Pasakiško skonio net gurmanams ir visiškai paprastas, lengvai paruošiamo menkių-vėgėlių kepenų patiekalo receptas. Imamos menkės kepenys ir supjaustomos norimo dydžio gabalėliais. Čia skaičiuojame proporcijas maždaug bendram 200 g kepenų kiekiui, bet kiekvienas tas proporcijas gali susistatyt pats. Tai nėra ypatingai svarbu, nes patiekalo skonis keisis nežymiai.
Imame pusės litro stiklainį, dedame į jį keletą (apie 10 vnt) juodojo pipiro rutuliukų, truputį kvapiųjų pipirų (užbarstome ant kepenų), truputį raudonųjų pipirų (mėgstantiems aštriau, bet nebūtina), vieną lauro lapą (tiesiai į stiklainį) ir atskirai į lėkštę su kepenimis pusę galvutės pjaustytų svogūnų.
Menkės (ar vėgėlės) kepenys sumaišomos su svogūnais ir druska (žiupsniuką) ir užpilamas arbatinis šaukštelis aliejaus (ne daugiau). Viskas gerai sumaišoma ir dedama į stiklainį.
Imame puodą su vandeniu ir dedame ant dugno skudurėlį ant kurio statome stiklainį uždengtą, bet kietai neužsuktą, kad galėtų išeiti susidarę garai.. Vandens į puodą pilame tiek, kad stiklainis neplauktų bet ir būtų maksimaliai apsemtas. Vandens į vidų nepatenka, jis tik palaiko temperatūrą stiklainio viduje (iki 100 C).
Statome puodą su visu turiniu ant labai labai mažos ugnies ir verdame apie 1,5-2 valandas. Verdame – skambiai pasakyta, turinys tik kaista savo sultyse, bet neverda.
Paruoštas patiekalas būna nuo karščio išbrinkęs, gelsvos spalvos, truputį išsiskiria gelsvas skystis (buljonas) ir labai skanaus kvapo. Skonis tiesiog pasakiškas, o tai, kad į jį buvo dėta svogūnų yra žinoma tik iš paruošimo receptūros.
Skanaus!
Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, pateikta „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, jūs galite prisidėti paremdami svetainę Jums patogiu būdu
→ PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai. → Naujienlaiškis