infa.lt

Rolandas Paksas jam pareikštus įtarimus vadina politiniu persekiojimu

21 gruodžio
17:50 2017
Rolandas Paksas

Pasiteiravus, kieno rankomis visa tai daroma, EP narys Rolandas PAKSAS atsakė: „Vykdytojai tie patys ir 2004 m. verčiant prezidentą sąmokslo būdu, ir 2017-aisiais. Tada buvo didžiulė baimė, kad gali gauti į kailį nuo Prezidento už savo negerus darbus. Dabar nori paslėpti tai, kad daug metų neįgyvendinami tarptautinių institucijų sprendimai – tiek Strasbūro, tiek Jungtinių Tautų. Galų gale Europos ministrų tarybos Priežiūros komitetas birželio pradžioje Lietuvos Vyriausybei nusiuntė jau šeštą laišką, ragindamas įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą.“

Sistemos ne už ką 2004 metais nuverstas Prezidentas Rolandas Paksas, žurnalistų paklaustas, kaip vertina pareikštus įtarimus, perklausė: „Santūriai pasakyti, ar tai, ką galvoju?“ „Mano supratimu, politinis persekiojimas jau perkopė į penkioliktuosius metus. Daugiau nieko nėra“, – pareiškė jis. Politikas teisėsaugininkų veiksmus taip pat siejo su birželio pradžioje išplatintu pareiškimu, kad jis kuria naują visuomeninę organizaciją – Naująjį Tautos sąjūdį „Respublika piliečiams“.

„Trečias dalykas, tai, kaip supratau, tempas, kurį diriguos dabar Generalinė prokuratūra, sumuša visus rekordus. Ir ketvirta, aš rengiuosi fiksuoti keletą Lietuvos rekordų, nes esu jų daręs ne vieną. Tai ir skridimas grupės po Verkšnionių tiltu – Lietuvos rekordas. Apskridimas aplink pasaulį – Lietuvos rekordas. O dabar gausis kokie keturi nauji Lietuvos rekordai: ilgiausiai svarstyta byla Strasbūre – mano asmeninė byla, ilgiausiai neįgyvendintas Strasbūro terminas, ilgiausiai neįgyvendinama Jungtinių Tautų Žmogaus teisių deklaracijos nuostata, pagaliau – tardytojas, kuris pareiškė buvusiam merui, premjerui, prezidentui įtarimus tokioje „burbulinėje“ byloje, irgi, man atrodo, vertas Lietuvos rekordų knygos“, – kalbėjo R. Paksas.

Europarlamentaras tvirtino nuoširdžiai bendradarbiavęs su teisėsaugininkais. „Prokurorui niekur nereikėjo važiuoti šioje byloje, nei manęs ieškoti. Aš viską nuoširdžiai, atvirai, pilnai papasakojau, kai man buvo suteiktas garbingas specialiojo liudytojo statusas. Viską papasakojau. Viską išdėsčiau. Visus argumentus. Neturiu nė vieno žodžio, ką pridurti“, – aiškino politikas.

Remdamasis savo buvusiu advokatu, a. a. Vytautu Sviderskiu, jis teigė, jog jeigu Lietuvoje yra nors trupinėlis tiesos, tai jo byla esanti visiškas fiasko. „Dėl jos gėda ir prieš Lietuvos teisininkus, ir prieš teisės studentus, ir visą profesūrą. Bet jeigu yra tik politika ir policinės valstybės arba diktatūrinės valstybės šaršalas, yra kitaip. Jokio kitokio atsakymo nelaukiau. Ir šiaip sau generaliniai prokurorai nesivažinėja po Briuselį“, – teigė EP narys R. Paksas.

Pilietiškai skaudu pripažinti, jog nepriklausoma prokuratūra Lietuvoje yra tik fikcija, kaip ir dominuojanti, deklaratyviai nepriklausoma žurnalistika.

Kas turi įvykti, kad demokratinėje šalyje teisė ir laisvas žodis taptų valdžios parankiniai tarnais? Lietuvoje taip yra atsitikę! Tokia šalis negali būti laikoma demokratine, o jos piliečiai yra tapę sąmokslo ir apgaulės įkaitais.

Europos Sąjungos institucijos šiandien selektyviai vertina žmogaus teisių padėtį, užmerkia akis į teisinės valstybės principų nesilaikymo faktus, jeigu tai nepažeidžia bendriją uzurpavusių dominuojančių politinių grupių interesų.

Ir atvirkščiai, Europos Sąjungos sostinėje reaguojama neadekvačiai irzliai jeigu tai liečia nacionalinių valstybių ir tautų politikus, kurie kritiškai vertina Briuselio politinės nomenklatūros diktatą.

Visas šis vieno asmens kryptingo politinio persekiojimo procesas, turint tikslą jį visiškai eliminuoti iš visuomeninės veiklos, draudžiant dalyvauti rinkimuose, trukdant vykdyti tiesiogines pareigas, įveliant į nesibaigiančias teismines procedūras, iš esmės neturi precendento.

„Esu įsitikinęs, jog tiek jos sumanytojus, tiek vykdytojus visuomenė jau atpažįsta. Atėjus laikui jų „nuopelnai“ bus įvertinti.
Šiandien atmetu bet kokias insinuacijas bei interpretacijas dėl mano sąsajų su šia abejotina, teisėsaugos struktūrų kurpiama byla, laikau, jog mano atžvilgiu taikomos priemonės yra perteklinės ir neteisėtos. Nesu nei sutaręs, nei pažadėjęs priimti kokį nors kyšį. Šioje byloje net nebuvo ieškoma tariamam kyšiui reikiamų pinigų ir nebuvo traukiamas atsakomybėn nei vienas asmuo, kuris pagal kaltinimo logiką turėjo būti suinteresuotas kyšio perdavimu su manimi kalbėjusiems asmenims.

Dar daugiau, teisėsauga neturėjo jokios teismo sankcijos mano slaptam sekimui ir pokalbių kontrolei tą dieną, kai tariamai turėjo įvykti susitarimas dėl menamo kyšio. Net ikiteisminis tyrimas pradėtas tarsi sulaukus paslaptingos komandos, praėjus beveik pusei metų nuo inkriminuojamų pokalbių laiko. Ypatingai liūdina tai, kad kriminalinės žvalgybos veiksmų ir ikiteisminio tyrimo kontrolę atliko prokuroras, kuris dėl viešai reikštos jo asmeniui kritikos galėjo turėti subjektyvų priešiškumą vienam iš bylos dalyvių, o visuomenės nariams dėl to surengus piketą, jo dalyviams nedelsiant buvo inicijuotas baudžiamasis persekiojimas.

Tai kas dabar yra bandoma padaryti Lietuvoje, neturi nieko bendro nei su teisingumu, nei su visuomenės interesų apsauga. Lietuvos teismai jau yra priėmę dvi nutartis dėl to, kad skubotai sukurpta byla netinkama teisminiam nagrinėjimui dėl esminių proceso dalyvių teisių suvaržymo, o Lietuvos Respublikos Seimas nedavė leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį, dalyvavusį šios bylos tyrimą kontroliavusį prokurorą kritikuojančiame pikete.

Pareiškiu, jog nesu padaręs jokių nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 3 ir 4 dalyse bei 228 straipsnio 1 dalyje ir reikalauju nutraukti 2016 metų vasario 17 dieną pradėtą ikiteisminį tyrimą“, – teigia Lietuvos politinio isteblišmento Taikiniu Nr. 1 tapęs europarlamentaras R. Paksas.

Parengė Juozas IVANAUSKAS

Plačiau apie tai skaitykite knygoje „R. P. Vardan ko?..“

Dėl knygos įsigijimo skambinti tel. 8 615 400 32

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 108

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....