infa.lt

Chelsea Manning, buvęs karys, vėliau tapęs moterimi, nutarė kandidatuoti į JAV Senatą

16 sausio
01:02 2018
Bradley Manning - Chelsea Manning

foto: freemalaysiatoday.com

Buvęs JAV karo analitikas Chelsea Manning, dar būdamas vyru nuteistas 35 metams kalėjimo už slaptų dokumentų perdavimą WikiLeaks tinklapiui, kuriam suteikė malonę buvęs prezidentas Barakas Obama, rengiasi kovoti už vietą aukštuosiuose JAV kongreso rūmuose. Manning nori tapti senatore nuo Demokratų partijos.

Pirmas apie jos planus pranešė Washington Post laikraštis. Buvęs kariškis, transeksualas Chelsea Manning padavė paraišką dalyvauti rinkimuose Merilendo valstijoje ir pretenduoja į senatoriaus demokrato Beno Kardino (Ben Cardin) vietą. Rinkimai įvyks lapkričio mėnesį.

JAV Federalinės rinkimų komisijos tinklapyje iš tiesų atsirado informacija apie tai, jog dar sausio 11 dieną buvo užregistruotas Manning prašymas. Kaip partinę priklausomybė Manning nurodė Demokratų partiją, o gyvenamąją vietą – Merilendą. Manning persikėlė į šią valstiją po to,išėjimo iš kalėjimo.

Manning prasėdėjo kariniame kalėjime Kanzase 7 metus už slaptos informacijos nutekinimą Džuliano Asandžo projektui. Būsimasis transeksualas buvo nuteistas 35 metams laisvės atėmimo. Prieš metus laiko, prieš baigdamas savo prezidentavimą Barakas Obama sušvelnino nuosprendį, o gegužės mėnesį WikiLeaks informatorius išėjo į laisvę.

Senatorius Kardinas buvo išrinktas 2006 metais, ir, kaip manoma, balotiruosis naujai kadencijai, rašo Reuters agentūra. Jis užima vyriausiojo demokrato postą senato komitete užsienio reikalams, dažnai kritikuoja Rusiją. Jis 74 metų amžiaus, Manning – 30.

2012 metais, pažymi Reuters, Kardinas be vargo buvo perrinktas į senatą naujai kadencijai, su dideliu atotrūkiu aplenkęs konkurentą respublikoną.

Čelsi Mening (gimė – Bradley Manning) dirbo amerikiečių žvalgybos analitiku Irake ir buvo areštuotas 2010 metais. Nuosprendis jam buvo perskaitytas 2013 metais, kuriuo transgenderis buvo pripažintas kaltu šnipinėjimu bei pagal kitus straipsnius už daugiau nei 700 slaptų dokumentų ir vaizdo įrašų perdavimą WikiLeaks.

Būdamas kalėjime Bradley Manning pasikeitė lytį tapdamas Chelsea Manning – teismas leido jai praeiti hormoninės terapijos kursą. Tačiau bausmę ji atlikinėjo vyrams skirtame kalėjime. Būdama nelaisvėje ji dukart bandė nusižudyti dėl kalėjimo sąlygų, pasakojo advokatai.

Būsima moteris Manning pasakojo teisme, jog perdavė dokumentus WikiLeaks, siekdamas inicijuoti visuomenėje diskusiją apie JAV karinę strategiją ir tarptautinę politiką. Valdžia, savo ruožtu, tvirtino, jog informacijos nuotėkis sukėlė grėsmę amerikiečių kariškių gyvybėms.

Manning byla ir toliau skirtingai vertinama Jungtinėse Valstijose. Obama kalbėjo, jog 35 metų kalėjimo bausmė WikiLeaks informatoriui buvo neproporcingai didelė, o dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trampas vadino Bradley Manning išdaviku, kurio jokiais būdais negalima buvo paliesti iš kalėjimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 181

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...