, nes augino mažą vaiką. Santariškėse atliko daug tyrimų, siūlė operaciją, tačiau moteris nesiryžo gultis į ligoninę, nes dar maitino naujagimę. „Griežtai atsisakius bet kokios operacijos, gydytojai atsisakė su manim bendrauti.

Pradėjau vaikščioti į polikliniką, įtarė reumatoidinė artritą, bet tyrimai parodė, kad uždegimą sukėlė graužikų pernešama bakterija Jersinija. Išrašė antibiotikų, kuriuos naudojant nusilpo imuninė sistema. Pradėjau jausti, kaip skausmas ėmė plisti po visą kūną apimdamas visus sąnarius. Hormonus aš visiškai atsisakiau gerti, esu išmetusi į šiukšlių kibirą labai brangius antibiotikus, nes sakiau sau, kad ieškosiu kitų būdų“, – apie to meto išgyvenimus pasakojo gydytoja.

Išeitis – grikių pasninkas

Po keleto mėnesių, birželį, moteris susitiko su Ksavera Vaištariene: „Ryžausi pabandyti kitą būdą nei vaistai, man pasidarė įdomu. Ėmiausi grikių pasninko, valgydavau juos 2-3 dienas iš eilės iki rugpjūčio vidurio. Jaučiau pastebimą poveikį: atslūgdavo tinimai, pasidarydavo lengviau, galėdavau lengviau sąnarius sulenkti, jie darėsi lankstesni. Vartojau dar nuo skausmo vaistus, bandydavau juos mažinti, nevartoti grikių dienomis. Vėliau nusprendėm, kad vaistus mažinsim iki visiško nutraukimo ir aš rugpjūčio mėn. viduryje pradėjau sausą 6 dienų badą.“

Pabaigusi vaistus Rūta spėliojo ar skausmai grįš, ar ne: „Pirmą bado dieną man valgyti nesinorėjo, antroj dienos pusėj viskas ėmė gerėti, žiūriu, kad skausmo nejaučiau, jis nesugrįžta, bandau daryti pritūpimus kiek galiu, matau, kad gaunasi. Apie pritūpimus aš seniai negalvojau, mano kojos į batelius netilpdavo nuo sutinimo.“

Badavimas. Po pirmo bado moteris jau galėjo atsitūpti, tačiau atsisėsti ant sulenktų kojų dar negalėjo. Tęsė grikių pasninką kaip palaikomąją priemonę ir lapkričio viduryje antrą kartą ėmėsi 6 dienų sauso badavimo. Po jo jai pavyko atsisėsti į norimą padėtį. „Ši patirtis mano mitybą visiškai pasikeitė, nevalgau bet ko. Racione neliko pieno produktų, kartais žuvis, mėsa labai retai, bet aš nepiktnaudžiauju. Saldumynų, ką aš taip mėgdavau, apskritai liko mažai. Grikius du kartus per savaitę valgau iki šios dienos: trečiadienį ir penktadienį“, – šypsosi Rūta.

Ligos neliko nei kvapo

Moteris jaučiasi gerai ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Anot jos, grikių valgymas ugdo valią, nes norint imtis šio metodo, žmogus pirma turi paruošti save. „Kai mane kamavo skausmai aš tai dariau dėl aiškaus tikslo, bet kai nieko nebeskauda, reikia prisiversti, žinau, kad tai gerai, nes tai dvasinė stiprybė“, – sako gydytoja, pridurdama, kad dingo ir anksčiau ją kamavęs silpnumas, mieguistumas dienomis, atsirado daugiau energijos.

„Aš nebepripažįstu tradicinės medicinos siūlomų metodų reumatoidiniam artritui gydyti. Pas gydytojus net neinu tikrintis, galiu viską daryti, mano hemoglobinas atsistatė, nors buvo labai žemas, sąnarių skausmai dingo. Paskutinis tyrimas buvo prieš metus, po pirmojo badavimo. Tyriausi, nes lyg jaučiau kažkokius skausmo likučius sąnariuose, tačiau tyrimai jau nerodė uždegimo“, – džiaugiasi dviejų mergaičių mama, kurios taip pat valgo grikius du kartus per savaitę ir dėl to serga gerokai mažiau. .

Sigita Kriaučiūnienėsveikuoliai.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 240

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...