infa.lt

Arminas Mockevičius. MMA – iššūkis ar visgi skurdas?

21 kovo
08:06 2018

Buvau iš tų, kurie sakė, kad viskas įmanoma ir išgyventi iš minimumo ir būti sveikam, tobulėti ir džiaugtis gyvenimu. Kalbėjau, kad viskas įmanoma, kai labai nori. Todėl draugė, žinodama, kad man patinka iššūkiai, pasiūlė atlikti eksperimentą – pusę metų išgyventi iš MMA.

Priėmiau tą iššūkį ir entuziastingai ėmiausi taupymo. Pradžioje buvo smagu, aišku reikėjo įvertinti (eurais) visas atsargas, kurias turėjau – susidarė nemenka sumelė, kurią pridėjau prie išlaidų. Kadangi turiu būstą man lengviau, bet juk iš MMA būstą ne taip lengva įsigyti, taigi paieškojau skelbimuose ir radau, kad kambarį Vilniuje pigiausiai galima išsinuomoti už 80 eurų. Lieka 280 eurų pragyvenimui. Atrodė visai nebloga suma, tik po mokesčių liko 200 eurų. Tada įvertintos atsargos dar maždaug 150 eurų. Ir visam mėnesiui 50 eurų. Tai yra savaitei po 12 eurų arba mažiau nei 2 eurai per dieną. Na taip sakysite, kad įmanoma, kai pilnas šaldytuvas, bet pamiršau pridėti transporto išlaidas, interneto, telefono išlaidas – sakysite nebūtina, sutinku, bet turėjau įsipareigojimus.

Taigi prisiminiau dar ir sporto klubo kainą 19 eurų ir supratau, kad visą mėnesį turėsiu pragyventi ne su santaupomis, o su skola. Ir taip kiekvieną mėnesį (dabar jau 3 eksperimento mėnuo) mažinau savo išlaidas, stengiausi pirkti tik tai kas būtina, pamiršau kas yra viešasis maitinimas. Buvau priėjęs prie tokio lygio, kad valgiau tik bulves, morkas, kopūstus ir burokus, na dar kartais kokias nors kruopas. O kiekvienas apsilankymas prekybos centre būdavo panašus į parodos apsilankymą, kai jame yra tiek daug visko, bet imti negali. Taigi kad ir kaip spaudžiuosi ir kenčiu, o mėnesis eina į pabaigą, tačiau skola taip pat didėja, dabar turėčiau minuse – 221 eurą, o tai reiškia, kad kitą mėnesį pradėčiau nuo 60 eurų. O ką reiškia 60 eurų – kad susimokėjus komunalinius, transporto, susisiekimo išlaidas vėl pradėsiu mėnesį nuo nulio.

Kartais žmonės kalba nesąmones, kad galima viską pasiekti reikia tik labiau stengtis, na taip sutinku, aš ir taip pat sakydavau, tačiau aš turiu gerus tėvus, kurie man visada padėjo, aš turėjau proto pabaigti mokslus, aš turiu kur gyventi. O ką reikėtų daryti žmogui, kuris viso to neturi? Eiti į Maisto banką, kurį remia jo darbdavys, kuris nenori mokėti jam didesnio atlyginimo. Prašyti socialinio būsto, nors jis dirba ir nori užsidirbti? Gyvename iškrypusioje sistemoje, kur MMA turi iš esmės keistis, jis turi būti bent toks, kad žmogus galėtų išgyventi neprašydamas jokių pašalpų ir labdaros.

Man šis eksperimentas jau dabar davė daug naudos, žinoma ne finansinės, o daugiau empatijos tiems žmonėms, kurių nėra jau tiek mažai. 2017 m. spalio mėn. 400 eurų ir mažiau gavo apie 19 % Lietuvos gyventojų. Šiems žmonėms neįdomūs Basčiai, Skardžiai, Tapinai, Jakilaičiai. Jiems įdomu, kaip išgyventi ir iš kur gauti pinigų, kad pratemptų iki kito mėnesio.

šaltinis: Facebook

autorius yra Lietuvos sveikatos ministro A. Verygos padėjėjas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 507

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....