infa.lt

Tvarkietis: mažinamos pajamų lubos, didinami mokesčiai ir akcizas dyzelinui, kas taps pretekstu didinti visų prekių kainas

13 spalio
01:06 2017
Remigijus Žemaitaitis

ve.lt nuotrauka

2017 m. spalio 12 d. pranešimas žiniasklaidai

Po Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ susitikimo su Vyriausybės vadovu Sauliumi Skverneliu paaiškėjo, kad premjero pareiškimas apie neva istorinį, perteklinį ir socialiai orientuotą biudžetą, švelniai tariant, neatitinka realybės.

Kaip teisingai pastebėjo Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, nepaisant bendro valdžios sektoriaus biudžeto pertekliaus, kitų metų siūlomas valstybės biudžetas yra deficitinis, o skelbiamas 260 mln. eurų perteklius, kaip rezervas, taps tik atskira premjero „pinigine“, nes valstybės rezervą skirsto premjeras su finansų ministru.

„Sukeltas ažiotažas dėl, neva, 2018 metų biudžeto socialinės orientacijos taip pat yra tik akių dūmimas“, – sako Remigijus Žemaitaitis.

Pasak jo, socialiai orientuotu biudžetu negalima vadinti tokio biudžeto, kuriame minimali alga nesusiejama su vidutiniu trijų metų darbo užmokesčiu, vis dar nesumuojamos neįgalumo ir senatvės pensijos, nedidinami atlyginimai statutiniams pareigūnams, nekompensuojamos per krizę sumažintos pensijos ir pašalpos, naikinamas papildomas NPD už auginamus vaikus ir dėl to visi vaikus auginantys tėvai tampa pašalpų gavėjais, net 15 mln. eurų sumažinta lėšų neformaliam ugdymui ir vaikų būreliams, neapmokestinamas pajamų dydis net nesiekia MMA ir t.t.

Be to didinami mokesčiai savarankiškai dirbantiems asmenims, verslo liudijimų turėtojams mažinamos pajamų lubos, tokiu būdu ribojant su verslo liudijimais dirbančių asmenų pajamas.

„Ir galų gale juk skaudžiausiai visus palies planuojamas akcizų didinimas. Ir ypač akcizas dyzelinui, nes tai taps puikiu pretekstu prekybininkams ir gamintojams dar kartą padidinti visų prekių kainas“, – tvirtina R. Žemaitaitis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 195

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....