infa.lt

Konservatoriai prikiša vyriausybei nemažinant dirbančiųjų mokesčių pamiršę „naktinę mokesčių reformą”

22 sausio
19:38 2018

Žygimantas Pavilionis ir Laurynas Kasčiūnas

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Žygimantas Pavilionis ir Laurynas Kasčiūnas nesutinka su Finansų ministerijos išvada dėl pernai lapkritį Seimo narių pateikto projekto dėl Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pataisų, kuriomis siūloma vietoj dabar galiojančio 15 proc. GPM tarifo nustatyti 12 proc. tarifą pajamoms, neviršijančioms 1800 Eur per mėnesį, o pajamų dalis, viršijanti minėtą sumą, būtų apmokestinama 19 proc. tarifu.

Parlamentaro Ž. Pavilionio nuomone, šis Finansų ministerijos sprendimas atspindi ir visos Vyriausybės požiūrį į teisingesnį pajamų dirbantiems apmokestinimą. „Sprendimas nepritarti mūsų siūlomam projektui apnuogina ir visos Sauliaus Skvernelio Vyriausybės požiūrį į teisingesnį pajamų dirbantiems apmokestinimą. Finansų ministerija piktybiškai bando nutraukti bet kokią diskusiją dėl teisingesnių mokesčių, nubraukdama šiuos projektus ir nepateikdama jokių konkrečių pasiūlymų, kuriuos galėtumėme svarstyti Seime. Vyriausybės reiškiama parama viduriniajai klasei ir mažiau uždirbantiems paprasčiausiai neatsispindi jokiuose įstatymų projektuose. Be to, visomis išgalėmis stengiamasi nutraukti bandymus šią situaciją pakeisti“, – teigė Ž. Pavilionis.

L. Kasčiūno nuomone, Finansų ministerijos pateikta argumentacija yra nepakankama. „Privalome rasti būdų stiprinti vidurinį visuomenės sluoksnį, būtent tam ir reikia solidaresnės mokesčių sistemos. Ministerijos pranešime teigiama, kad Lietuvos mokesčių sistema yra pakankamai progresyvi. Deja, tačiau vien skirtingi NPD didžiai neužtikrina pakankamo sistemos progresyvumo. Per pastaruosius metus Vyriausybės pasiūlyti NPD taikymo pakeitimai yra tik pinigų perkėlimas iš vienos kišenės į kitą, faktiškai nedidinat gyventojų pajamų“, – teigė parlamentaras.

Seimo narių nuomone, Lietuvai būtina teisingesnė ir solidaresnė mokesčių sistema. Progresyvus, kelių dydžių GPM tarifas yra taikomas daugumoje pažangiausių pasaulio šalių. Tuo tarpu vienodo tarifo mokesčių sistema išsiskiria nedidelė grupė šalių: Bulgarija, Rumunija, Serbija, Rusija, Baltarusija, Estija ir Lietuva.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 73

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....