infa.lt

Štai kas įvyks su tavimi po mirties

01 lapkričio
08:53 2017

Mirtis ir lentelė ant kojosMirtis.

Mes visi mirsime.

Tačiau kas po to įvyks su jūsų kūnu? Štai, kaip jis gyvens po to, kai jūsų gyvybė jį jau bus palikusi.

Gyvenimas tęsiasi

Jūs mirę, kai jūsų smegenys negrįžtamai nustoja funkcionuoti, pasak Švedijos teisės aktuose užfiksuoto apibrėžimo. Tačiau kai kurios kūno dalys vis tiek gyvena toliau. Kūnas miršta ne visas vienu metu, kaip mano daugelis. Ekspertai atskiria individo mirtį į ląstelių mirtį, rašoma aftonbladet.se portale.

Keisti garsai

Pavyzdžiui, širdies vožtuvai gali būti panaudoti transplantacijai praėjus 36 valandoms po mirties. Akies ragainė funkcionuoja dar dukart ilgiau. Taip pat gali įvykti keisti dalykai – mirusiųjų kūnai skleidžia keistus garsus, mirusieji toliau galvoja, o po mirties vyrus ištinka erekcija. Žvilgtelėkime įdėmiau į kai kuriuos dalykus, kurie gali nutikti su jūsų kūnu skirtingu metu, pradedant 50 sekundžių iki 50 metų po to, kai jūs numirėte.

30 sekundžių

Smegenų ląstelės jautrios deguonies trūkumui ir pradeda irti vienos iš pirmųjų. Tačiau, kai kurios nervinės ląstelės gali išgyventi tiek ilgai, jog mokslininkai nėra visiškai įsitikinę tuo, ar jūs (miręs) ir toliau dar nejaučiate dar ko nors, nežiūrint į tai, jog esate laikomas mirusiu.

Mirusieji toliau galvoja

Tyrimai parodė, jog smegenų aktyvumas gali būti nulinio aktyvumo ribose ir tokiu būdu liudyti, jog žmogus jau miręs, o po to staiga pakilti iki lygio, kurį galima sulyginti su visiško budrumo būsena ir po to vėl nukristi iki nulio. Kas tuo metu vyksta, kaip ir anksčiau – neaišku. Pasak kai kurių prielaidų, smegenys vėl atsibunda gyvenimui, todėl, kad dvasia palieka kūną. Žiūrint iš mokslo požiūrio taško šis fenomenas paaiškinamas tuo, jog didelė dalis nervinių ląstelių skleidžia impulsus dar vieną, paskutinį kartą. Mokslininkai svarsto ar negalima būtų to paaiškinti faktu, kodėl žmonės sugrąžinti į gyvenimą po to, kai jiems sustojo širdis, pasakoja apie skaisčią šviesą ir stiprius pojūčius. Tokiu būdu, jie galėjo būti sąmoningi net po to, kai jų širdis nustojo plakti, ir jų smegenyse išliko jausmai bei mintys, net tada, kai jų smegenų aktyvumas kažkurį laiką buvo lygus nuliui.

Niekas nežino

Šio fenomeno pagrindu, tame tarpe, buvo prieita prie diskusijų apie tai, ar neturėtų chirurgai, vykdantys transplantacijas, palaukti galimo smegenų aktyvumo pliūpsnio prieš pradėdami operaciją.

„Mažai tikėtina, kad žmogus būtų sąmoningas esant tokiam smegenų aktyvumui. Tačiau vieninteliai, kas iš tiesų yra priartėję prie viso to ir gali nors kažką apie tai papasakoti. – tai tie, kas jau išgyveno artimą mirčiai būseną“, – sako smegenų tyrinėtojas Lars Olsson iš Karolinos instituto.

12 valandų

Po12-18 valandų lavondėmės pasiekia savo maksimalias apimtis. Jos atsiranda dėl kraujo sedimentacijos. Jos gali, pavyzdžiui, parodyti ar kūnas buvo perkeltas, į ką atkreipia dėmesį, pavyzdžiui, teismo medikai, kai vyksta nusikaltimo tyrimas.

24 valandos

Makrofagai – tai dar viena ilgai gyvenančių ląstelių rūšis. Jos priklauso imuninei sistemai. Pavyko atsekti, jog jie gali dirbti dar praėjus parai po to, kai jūs mirėte, pavyzdžiui, naikindami suodžius jūsų plaučiuose, patekusius ten gaisro metu.

36 valandos

Nežiūrint į tai, kad jūsų širdis nustojo plakti, širdies vožtuvai gali gerai išsilaikyti, kadangi jų ląstelėse yra jungiamosios medžiagos, kurios ilgai gyvena. Širdies vožtuvai gali būti naudojami transplantacijai net 36 valandas po jų šeimininko mirties.

72 valandos

Akių ragainė taip pat gyvena. Ją galima panaudoti praėjus trims paroms po to, kai jūs mirštate. Tai paaiškinama dar ir tuo, jog ragainė randasi labai arti paviršiaus, tiesiogiai kontaktuodama su oru ir gaudama iš jo deguonį.

96 valandos

Kai kūne prasideda irimo procesai, ima išsiskirti dujos. Jos gali būti keistų ir nemalonių garsų, panašių į aimanas ar užslopintą verksmą priežastimi. Buvo atvejai, kai tai labai išgąsdindavo žmones, kurie netgi galvodavo, jog mirusysis atgijo.

Praėjus keletui parų ant kūno atsiranda purvinai-žalios dėmės. Dažnai jų atsiradimas prasideda nuo pilvo srities – dėl bakterijų veiklos. Vėliau pasklinda po visą kūną.

Atsiranda erekcija

Nežiūrint į tai, kad to tikimybė labai maža, yra buvę atvejų, kai pas mirusius vyrus atsirasdavo erekcija. Tai paaiškinama tuo, jog kraujas gali susirinkti į telkinius, kuriuose vis dar yra maitinamųjų medžiagų ir deguonies. Kraujas suteikia maitinimą ląstelėms, jautrioms kalciui. Kalcio dėka kai kurie raumenys yra aktyvizuojami ir vyrus tai kartkartėmis tampa erekcijos priežastimi.

Auga plaukai ir nagai

Henrik Druid, teismo medikas ir mokslininkas teisės medicinos srityje yra padaręs apie 6 tūkstančius skrodimų. Pasak jo, daugelis yra įsitikinę, jog plaukai ir nagai toliau auga po mirties. Tačiau tai nėra taip.

„Oda praranda skysčius ir traukiasi. Tai atrodo taip, lyg nagai ir plaukai styro toliau, nei anksčiau. Tačiau tai, kad jie auga, – tai iliuzija“.

Skysčių išsiskyrimas

Po poros savaičių mirusiųjų kūnai būna jau gerokai pasikeitę.

„Tada galima matyti aktyvaus irimo pėdsakus. Pavyzdžiui, kūnas tampa rudai-žalsvo atspalvio, odoje iškyla skysčio pripildytos pūslė, kurios gali trūkinėti, o iš burnos ir šnervių gali tekėti skysčiai, išsiskiriantys, tame tarpe iš raumenų ir audinių.

Tuo metu praeina kūno sustingimas ir jis tampa labai minkštas, raumenys ir organai jau pakankamai suirę. Kai kūnas nebeturi imuniteto, jame laisvai ima daugintis, juo maitintis ir jį naikinti bakterijos.

O jeigu kūno savininkas mirė nuo kokios nors infekcijos arba vėžio, tai kūno irimo procesai vyksta dar greičiau“.

Kūno irimo greitis

Tai, kiek greitai vyks kūno irimo procesas priklauso dar ir nuo aplinkos. Jeigu kūnas randasi šilumoje, jis suyra greičiau, o jei kūnas paliktas gamtoje pats sau – jis sunaikinamas maždaug per mėnesį po to, kai jį užvaldo bakterijos ir vabzdžiai. Karste kūnas išlieka kur kas ilgiau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 940

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...