infa.lt

Pakeltas sijonas prieš mačizmą Rusijoje

07 lapkričio
01:05 2017

Pakelta suknele prie6 vojerizm1

„Apskertingas”. Feministinis performansas Sankt Peterburge su tikslu prastumti įstatymą prieš vojerizmą iššaukė ironiškus komentarus ir nustebimą rusų socialiniuose tinkluose, rašo šveicarų laikraščio Le Temps korespondentas Maskvoje Emmanuel Grynszpan.

20-metė rusė Anna Dovgaliuk neseniai paskelbė YouTube vaizdo manifestą prieš vojerizmą visuomeninėse vietose. Klipas „Kas pas mane po sijonu?“ surinko 2 mln peržiūrų ir iššaukė tokius audringus aptarimus Rusijos socialiniuose tinklapiuose, kad visuomeninė televizija užsiėmė šio reiškinio tyrimu, rašoma straipsnyje.

Annos manifestas nukreiptas prieš „apskertingą“ (upskirting) – žvilgčiojimą po moterų sijonais tam, kad po to publikuoti tas fotografijas socialiniuose tinkluose. Annos tikslas? „Pritraukti maksimumą dėmesio į rimtą problemą, apie kurią mūsų visuomenėje bevelijama nutylėti“, – paaiškina Dovgaliuk savo klipe. Ji nori įtikinti Rusijos visuomeninę nuomonę apie būtinybę išleisti įstatymą, baudžiantį praktikuojančius „apskertingą“, patikslina straipsnio autorius.

Tačiau pasirinktas būdas nevienareikšmis. Vaizdo įrašas prasideda nuo paaiškinimo. Po to atsiranda kreipinys: „Šis vaizdo įrašas skirtas visiems mėgstantiems žvilgčioti po sijonais“. Visų merginų vardu, kurios tapo jūsų aukomis. Imkite, žiūrėkite ir prie mūsų nesiartinkite“. Sekantis epizodas vyksta Sankt Peterburgo metro stotyje. Mes matome kitą jauną moterį, kuri pakelia savo raudoną suknelę, atidengdama savo juodas kelnaites, aprašo autorius.

Pasak vaizdo įrašo, Rusija, o taip pat Japonija ir JAV lyderiauja sąraše šalių, kur moterys dažniausiai tampa „apskertingo“ aukomis. Tokia praktika palengvinama išmaniųjų pagalba, kuriais kiekvienas norintis gali naudotis viešose vietose. „Didžioji dauguma tokių „autorių“ talpina internete foto medžiagą su savo aukų veidų atvaizdais, moterys dažnai būna psichologiškai traumuojamos, kai supranta, kad tapo „apskertingo“ aukomis“.

Triukšmą sukėlęs vaizdo įrašas:

Rusijos interneto naudotojų reakcija YouTube tinkle didžiąja dauguma yra negatyvi, praneša žurnalistas. „Aš supratau, ji nori tapti parlamentare“, – rašo Azari. „Tu nenori? Tai nedėvėk suknelės“, – šaiposi Klaidas. O Romanas Fagulajevas prognozuoja: „Sekantį kartą ji nuoga puls prieš vyrus. Tai bus performansas prieš išprievartavimą“.

„Oficialių MIP sumaišytas su purvais feminizmas, kaip atėjusi iš Vakarų ideologija, daranti žalą tradicinėms vertybėms, Rusijoje laikomas keiksmažodžiu net moterims kalbantis tarpusavyje. Praktiškai moterys neprileidžiamos prie politikos, neskaitant saujelės ultrareakcingų matronų, sėdinčių parlamente, viena iš jų praėjusiais metais padėjo priimti įstatymą apie dalinę namų smurto dekriminalizaciją“, – rašo autorius.

Tą atitinka ir statistika: 36 tūkstančiai moterų kasdien patiria sumušimus, 14 tūkstančių moterų būna nužudytos savo partnerių rusų „Anna-centr“ organizacijos duomenimis. Nieko stebėtino, jog tokiame kontekste Harvio Vainšteino (Harvey Weinstein) tipo skandalai laikomi sąmokslu arba tiesiog kelia šypseną, reziumuoja korespondentas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 377

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Raimondas    -  2017-11-08, 12:20

    Tokios šliundros nevertos pagarbos. dabar pakėlusi sijoną parodo kelnaites, ateityje „protestuos“ ir be jų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. egis    -  2017-11-08, 13:36

    O as su malonumu paziurejau i grazia mergina, o ir problema gan suprantamai aprasyta, tereikia pabandyti perskaityti iki galo ir suprasti, neklijuojant etikeciu. Visi zinome, kad internete pilna medziagos su nuotraukomis is po merginu sijonu. Nepatinka, kad apie tai raso? Tai gal nepatenkinti patys ir fotografuoja?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...