infa.lt

R. Karbauskis: Visuomenę turi pasiekti objektyvi informacija, o ne opozicijos kuriamos istorijos, nukreiptos prieš LVŽS ir jos lyderį

12 kovo
10:12 2018

Ramūnas Karbauskis

Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba Seimui oficialiai pranešė neturinti informacijos, kad elevatorių paslaugų, grūdinių, aliejingų sėklų kultūrų supirkimo ir pardavimo paslaugų rinkose Lietuvoje būtų susiklosčiusi kurių nors subjektų dominuojanti padėtis. Taip pat nėra duomenų, kad būtų sukurta dominuojanti ar konkurenciją apribojanti padėtis teikiant grūdų auginimo ir didmeninio pardavimo paslaugas Lietuvoje. Konkurencijos taryba nurodė didžiausius mineralinių trąšų pardavėjus Lietuvoje, pažymėdama, kad trąšomis prekiauja bent 24 ūkio subjektai. Pateikdama informaciją apie koncentraciją trąšų rinkoje, Konkurencijos taryba pabrėžė neturinti duomenų, kad Lietuvoje būtų sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis vykdant prekybą mineralinėmis trąšomis.

Oficialus Konkurencijos tarybos raštas Seimo narius pasiekė po to, kai į ją, Generalinę prokuratūrą ir Nacionalinę žemės tarnybą kreipėsi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Seimo narys kreipėsi į šias institucijas, kai opozicija ėmė skleisti gandus, neva su R. Karbauskiu siejamos įmonės atlieka nesąžiningus ar įstatymus pažeidžiančius veiksmus.

„Visuomenę turi pasiekti objektyvi institucijų informacija, o ne Seimo opozicijos kuriamos visiškai tiesos neatitinkančios istorijos, nukreiptos prieš LVŽS ir jos lyderį“, – sako R. Karbauskis.

Seimo narį piktina opozicijos viešais prasimanymais grįsti veiksmai, kuriais bandoma kompromituoti Seimo rinkimus laimėjusią politinę jėgą. Todėl jis vasario 27 d. kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydamas visiems Seimo nariams pateikti Konkurencijos tarybos turimą informaciją apie padėtį žemės ūkio sektoriuje – grūdų, trąšų, žemės ūkio paskirties technikos rinkas, taip pat ir informaciją apie konkurencijos sąlygas minėtose rinkose, koncentraciją, faktus apie piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi minėtose rinkose bei nustatytus pažeidimus. Vasario 28 d. R. Karbauskis taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT) prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos.

NŽT jis prašo Seimo nariams, kartu ir visuomenei pateikti informaciją apie fizinių ir juridinių asmenų disponavimą žemės ūkio paskirties žeme, žemės ūkio paskirties žemės koncentraciją, fizinių ir juridinių asmenų valdomų ūkių dydį. Seimo prašo pasidalinti Nacionalinės žemės tarnybos turimais Lietuvos Respublikos žemės fondo, Nekilnojamojo turto registro suvestiniais duomenimis apie žemės sklypus, teisių į juos ir juridinių faktų įregistravimą nuo 1993 iki 2018 metų. Generalinės prokuratūros Seimo narys prašo pateikti Seimui informaciją, kiek nuo 1993 m. iki 2018 m. Lietuvoje buvo pradėta ikiteisminių tyrimų, jų baigta ir kiek bylų buvo perduota į teismą, kuriose buvo nagrinėtos veikos, susijusios su žemės grobimu, jos užvaldymu, prievartiniu bankrotu.

LRS inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 301

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Sodininkas Antaninis    -  2018-03-12, 14:18

    O LYDERIS privalo nesudaryti toms apkalboms sąlygų, pone Karbauski. O su kitu teiginiu aš sutinku ir tuo pačiu privalote vadovautis Jūs.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Įdomu    -  2018-03-13, 11:15

    Tai kad iš jo niekad neina ištraukt objektyvios informacijos. Tik pilstymas iš tuščio į kiaurą ir visur sąmokslo teorijų įžvelgimas.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. vanduo4    -  2018-03-13, 17:12

    – Lietuvoje purvasklaida dominuoja. Socialdemokratų ir konservatorių klanas nenori užleisti pozicijų, tai skleidžia šmeižtą konkurentų atžvilgiu.
    – Nieko tokio, laikas visą tą štūdą išvalys;
    – Stiprybės Ponas Karbauski. Tu darai labai svarbų darbą Lietuvos politinėje sąmonės evoliucijoje;
    – Socializmas pagaliau turi būti išplautas ir liberalus pasaulis užimti jam skirtą vietą.
    Laisvė: tai žmonių gyvenimas vadovaujantis objektyvia informacija, o ne kažkieno tai vienintelia versija.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....