infa.lt

Kampanija „Padėti ne gėda” sulaukė ambasadorių

11 sausio
17:00 2018

2017 metų pabaigoje užgimusi iniciatyva „Padėti ne gėda”  jau pradėta įgyvendinti ir pasiekė rezultatų.

 Lietuvos šimtmečio išvakarėse startuos renginys, kuris turėtų tapti tradiciniu kasmetiniu – „Padėti ne gėda” diena, kurios pagrindinis tikslas – atkreipti dėmesį į asmenis, turinčius specialiųjų poreikių, primenant, kad kiekvienas iš mūsų esame Lietuva ir visi esame svarbūs ir reikalingi.

Labai svarbus pasiekimas, kad šiais metais kampanija sulaukė palaikymo: naujais metais prie jos prisijungė ne tik miestų savivaldybės, tačiau ir neįgaliųjų mokyklos.

Viena iš jų Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazija. Joje mokosi apie 28 mokinius su specialiais poreikiais Jiems reikalinga nuolatinė pagalba.

Šios mokyklos mokiniams siekiama suteikti galimybes paįvairinti kasdienybę, organizuojant įdomius susitikimus bei renginius, kurie ne tik,kad praskaidrina tokių mokinių dienas, bet, įtraukti į veiklą,jie pasijunta pilnaverčiais visuomenės nariais, pagerėja jų savivertės  jausmas.

„Džiugu, kad prie mūsų kampanijos prisijungė ši ugdymo įstaiga.Šios mokyklos mokiniai turintys specialiuosius poreikių dalyvaus:

Kauno valstybinio lėlių teatro edukacinėse valandose.;
Kauno aviacijos muziejaus edukacinėse programose.;
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus edukacinėse užsiėmimuose.

Visa tai rodo, kad ši socialinė kampanija eina geru ir teisingu keliu, kuris leidžia įsitikinti, kaip svarbu,skirti laiko ir kiek įmanoma  sukurti galimybę visiems mums vienodai, be jokių skirtumų jaustis vienos vieningos šalies dalimi, nes kiekvienas iš mūsų esame svarbūs ir reikšmingi,nepaisant kiekvieno iš mūsų turimų nevienodų gebėjimų”,- teigia iniciatyvos „MES” ir kampanijos „Padėti ne gėda” vadovas Mindaugas Jonušas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 74

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...