infa.lt

Geriausi 2017 metų išmanieji telefonai: nuo Galaxy S8 iki iPhone X

12 vasario
01:01 2018

Praėję metai netapo lūžio metais mobiliųjų telefonų industrijai, tačiau kažką naujo, skirtingai nuo užpraeitų metų, neabejotinai atnešė. Išleista nemažai puikių ir nelabai telefonų, atsirado naujos kompanijos ir atgimė senosios. Kiekvienas gamintojas bandė įvykdyti savo mažą revoliuciją berėmių įrenginių segmente, vyko arši kova už geriausio pavadinimą. Žemiau esančiame straipsnyje, paskelbtame lenta.ru pasakojama apie geriausius ir blogiausius metų išmaniuosius telefonus ir svarbiausius 2017 metų įvykius informacinių technologijų srityje.

Telefonas

Metų tendencijos

Pagrindinėmis praėjusių metų temomis tapo rėmelių atsisakymas, dvigubos kameros ir visuotinis perėjimas prie USB-C. Taip, visa tai buvo ir prieš metus, tačiau dabar kiekvienas stambus gamintojas turi savo bagaže keletą „šviežių“ aparatų, atitinkančių tris išvardintus reikalavimus. Todėl kalba eis pagrindinai apie tokius įrenginius.

Kompanijos dar zonduoja dirvą ir nesuvokė iki galo, kokiu turi būti berėmis telefonas. Per eksperimentų laikotarpį išleisti telefonai Xiaomi Mi Mix 2 ir Essential Phone su neįprastu elementų išdėstymu. Buvo ir labiau klasikiniai modeliai nuo LG, Samsung, Huawei ir kitų gamintojų, pas kuriuos truputį ištemptas ekranas ir labiau klasikinis komponavimas.

Paraleliai vyksta ginčai dėl ekrano dydžio. Dėl neįprastos geometrijos net palyginus nedideli aparatai turi turi įspūdingą 5,8 colių įstrižainę. Kompaktinių variantų mėgėjai kaip ir anksčiau skriaudžiami: jiems nebuvo sukurtas berėmis telefonas. Tačiau „lopetų“ – nors grėbliu… : LG V30, Samsung Galaxy Note8 ir S8 Plus, Pixel 2 XL ir kiti. Visumoje, gamintojai kol kas neatrado aukso viduriuko ir blaškosi tarp skirtingų pusių ir įstrižainių santykių.

Kalbant apie dvigubas kameras – analogiška istorija. Prasidėjo viskas dar užpereitais metais, o pasigriebė jau visi tik 2017-ais. Tarp kitko, kaip ir su ekranais, kiekvienas gamintojas štampuoja ką sugeba. Pas Huawei antras modulis juodai-baltas, kas esą pagerina nuotraukas. LG gi, akcentuoja platų formatą, todėl papildomos kameros apžvalgos kampas – net 125 laipsniai. Apple, Samsung, OnePlus ir kiti orientuojasi į optini zoomą. Svarbu pastebėti, jog netgi pigūs aparatai buvo aprūpinti dviem kameromis.

Antrojo kameros modulio būtinybė remiasi dar ir madingu šiuo metu portreto fotografavimu. Dviejų kamerų buvimas leidžia įvertinti atstumą iki objekto ir sukurti išplaukusio fono efektą. Bendrai paėmus, visiška pilnavertės profesionalios kameros imitacija. O štai idėją atsisakyti atskiro įėjimo ausinėms palaiko nedaugelis gamintojų, kas džiugina.

Metų kamera

Kol visi gamintojau rungtyniavo išleisdami dvigubas kameras, Google nuėjo kitu keliu. Nežiūrint į viską, kas parašyta aukščiau, išmaniuoju su geriausia kamera tapo Pixel 2, turintis viso tik vieną modulį. Visus tuos madingus fokusus su išplaukusiu fonu aparatas realizuoja algoritmų pagalba, ir to pasirodė daugiau, nei pakankamai. Jau dabar, praėjus keletui mėnesiui po išleidimo, portretinis režimas pas Pixel veikia iPhone lygmenyje, kas daro įspūdį.

Pixel 2


nuotr: DxOMark Image Labs

Telefonas puikia save pristatė ir fotografuojant ir filmuojant. Jis daro kokybiškas fotografijas dienos šviesoje ir esant dirbtiniam apšvietimui su idealiu baltos spalvos balansu, o taip pat ir tamsoje. Išskirtinėmis savybėmis pasižymi HDR+ režimas, Dual Pixel technologija ir bendras tarpusavio optinės bei skaitmeninės stabilizacijos veikimas. Nemažiau svarbų vaidmenį vaidiną programos, puikia apdorojančios atvaizdus. Visa tai valdo Pixel Visual Core procesorius, kuris tuo pat metu mažina aparato energijos suvartojimą ir didina kameros veikimo greitį.

8 kodai išmaniajam telefonui: kaip sužinoti, kad jūsų klausomasi

Beje, dabar bet kuris flagmanas sugeba daryti puikias nuotraukas, ir skirtumas pagaunamas tik darant vizualų palyginimą. Todėl, minimu klausimu Google iškovojo pergalę greičiausiai inovatyvumo srityje: korporacija parodė, jog portretinei fotografijai nebūtinos gudrybės su dviguba kamera, – funkcija gali veikti remdamasi dirbtiniu intelektu.

Metų pigiausias

Ultra-pigiausių išmaniųjų tarpe situacija nepasikeitė: kaip ir visada lyderiauja Xiaomi. Redmi 4X – absoliutus favoritas tarp telefonų iki 140 eurų. Pasistengus jį galima atrasti ir už 100 su trupučiu, kas atrodo dar labiau patrauklu.

Redmi 4 X


kadras: YouTube

Vertėtų stabtelėti ties telefono charakteristikomis. Pirma, Redmi 4X turi 8 branduolių Qualcomm Snapdragon 435 procesorių – vieną iš geriausių čipų biudžetiniams telefonams. Akumuliatoriaus talpa siekia 4100 miliamperų, ko dėka aparatas gyvuoja dvi-tris dienas be papildomo krovumo ir aktyviai naudojantis. Penkių colių ekranas turi HD raišką, o korpusas pagamintas iš metalo. Iš minusų galima pažymėti tik neturint NFC, kas bekontakčio atsiskaitymo mėgėjams gali būti kritiniu momentu.

Reikalavimai biudžetiniam aparatui visai paprasti: tvirtas korpusas, pakankamas veikimo greitis ir gera autonomija. Maloniais bonusais taps kamera, kuria darytas nuotraukas nebus gėda talpinti socialiniuose tinkluose, ir ekranas, nuo kurio neišvarva akys. Bendrai, – tai turi būti maksimaliai paprastas, tačiau tuo pačiu sugebantis daugelį dalykėlių darbinis arkliukas. Praktiškai bet kuris aktualus kinų išmanusis telefonas atitinka šiuos reikalavimus, tačiau smulkmenose supranti, jog Xiaomi Redmi 4X – tarp geriausių.

Metų žlugimai

Praėjusiais metais nebuvo Samsung Galaxy Note7 lygmens žlugimų, nors ir be to pakako gėdingų momentų. Pirmuoju žlugimu tapo Nokia sugrįžimas į mobiliųjų telefonų rinką. Reikėtų galų gale pripažinti: tos pačios Nokia, buvusios 2000-ųjų vidurio pavyzdžiu, daugiau nėra ir, panašu, niekada nebebus. Vietoje kažko didingo ir stebėtino į rinką buvo išleisti niekuo neišsiskiriantys kinietiški telefonai. Už kažkada didingo brendo šiandien nieko nėra, o tokio smukimo priežastimi ko gero tapo padidinti lūkesčiai.

Negalima praeiti nepaminėjus istorijos su išmaniaisiais nuo Android kūrėjo Andy Rubino. Po pakilių prezentacijų ir kalno pažadų praėjusį pavasarį pas Essential Phone kūrėjus prasidėjo problemos. Kompanijoje niekaip nekomentavo tiekimo užlaikymų (pardavimai turėjo prasidėti birželį, tačiau įvyko tai tik rugpjūčio pabaigoje), asmeninių duomenų nutekėjimo, kodėl jie apskritai reikalaujami ir daugelį kitų dalykų. Pasekoje, buvo parduota viso tik 50 tūkstančių telefonų.

Na, o užbaigė metus Pixel 2 XL. Jeigu „jaunesniajam broliui“ priekaištų nebuvo, tai „vyresnysis“ tapo galvos Google galvos skausmu. Toks skirtumas tarp dviejų vienos linijos aparatų kilo iš to, jog jų gamyba užsiėmė skirtingos kompanijos: įprastą Pixel 2 išleido HTC, o Pixel 2 XL – LG. Be to, XL turi siaubingą P-OLED ekraną ir kainuoja tūkstančio dolerių ribose, įtaisas turi masę kitų problemų.

Pirkėjams išmanieji atvykdavo su išdegusiais ir mirkčiojančiais ekranais, neveikiančiu pakrovėju ir Bluetooth, su kriokiančiais garsiakalbiais ir kitokiu broku. Buvo užfiksuoti atvejai, kai naudotojai gaudavo telefonus be operacinės sistemos. Todėl neverta net mąstyti apie Pixel 2 XL pirkimą, o jeigu norisi kažko su grynu Android – geriau pirkti įprastą versiją, juolab, kad charakteristikos ir kamera pas jas visiškai vienodos.

Metų „apeinant kasą“ įrenginys

Išmaniųjų iš sekančios kategorijos negalima pavadinti blogais ar tuo labiau žlugusiais. Priešingai, tai geri įrenginiai, tik neaišku kam skirti. Vienu iš tokių tapo Nokia 3310. Šis aparatas neturi jokios vertės eiliniams žmogui, vienintelė jo funkcija – sukelti nostalgiškus prisiminimus. Tai tuštukė, kuri be savo kainos, siekiančios 56 eurus, daugiau nieko savyje neturi.

Nokia 3310

nuotr: cbsistatic.com

Jeigu kompanija būtų norėjusi pagaminti naudingą aparatą, tai į funkcijas būtų pridėjusi interneto ir įkrovimo skirstytuvą, kad gautųsi skambalas-modemas-PowerBank. Bet gi ne, jis buvo sukurtas taip, kad visi prisimintų apie Nokia. Jeigu vertintume šį telefoną, kaip reklaminės kampanijos dalį, tai ėjimas buvo puikus. Deja, sekantys Nokia telefonai sužlugdė visas marketologų pastangas.

Kitu aparatu „ne kiekvienam“ tapo Samsung Galaxy Note8. Tai milžiniško dydžio išmanusis, tapęs pilna, kito telefono, išleisto pusmetį iki tol, kopija – Galaxy S8+. Vienintele pirkimo priežastimi galėtų tapti dviguba kamera su 2x zoom’u. Bet ar vertas jis permokėti 280€u? Na ir stilius – nereikėtų apie jį pamiršti.

Metų išmanusis

Absoliuti dauguma leidinių ir profilinių platformų „Metų išmaniojo“ titulą priskiria iPhone X. Tai teisinga ir nesudėtinga paaiškinti, juk Apple pirmą kartą per ilgą laiką išleido iš tiesų naują telefoną, ir dar kokį Jis turi geriausią rinkoje ekraną, ką patvirtina nepriklausomi testai, geriausias našumas ir geriausias pateikimas realizuojant „berėmę“ kompoziciją.

iPhone X

Bet ar galima jį pavadinti geriausiu pagal visų parametrų visumą? Greičiau ne, nei taip, nes „dešimtukas“ – aparatas entuziastams, pasirengusiems taikytis su smulkiomis problemomis, atsiradusiomis dėl visų naujovių. Kai tik Apple išspręs programines problemas, pagerins valdymo gestus, pagreitins Face ID ir ištaisys kitas smulkias klaidas – tada iPhone X galima bus pavadinti geriausiu.

Pagirtinai praėjusiais metais pasirodė Samsung: Galaxy S8 gavosi stebėtinai geras išmanusis telefonas – galingas, gražus ir kokybiškai surinktas įrenginys, žema (pagal savo charakteristikas) kaina. Kaip tik jo prieinamumas, kartu su charakteristikomis, apibrėžė Galaxy S8 vietą reitinge kaip tokio „liaudies flagmano“, prieinamo daugeliui. Būtent todėl Samsung Galaxy S8 be kruopelės abejonės galima pavadinti geriausių 2017-ųjų išmaniuoju telefonu.

Mieli skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, teikiama „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, – jūs galite prisidėti ir paremti jos rengimą SMS ar kitu Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 774

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
    Techniškai valdydami informacinę erdvę Vakarai vis tik praranda ideologinę įtaką – kodėl?

Techniškai valdydami informacinę erdvę Vakarai vis tik praranda ideologinę įtaką – kodėl?

atsiliepimų 8 Skaityti visą įrašą
    „Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

„Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Kūrėjai

Jolanta Blažytė. Kūrėjai

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    „Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

„Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

atsiliepimų 6 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

atsiliepimų 13 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

atsiliepimų 7 Skaityti visą įrašą

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....