infa.lt

Rusija tampa patrauklia šalimi bitkoinui

18 sausio
01:01 2018

Bitkoinas

Pasak MIP pranešimų, Rusijos verslininkas įsigijo dvi elektrines, kurių pagalba bus vykdomas kriptovaliutų miningas (kasimas). Tai pirmas toks sandėris Rusijoje, rašo livetradingnews.com.

Dvi elektrinės randasi Permės srityje – į vakarus nuo Vidurinio Uralo, šalia Udmurtijos respublikos. Kaip praneša žurnalistai, įmonės bus naudojamos informacinio centro ir kriptovaliutų miningo centro darbui palaikyti. Dvi elektrinės buvo įvertintos 160 mln rublių (apie 2 320 111 €u).

Naujas elektrinių savininkas – verslininkas Aleksej Kolesnik – užsiminė apie pirkinį, tačiau pažymėjo, jog kriptovaliutų miningas bus įmanomas tik atsiradus Rusijoje atitinkamai teisinei bazei.

Šiandien Rusijoje nėra įstatymų, kurie reguliuotų skaitmeninių pinigų bazę. Vyriausybė planuoja įteisinti kriptovaliutų naudojimą. RF finansų ministro pavaduotojas Aleksej Mojseev gruodžio mėnesį pasiūlė bitkoinų ir kitų kriptovaliutų miningą pripažinti neteisėtu, tačiau leisti jų pirkimą ar pardavimą.

Rusijoje nėra vieningos nuomonės kriptovaliutų atžvilgiu. Kai kurie kriptovaliutas vadina pinigų surogatais, o jų išleidimą priskiria neteisėtoms valiutinėms operacijoms.

Kiti kriptovaliutas vertina kaip galimybę apeiti Vakarų sankcijas ir netgi siūlo pastatyti atskirą miestą miningui.

V. Putinas nurodė vyriausybei iki liepos parengti įstatymus, apibrėžiančius bitkoino, kitų kriptovaliutų statusą, miningą, pirminį monetų talpinimą ir kitus aspektus, susijusius su elektroniniais pinigais.

Įsijungia pagrindinis Rusijos bankas

Stambiausias Rusijos bankas – „Sberbank“ – paskelbė apie padalinio – darbui su blokčeino-projektais, sukūrimą. Blockchain technologija tapo žinoma bitkoino ir kitų kriptovaliutų dėka, tačiau jos galimybės tuo neapsiriboja.

„Sberbank“ atidarė blokčeino laboratoriją, kurios darbuotojai testuos pažangias blockchain technologijas, siūlys idėjas technologijų panaudojimo idėjas, kurs produktų prototipus ir pilotinius projektus, o taip pat diegs naujus verslo sprendimus Sberbank Group darbui“, – sakoma stambiausio rusų banko pareiškime.

Pradžioje bankai buvo skeptiškai nusiteikę blockchain technologijos atžvilgiu, tačiau laikui bėgant situacija kardinaliai pasikeitė.

Daugelis finansinių įstaigų pripažino, jog technologija gali padidinti atsiskaitymų negrynaisiais pinigais ir sandėrių efektyvumą, o tuo pačiu tarptautiniai mokėjimai taps greičiau atliekami ir pigesni, sumažės biurokratinių kliūčių skaičius ir bus atnaujinta naudotojų identifikacijos sistema.

Blokčeinas gali stipriai pakeisti daugelį verslo sričių, susijusių su finansų rinka, ir tradicinę bankų ir klientų veiklą, – pasakoja „Sberbank“ prezidentas ir Sberbank CIB vadovas Igor Bulancev.

„Pasirengimas, plėtra ir pačių perspektyviausių technologijų įdiegimas – tai svarbi „Sberbank“ konkurentabilumo dedamoji ir būtinas mūsų, kaip technologinės kompanijos ateities elementas.

Būtina pažymėti, kad blokčeinas padeda rinkos žaidėjams efektyviau bendradarbiauti. Todėl atidarydamas blockchain laboratoriją, „Sberbank“ įneša savo indėlį į bankų sistemos ateitį“, – rašoma straipsnyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Kriptovaliuta    -  2018-01-19, 22:56

    Dabar kiekvienos save gerbiančios šalies pagrindinis tikslas turėtų būti sukruti savo kriptovaliutą 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....