infa.lt

Chirurgas išdegindavęs savo inicialus pacientų kepenyse, išvengė kalėjimo

15 sausio
18:00 2018

Saimonas Bremelas

Britų chirurgas, kuris išdegindavo savo inicialus ant savo pacientų kepenų persodinimo operacijos metu, kai tie būdavo narkozės būsenoje, Saimonas Bremellas (Simon Bramhall), pripažino savo kaltę ir buvo nubaustas 10 tūkstančių svarų bauda, tačiau išvengė kalėjimo.

53-ejų daktaras, proceso metu gavęs „savimylos chirurgo“ pravardę, naudojo argono aparatą, kuriuo daroma kraujagyslių koaguliacija (prideginimas), uždėdamas raides ant ligonių kepenų, kai dirbdavo Birmingemo ligoninėje 2013 metais.

Jis pripažino save kaltu dviejuose užpuolimo epizoduose.

Teismas kvalifikavo jo veiksmus kaip užpuolimą su sumušimo žymėmis, kad pateiktų neįprastą fizinę žalą, suteiktą nukentėjusiems – tuo pačiu teisėjas pažymėjo, jog kalba nėjo apie paciento užpuolimą su kumščiais ir realaus sumušimo nebuvo.

Neskaitant piniginės baudos Bremellui skirta atlikti 12 mėnesių visuomenei naudingų darbų.

Nuostolis

Vienam iš nukentėjusių, pagal bylos medžiagą pavadintam Pacientu A, Saimonas Bremellas 2013 metais persodino donoro kepenis ir tuo pačiu išgelbėjo jam gyvybę.

Tačiau praėjus savaitei organas ėmė streikuoti – dėl priežasčių, nesusijusių su transplantacija, – ir pakartotinės operacijos metu kitas chirurgas pamatė kepenų paviršiuje išdegintus inicialus S.B., maždaug 4 cm dydžio, kuriuos nufotografavo mobiliuoju telefonu.

Po to Bremellas pripažino, jog paliko „atsiminimo parašą“ pacientų kepenyse. 2014 metais jis išėjo iš darbo ligoninėje ir dabar dirba konsultantu sveikatos apsaugos sistemoje, kitoje grafystėje.

Asmeniškai Bremellui buvo inkriminuojami du užpuolimo epizodai padarant žalą sveikatai, tačiau jis tame neprisipažino kaltas. Kai kaltinimas buvo perkvalifikuotas į užpuolimą paliekant žymes, jis sutiko su kaltintojų siūlomu sandėriu.

Kaip pareiškė prokuroras, vienas iš dviejų nukentėjusiųjų nuo chirurgo veiksmų vis dėlto patyrė žalą – mažiausiai, psichologinę. Jis jaučiasi lyg prieš jį buvo panaudota prievarta, ir iki šiol neatsikratė psichologinio diskomforto.

Proceso metu gynėjai paaiškino Bremello veiksmus tuo, jog jis tokiu naiviu būdu bandė išsklaidyti įtampą tvyrančią operacinėje sudėtingų transplantacijų metu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 119

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...