infa.lt

Mindaugas Jonušas: Kampanija „Padėti ne gėda”

10 gruodžio
15:16 2017

Mindaugas Jonušas

Lietuvos šimtmečio proga gimė nauja socialinė kampanija skambiu pavadinimu ​„Padėti ne gėda”.

Šios kampanijos tikslas – atsisukti į specialiųjų poreikių turinčius žmones ir konkrečiais veiksmais prisidėti prie jų gerovės. Ši socialinė kampanija jau nuo kitų metų planuoja tapti nacionaline tam, kad konkrečiais veiksmais bei darbais mažintų atskirtį tarp visuomenės ir žmonių, turinčių šiuos poreikius. Šios socialinės kampanijos vadovo Mindaugo Jonušo teigimu, pirmiausia turime skatinti skubantį žmogų stabtelėti ir pastebėti šalia esantį bei mažinti atskirtį, vienišumą.

Pilietinė iniciatyva - MES„Norime kartu su komanda šios kampanijos metu parodyti, kad žmogus, turintis negalią tai pat yra Lietuva, – jis mūsų dalis. Nei vienas nesame apsaugotas nuo vienokios ar kitokios nelaimės ar neįgalumo, deja, bet tenka pripažinti, jog šiuolaikinis pasaulis ir mūsų visuomenė vis kreipia dėmesį į gražius, turtingus, populiarius žmones, kurie „blizga“ televizijos ekranuose ar žurnalų viršeliuose, nepagalvodami apie tai, kad šalia, galbūt mano laiptinėje, gyvena žmogus, turintis vienokius ar kitokius specialiuosius poreikius, kuriam aš galiu padėti, kuriam reikia mano pagalbos.

Toks tobulumo ir abejingumo siekimas ne tik, kad neprisideda prie prasmingesnio mūsų visų gyvenimo bei pasaulio ar savo aplinkos kūrimo, tai mūsų nejungia. Vienoje dainoje nuskambėjo gera mintis: „Iš kur čia bus vienybė, jei nežinai kaimynų vardų?“. Šią mintį galima pritaikyti ir čia. Iš kur bus solidarumas, jei mano siekis tik tie, kurie blizga ekrane, bet nematau šalia esančio” – teigia socialinės kampanijos vadovas Mindaugas Jonušas. Tikimės, kad ši kampanija įkvėps vis daugiau žmonių stabtelėti, pastebint kitą, ištiesiant jam pagalbos ranką, ir prisidės prie solidaraus bei prasmingo ir visiems patrauklaus pasaulio bei aplinkos kūrimo, kurioje yra vietos kiekvienam.

Mindaugas Jonušas: Spręsti valstybės problemas reikia pradėti nuo savęs

Apie kampaniją:

Šios kampanijos tikslas atsisukti į specialiuosius poreikius turinčius žmonės ir konkrečiais veiksmais prisidėti prie jų gerovės. Mūsų iniciatyvos savanoriai ir partneriai įvairiuose Lietuvos miestuose bei vietovėse kviečia pastebėti šiuos žmones konkrečiais veiksmais: pagalba, pavėžėjimu, apsilankymu namuose, dalyvavimu kartu renginiuose. Socialinės kompanijos tikslas yra susidraugauti ir atliepti specialius poreikius turinčių asmenų interesus. Kviečiame prie mūsų iniciatyvos prisijungti moksleivius, studentus, nevyriausybinių organizacijų atstovus ir kiekvieną šalies gyventoją, kad visi kartu solidariai mažintume ATSKIRTĮ ir ABEJINGUMĄ tarp mūsų, o ypatingai tarp tų, kuriems labiausiai reikia solidarumo.

Prisijungusius prie socialinės kampanijos „PADĖTI ne GĖDA“ ir konkrečiais veiksmais prisidėjus prie specialių poreikių turinčių žmonių gerovės, laukiame informacijos apie nuveiktus darbus nuo 2017 m. gruodžio 6 dienos iki 2018 m. vasario 16 dienos, būsite tikrai įvertinti!

Kviečiame registruoti specialiuosius poreikius turinčius asmenis, kuriems reikalinga pagalba. el paštu: svietimasmindaugas@gmail.com

Mindaugas Jonušas: Taip aš dalyvausiu rinkimuose

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 679

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Katynas    -  2017-12-10, 15:42

    Maloniai įdomu

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rūta    -  2017-12-10, 16:07

    Visiškai pritariu šitam projektui. Reikia buti tolerantiškiem. Ir neskirti žmonių kurie s eiki o kurie neįgalus. Neįgalieji ir gi žmonės kaip ir sveikieji. Ir nereika ju atstumti.o kip tik suteikti pagalba.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. omen    -  2017-12-10, 17:33

    Niekas negimsta ir nieko ir be kieno tai valios. Kriminalistas užduotu klausimą qui bono – kam tai naudingą, kapitalistas – targašas – spekuliantas kokia man iš to nauda , politikas – kaip tai padėtu man išsilaikyti – pakilti – nenukristi . O man kyla klausimas kodėl būtent šimtmečio proga padėti tapo ne gėda ? Iki šimtmečio progos buvo gėda padėti ? Ar iki šimtmečio progos buvo „ne lygis” padėti o dabar jau tipo čia koks brendas ? O gal kas draudė iki šimtmečio progos padėti ? Ir štai progai praėjus , pasibaigus padėti nebereiks ar reiks vėl kokios kitos progos? Ir kas tie anoniminiai ” žinomi Lietuvos žmonės” ? Kodėl jie čia neįvardijami ? Bijo po to tapti nežinomais ir nepopuliariais kokiam „elitiniam” klane? Jonušas – Minedas gal ir žinomas , bet tik kaip keistuolis bandęs dainuoti, labai jau lengvai išsireiškiant. Nesakau kad nereikia padėti , bet kodėl vis reikia pritempti prie kažkokios progos ? Be jokios progos nebegalima parodyti žmogiškumo ? Jei jo dar yra like.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Jonušas į prezidentus taikosi?    -  2017-12-10, 18:03

    Visiškai pritariu Omen. Nuo kada tam, kad padėtume žmogui, reikia skelbti socialines kampanijas šimtmečio proga? Gerus darbus viešai suregistruoti ir- svarbiausia – būsite įvertinti! Užaugo karta, kuri šiaip sau tyliai nieko nebegali padaryti. Kiekvienas judesys ar kąsnis fiksuojamas socialiniuose tinkluose, o jeigu jau kažkam pagalbą susiruošė suteikti – tai visa Lietuva turi būti informuota ir sudėti patiktukus.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Piniginė    -  2017-12-10, 22:58

    Vėl susikurs įsivaizduojamas pareigybes ir važiuos į seimą? 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...