infa.lt

R.Karbauskis: su LRT laidų vedėju E.Jakilaičiu siejamos įmonės 2016 m. gavo 2,5 mln pajamų ir sumokėjo tik 0,3 % mokesčių

11 gruodžio
15:08 2017

Edmundas Jakilaitis ir Ram8nas Karbauskis

Skaidrumas ir sąžiningumas valstybėje. Nuo pat rinkimų pradžios kalbame apie tai, kad valstybėje šešėliui neturi linkti vietos, nėra ir negali būti dvigubų standartų, siekiame, kad visose institucijose, ypač valstybės valdomose ir už mokesčių mokėtojų pinigus gyvenančiose, būtų ne tik laikomasi įstatymų, bet ir vadovaujamasi griežta sąžiningumo ir vertybių sistema. Matėte, kas nutiko su Lietuvos geležinkeliais? Mūsų Vyriausybei pavyko padaryti tai, ko neišdrįso kiti, nes nepotizmas ir korupcija šioje įmonėje buvo įsišaknijusi.

Neramūs laikai laukia ir kitų neskaidriai veiklą vykdančiųjų įmonių ir jos tai žino.

Visai neseniai grupė Seimo narių kreipėsi į LRT tarybą, prašydami pateikti informaciją dėl LRT gaunamų biudžetinių lėšų panaudojimo. Gavus atsakymus, kilo eilė naujų klausimų ir abejonių. Pavyzdžiui, Registrų centras pateikia duomenis, kad su LRT laidų vedėju Edmundu Jakilaičiu siejamos trys įmonės per 2016 metus gavo daugiau kaip 2,5 mln pajamų ir sumokėjo tik 0,3 proc. mokesčių ( 7752 eurai ) . Kol nebus pateikti patikslinti duomenys, neįmanoma nustatyti, kokia dalis šių įmonių pajamų yra gauta iš LRT.

Kitas pavyzdys: UAB TymDrym 2016 m. turėjo 600 tūkst. eurų pajamų ir patirtas daugiau kaip 17 tūkst. eurų nuostolis, o atlyginimų vidurkis pagal rekvizitai.lt tesiekia apie 400 eurų. Yra įmonė, kurianti laidą LRT, kurios finansinė ataskaita už 2016 metus Registrų centrui net nepateikta. Dar daugiau, dešimtyje LRT kuriančių laidas prodiuserinių įmonių dirba tik vienas ar du darbuotojai. Kokiais pajėgumais įmonės rengia laidas? Kodėl prodiuserinės įmonės pasirašo šimtatūkstantinius kontraktus dėl laidų kūrimo, nors tas pačias laidas galėtų kurti LRT darbuotojai? Klausimų LRT Tarybai daugėja, nes siekiama, kad valstybės lėšomis išlaikoma įstaiga nebijotų visuomenei pateikti atsakymų, kur išleidžiami valstybės ir visų jos žmonių pinigai, dirbtų atskaitingai ir skaidriai.

Natūralu, kad esu nelabai mėgiamas ir nepatogus, nes keliu tokius klausimus. Bet žinojau, kad taip bus, kai pasiryžau atlikti tuos darbus, kuriuos mums delegavo rinkėjai, visuomenė – kovoti su korupcija, nepotizmu, tyčiojimusi iš mūsų valstybės žmonių.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 014

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Darko    -  2017-12-11, 23:58

    Jūden tyvy 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....