infa.lt

Andrius Kubilius pažadėjo ginti demokratiją Lietuvoje nuo Kremliaus trolių ir pinigų. Viskas bus gerai

27 vasario
08:42 2018
Andrius Kubilius

© infa.lt nuotr.

Seimo narys Andrius Kubilius savo Facebook paskyroje išreiškė rūpestį grėsmėmis demokratijai Lietuvoje, kurias kelia Kremliaus troliai ir Kremliaus pinigai. Eks-premjeras užsiminė, kad norint tą suvaldyti teks didinti lėšas skiriamas gynybai, kurios šiuo metu siekia jau 2% nuo šalies BVP. infa.lt primena, kad 2% yra NATO šalių įsipareigojimas, kurį Lietuva jau įgyvendino. Tačiau norint susidoroti su Kremliaus troliais ir Kremliaus pinigais – reikia skirti dar daugiau Lietuvos gyventojų pinigų.

Kyla klausimas – ar Lietuva turi daugiau pinigų už Kremlių ir gali aną perspjaut savo karinio biudžeto dydžiu?

Šito klausimo gerbiamas Seimo narys Andrius Kubilius savo įraše nenagrinėjo, tačiau daug rašė apie hibridinio karo grėsmes, kurias kelia Rusija, po ko išsakė savo poziciją apie tai, jog Demokratiją būtina apibrėžti iš viršaus nuleidžiamais įstatymais, tvirtindamas jog laikas jau pribrendo Lietuvoje parengti „Demokratijos apsaugos įstatymų paketą”, kurio idėjos jam jau aiškios, ir pažadėjo tas idėjas plačiau aprašyti vėliau.

Vienas komentatorius po šiuo labai gerbiamo Seimo nario pasisakymu uždavė pakankamai logišką klausimą – o kuo tokia primesta įstatymais Demokratija skirsis nuo Diktatūros?

Atsakymo kol kas nėra.

Žemiau įdedame pilną, nekeistą Seimo nario tekstą:

Rusijos hibridiniai karai prieš Vakarų demokratijas kelia vis didesnį susirūpinimą. „Democracy Journal” skelbia rimtą analizę, su kokiomis grėsmėmis susiduria demokratinis Vakarų pasaulis, kai Kremlius išmoksta vis efektyviau išnaudoti Vakarų demokratijų atvirumą įvairioms nuomonėms, žodžio laisvei, įvairių idėjų konkurencijiai, ir šia erdvę Kremliui yra nesunku užpildyti dezinformacija, fake news, žmones gąsdinančia ar supriešinančia propaganda.

Mes Lietuvoje esame patyrę ne vieną Kremliaus hibridinį karą. Apie tai nesenai paskelbiau išsamią apžvalgą. Deja, nepaisant visos mūsų sukauptos patirties, mūsų demokratija išlieka labai menkai apsaugota nuo tokių hibridinių karų grėsmių.
Andriaus Kubiliaus pasisakyma sapie demokratijos subtilybesPats metas tartis ne tik kaip toliau bus stiprinamas mūsų karinis gynybinis potencialas, tam skiriant dar daugiau nei 2% nuo BVP lėšų, bet ir kaip bus stiprinama mūsų demokratijos apsauga. Apsauga nuo Kremliaus trolių ir Kremliaus pinigų „lietuviškoms” rinkiminėms kampanijoms, melagingų žinių platinimo, dezinformacijos ir visų kitų Kremliaus hibridinių karų instrumentų.

Pats laikas yra ir Lietuvoje parengti ir priimti Demokratijos apsaugos įstatymų paketą. Bazinės tokio paketo idėjos yra aiškios, apie tai netrukus plačiau parašysiu.

O dabar raginu paskaityti šį išsamų „Democracy Journal” straipsnį. Štai keletas ilgesnių citatų iš šio teksto:
„First, the strength and security of democracy must be understood as a national-security issue, and we must resume treating it as such.[…]

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 340

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. peleda    -  2018-02-27, 18:46

    Dar tokio čiūdo [ stebuklo] neteko girdėt… Demokratija yra arba jos nėra, nes ji gali virsti į Diktatūrą.
    Deja, pasaulis žino ir kitas valdymo formas, kur Demokratijos ir su žiburiu nerasi. PVZ.ABSOLIUTI MONARCHIJA

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....