infa.lt

Kviečiu visus išeiti iš savo komforto zonos, turėti drąsos pamatyti kito žmogaus problemą

26 sausio
19:45 2018

akmuo

Pasaulyje skursta 2,2 mlrd. žmonių,bet ar kam tai rūpi?

Daugiau negu 2,2 mlrd. žmonių visame pasaulyje skursta, o šią problemą dar labiau aštrina finansų krizės, stichinės nelaimės, kylančios maisto kainos ir smurtiniai konfliktai.

Beveik 1,5 mlrd. žmonių 91 besivystančioje šalyje gyvena skurde, o dar 800 mln. balansuoja ant skurdo ribos, nustatė tyrėjai. Apie 1,2 mlrd. pasaulio žmonių per dieną pragyvenimui gali skirti ne daugiau negu 1,25 JAV dolerio (3,21 lito), sakoma ataskaitoje.

Bet ar kažkam tai rūpi?

Mes visi norime fotografuotis su garbingais žmonėmis, o kas atkreips savo dėmesį į vargšus? Kam jie reikalingi? Patogu nematyti, bet tai nieko nekeičia – jie taip pat yra mūsų dalis.

Kviečiu visus išeiti iš savo komforto zonos, turėti drąsos išgirsti ir pamatyti kito žmogaus problemą, su meile prie jos pasilenkti. Jėzus ne veltui plovė kojas mokiniams. Jis tai darė ne norėdamas išvengti kančios, bet tam, kad ir mes kartu su juo įsipiltume į dubenį vandens, persijuostume strėnas rankšluosčiu ir numazgotume nešvarų žmogaus gyvenimą.

Gulintis gatvėje žmogus, išjuoktas, apspjaudytas, sumuštas – asmeninė mano bėda, mano vidinio gyvenimo, principų, įsitikinimų, negalių – jei aš jam negaliu padėti. Turėkime vidinės drąsos ir pasitikėjimo eiti, galbūt nelengvu, nepatogiu, nepripažintu, atstumtu, nenorimu, tačiau teisingu keliu.

Kol aš neatsisuksiu į kitą žmogų, kol nepasilenksiu prie jo skurdaus ar nešvaraus gyvenimo, nieko nebus. Mes laukiame pabėgėlių su aukštuoju, kurie net nenori gyventi mūsų šalyje, o pamirštame pamatyti šalia esantį žmogų ir jam padėti. Pas mus dėvisi rūbai, bet nepasidaliname jų su tais, kurių jie stokoja. Pas mus renka dulkes indai, bet niekada nepasidaliname su tais, kurie po gaisrų ar kitų stichinių nelaimių neturi iš ko vandens atsigerti. Nepasidaliname niekuo, mes matome tik save.

Pagarbiai,
Mindaugas Jonušas
Iniciatyvos „MES“ vadovas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 242

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. simas simaitis    -  2018-01-27, 06:56

    Vietoje to, kad dalinti vargdieniams „žuvį”, duokime jiems „meškerę”, tai „žuvei” pasigauti. Tada ir pamatysime ar tiems skurstantiems labai jau reikia tos mūsų pagalbos.
    Tikrai atsiras tokių, kurie bus tokio pobūdžio pagalbai dėkingi. O šiaip panašu, kad Minedas renka sau balus ir auditoriją

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...