infa.lt

Ar antrojo tipo diabetas išgydomas badavimu?

26 sausio
01:03 2018

insulinas diabetikams

Antrojo tipo diabetas nėra neišgydoma liga, negrįžtamai pakeičiančia visų procesų vykstančių organizme eigą. Kaip tvirtina žinomas britų diabetologas Roy Taylor, dabar jos eigą galima pakeisti žemo kaloringumo dietos pagalba, skelbia bmj portalas.

Kasos ir kepenų riebalai – antro tipo cukrinio diabeto priežastis

Prieš du metus Teiloras ir jo kolegos pravedė seriją eksperimentų su pelėmis. Mokslininkai aptiko, jog pagrindine priežastimi atsirasti antro tipo diabetui pasirodė kepenų ir kasos suriebėjimas. Todėl tyrėjai nutarė pašalinti vos po vieną gramą riebalų iš šių organų, Po kurio laiko visi ligos simptomai pas graužikus išnyko, o kūno ląstelės ėmė normaliai įsisavinti insulino molekules.

„Mūsų bandymai parodė, jog riebalų atsiradimas kasos viduje perjungia jos ląsteles, atsakingas už insulino gamybą, į savotišką „išgyvenimo režimą“, kuriame jos nustoja gaminti šį hormoną ir tiesiog bando nenumirti. Riebalų pašalinimas atkuria jų darbą. Dabar mes turime paaiškinimą, kodėl kai kuriems žmonėms praeityje pavyko atsikratyti antrojo tipo diabeto“, – pranešė mokslininkas Europos diabeto tyrimo bendrijos konferencijos Lisabonoje metu.

Panašus eksperimentas su žmonėmis

Šis atradimas įkvėpė mokslininkus pravesti panašų eksperimentą su žmogumi. Tam jie surinko keliasdešimties žmonių, sergančių antrojo tipo diabetu, grupę, ir paskyrė jiems specialią dietą, padedančią pašalinti riebalus iš kepenų ir kasos. Diabetologas pažymėjo, jog toks maitinimasis labai patiko jo globotiniams, kadangi jie nustojo nuolat jausti alkį ir nuovargį, ir prie viso to padėjo atsikratyti ligos.

„Gera naujiena diabetikams slypi tame, jog netgi tuo atveju, jei pas jus diabetas buvo dešimtmečius, tai visus jo simptomus galima likviduoti pašalinus nedidelį kiekį riebalų iš kasos. Bloga naujiena slypi tame, jog kol kas tą galima padaryti tik greito kūno svorio numetimo būdu“, – sako Teiloras.

Tokią gydymo metodiką galima bus įtraukti į klinikinę praktiką

Pažymėtina, jog dabar Teiloras ir jo kolegos vykdo naujus klinikinius bandymus, didesnio masto ir ilgalaikius, kurių sėkmingas finišas suteiks galimybę įvesti tokią antrojo tipo diabeto gydymo metodiką badavimu į klinikinę praktiką.

Duomenys iš SciencePop

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) statistikos, šiuo metu pasaulyje priskaičiuota 347 mln žmonių, sergančių cukriniu diabetu: iš jų 10% kenčia nuo antrojo tipo susirgimo, kylančio sutrikus ląstelių audinių jautrumui insulinui. Virš 80% sergančių diabetu gyvena šalyse su žemomis ir vidutinėmis gyventojų pajamomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 050

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...