infa.lt

A. Kubilius – „Kaip Karbauskis tampa valstiečių vijūnėlės dvaru”

18 kovo
08:05 2018
G. Landsbergis, A. Kubilius

© infa.lt nuotrauka

Iš Seimo nario, konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Facebook socialinio tinklo laiko juostos:

Valdžia sulaukė – ne Sąjūdžio revoliucijos metu, ne kokiu nors ekonominės krizės, ne „paksogeito” aistrų pakylėti žmonės tūkstančiais susirinko prie Seimo ir pasakė „gana”.

Ne tiek svarbu kas ir kaip organizavo mitingą, per ilgas jis buvo ar per trumpas, per daug ar per mažai buvo smerkiančių kalbų, švilpimo ir šūksnių „gėda”, išgirdo mitingo žinią ar neišgirdo Karbauskio rinkėjai – svarbiausia yra tai, kad žmonės atėjo ne didesnių atlyginimų reikalauti, o ginti demokratijos esmės – ginti jos nuo Karbauskio melo, cinizmo ir demagogijos.

Mitingas „Mes kaltiname“, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo – „A.Tapino ir Co šou“ (Video)

Karbauskio pastangos apsaugoti Bastį nuo apkaltos ir po to pasipylęs, suorkestruotas melas, kad už tai yra atsakingi konservatoriai – buvo tik ryški „vyšnia” ant nesibaigiančios Karbauskio melo lavinos: vien tik pastarojo laikotarpio istorijos apie sūnus, brolius ir seseris ūkininkus, kurių kiekvienas gali valdyti po 500 ha žemės, biznio su rusiškomis trąšomis ir kombainais kilmė ir aplinkybės, pakaunės dvaro statybos ant Nemuno kranto su tariama asteroidų observatorija ir žiemos šalčiuose kankinamais danieliais, o kur dar Greta – visa tai yra ištisinė įstatymų apgaudinėjimo, melų ir tiesos vengimo istorija, kuri ir atvedė žmones prie to, kad jie atėjo ir pasakė „gana”. Balsavimas dėl Basčio apkaltos buvo tik trigeris, paskatinęs žmones nedelsiant ateiti į mitingą, bet tai brendo seniai. Gausiai ateidami žmonės savo pasiekė – bent tuo buvo apginta Lietuvos garbė, kad Bastys, išsigandęs visuotinio pasipiktinimo ir artėjančio mitingo, buvo priverstas padėti mandatą, o Seimo Pirmininkas nuo scenos viešai prisipažino, kad jam gėda. Taigi, drąsiai galima teigti, kad mitingas buvo labai rezultatyvus.

Ką po mitingo suprato valdantieji – nežinome. Žinome, kad kitą dieną iš pat ryto Seimo Pirmininkas atrodė, kaip „politiškai išprievartautas” ir viešai atsisakė visų savo žodžių apie gėdą, ką iš vakaro buvo pasakęs.

Karbauskis tampa valstiečių „Vijūnėlės dvaru”. Savo cinišku melu, bėgimu nuo tiesos, beprotybėmis apie apkaltą visai konservatorių frakcijai jis tampa toksiškiausiu visos valstiečių valdžios elementu, lėtai skandinančiu visus, kurie yra į tai įpainioti ar įsipainioję. Lizinginis Premjeras ir „Agrokoncerno partija” valstiečių frakcijoje Seime negali atsiriboti nuo ajatolos melo nesąmonių, nes pastarasis turi daug slaptų svertų ir šantažo instrumentų juos „sugrąžinti į vagą”. Štai ir skęsta Karbauskio asmeninio melo jūroje visi kartu. Kažkada panašiai Butkevičiaus socialdemokratai skendo „Vijūnėlės dvaro” bendrų melų istorijoje. O iki tol taip ilgai buvo tokie tefloniškai populiarūs.

Net ir „zadanijų” vykdytojai veikia labai panašiai – ištikimoji Karbauskio ginklanešė Širinskienė skubiai vykdo šeimininko „zadaniją” – opozicijos inicijuojamai parlamentinei „agrotyrimo” komisijai įregistravo pataisas, kurių kitaip, kaip pasityčiojimo iš pilietinės visuomenės ir opozicijos pastangų atskleisti tiesą, negali pavadinti.

Pilietinė visuomenė, ateidama į mitingą, garsiai pasakė valdantiesiems „gana tyčiotis iš demokratijos”. Kitą savaitę, kai Seime bus balsuojama dėl apkaltos Skardžiui pradžios ir dėl „agrotyrimo” komisijos, kurios Karbauskis labai bijo -paaiškės ar valdantieji valstiečiai ką nors suprato po mitingo.

Neturiu daug vilties, kad to supratimo bus daug. Melo toksiškumas yra labai pavojingas. Putinas savo toksinio melo nelaisvėje laiko visą Rusiją, ilgą laiką laikė ir didelę dalį Vakarų, kurie tik dabar pradeda iš lėto vaduotis; Centrinėje Europoje matome plintančią panašią ligą – dideli pinigai ir didelis toksinis melas užverstas ant gležnų jaunų demokratijų lengvai įveikia jas savo populizmu ir demagogija; mūsų visuomenė susiduria su tuo pačiu – ir ketvirtadienį laiku ir garsiai pasakė: mes ginsimės, mes ginsime demokratiją, nes toksinio melo pavojų jau atpažįstame.

Štai tokiomis aplinkybėmis Seimui bus pasiūlyta balsuoti dėl neeilinių Seimo rinkimų. Dabar visi svarsto, ar tokie rinkimai ką nors pakeistų. Ne apie skaičius ir pergales šiuo atveju reikia kalbėti. Teisingai dainuoja Marijonas: „Nesikankink dėl medalio, Bet verta kovot ligi galo dėl savo garbės, Pabandom iš naujo,…”. Taigi, pabandom iš naujo dėl savo ir Lietuvos garbės. Gal kas nors jau bus išmokę pamoką dėl melo. Galų gale, pats balsavimas Seime dėl pirmalaikių rinkimų bus indikatyvus – leis bent daliai drąsesnių valstiečių viešai pademonstruoti, kad jiems Karbauskio toksiškas melas jau darosi nebepriimtinas.

(tekstas netaisytas)

Pats mitingas apie kurį eina kalba:

Mitingas „Mes kaltiname“, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo – „A.Tapino ir Co šou“ (Video)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 281

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. As    -  2018-03-18, 08:16

    Apgailetinas straipsnis

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Neokonservatorius    -  2018-03-18, 08:31

    Dar šitas Š kažką kalba…
    Dujų laineris triguba kaina, paskola trigubomis palūkanomis, sumažintos pensijos ir algos, padidintas pvm.

    Tokia geriau jau patylėti.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. b    -  2018-03-18, 16:48

    „Pilietinė visuomenė, ateidama į mitingą, garsiai pasakė valdantiesiems „gana tyčiotis iš demokratijos”sako Kubilius.Gal paaiškintų kas ta demokratija ,o kokie žmonės (ne)priklauso pilietinei visuomenei.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...