infa.lt

Konservatorius kreipėsi į ministrą dėl neteisingų, Lietuvos piliečių atžvilgiu, piniginių išmokų pabėgėliams

30 spalio
14:19 2017
Laurynas Kasčiūnas

tsajunga.lt nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymų sudaryti sąlygas prieglobsčio gavėjams (imigrantams-pabėgėliams) gauti gyvenamųjų patalpų nuomos mokesčio dalies kompensaciją.

„Esu įsitikinęs, kad šios papildomos kompensacijos yra socialiai neteisingos mūsų piliečių atžvilgiu ir gali sukelti papildomas užsieniečių integracijos problemas, padidinti neteisingumo jausmą ir kultūrines bei socialines įtampas Lietuvos visuomenėje“, – sakė L. Kasčiūnas

Pasak parlamentaro, reikėtų pabrėžti, kad šiandien net 30,1 proc. Lietuvos piliečių yra ties skurdo riba, pagal socialinę atskirtį esame Europos Sąjungos dugne. Papildomos finansinės paskatos į Lietuvą perkeltiems užsieniečiams gali sukelti visuomenės pasipiktinimą. Šiame kontekste taip pat reikėtų pabrėžti, kad ne visi Lietuvos piliečiai turi teisę gauti būsto nuomos subsidijas: 2017 metų spalio 6 d. šalies savivaldybėse įrašytų į laukiančiųjų paramos būstui išsinuomoti sąraše yra 10482 asmenys (šeimos) ir jų nuolat daugėja. Tuo tarpu prieglobsčio gavėjams buto nuomos subsidijos būtų teikiamos visiems be išimčių.

L. Kasčiūno teigimu, lyg šiol vykdytos integracinės politikos rezultatai rodo, kad tokie asmenys paprasčiausiai nesieja savo ateities su Lietuva, todėl papildomos finansinės paskatos, kuriomis bandome įtikinti laisvus žmones likti Lietuvoje praranda prasmę. „Ekonominė nelygybė, netolygus gerovės pasiskirstymas kartu su „atvirų durų“ imigracijos politika paskatino didelės dalies Vakarų Europos valstybių visuomenių radikalėjimą, politinio protesto nuotaikas. Todėl turime ne tik analizuoti pastaruoju metu Europai kylančius iššūkius, bet ir nekartoti klaidų“, – teigė L. Kasčiūnas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 175

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...