infa.lt

Seimas leido Kęstutį Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn

06 gruodžio
01:01 2017
Kęstutis Pūkas

tvarka.lt nuotrauka

Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narį Kęstutį Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę baigė darbą ir plenariniame posėdyje pristatė savo išvadas.

Laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Antanas Baura informavo, kad komisija siūlo Seimui tenkinti generalinio prokuroro prašymą leisti Lietuvos Respublikos Seimo narį K. Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Už Seimo protokolinį nutarimą „Dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narį Kęstutį Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“ projektas (projektas Nr. XIIIP-1414) balsavo 74 Seimo nariai, prieš – vienas, susilaikė 5 parlamentarai.

Birželio 29 d. generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą, informuodamas, kad Vilniaus apylinkės prokuratūroje šių metų kovo 16 dieną pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 152 straipsnio 1 dalyje ir 255 straipsnio 1 dalyje.

Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Seimo narys Kęstutis Pūkas seksualiai priekabiavo prie pagal tarnybą priklausomo ir kitaip priklausomų asmenų. Už šios nusikalstamos veikos padarymą numatytos alternatyvios bausmės – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

E. Pašilio pranešime pažymima, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad K. Pūkas pažeidė teisėtai turimų šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo taisykles ir dėl to sudarė sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti. Už šios nusikalstamos veikos padarymą taip pat numatytos alternatyvios bausmės – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

K. Pūkas, kaip Seimo narys, be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 60

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...