infa.lt

Į merginų koledžą Kembridže bus priimami ir translyčiai asmenys

06 spalio
01:01 2017
Murray Edwards koledzas

Murray-Edwards koledzas nuo savo įkūrimo pradžios 1954 m. priimdavo tik merginas | AFP

Vienas iš trijų Kembridžo universiteto koledžų, kur lig šiol buvo priimamos išimtinai tik moterys, pradės priimti ir abiturientų-tranvestitų pareiškimus priėmimui, praneša BBC.

Kembridžo universitetas Murray-Edwards nuo pat savo įkūrimo momento 1954 metais priimdavo tik merginas. Tarp jo abiturienčių – Holivudo aktorė Tilda Swinton ir BBC korespondentė Mishal Husain.

Nuo šiol gauti aukštąjį išsilavinimą koledže galės ne tik gimusios mergaitėmis, bet ir tie, kas gimė berniuku, tačiau identifikuoja save kaip moterį, o taip pat, kaip paskelbė mokymo įstaigoje, „imasi priemonių, kad gyventų kaip moteriškos lyties žmogus“.

Tokių abiturientų prašymai bus pradėti priimti nuo 2018 metų.

Šis sprendimas jau iššaukė kritiką, tame tarpe ir iš feministinio judėjimo atstovų pusės.

Tie patys kriterijai bus taikomi studentams-transvestitams, kurie norėtų pereiti į Murray-Edwards iš kitų mokymo įstaigų.

Koledžo taryba jau pritarė pakeitimams studenčių priėmimo politikoje, paaiškinusi jais tuo, jog Murray-Edwards , tarybos nuomone, turi likti atvira erdve.

„Daugelis čia, koledže, atviri nebinarinei lyties idėjai, – mums kelią susirūpinimą, jog siauri genderinės tapatybės rėmai ir susiję su tuo standartai daro žalą asmenybei konkrečiai, ir visuomenei bendrai“, – dėstoma koledžo pareiškime.

Taip pat koledžas palaiko studentus, kurie nenori savęs priskirti nei vyriškajai, nei moteriškajai lyčiai“, – pažymima jame.

Murray-Edwards – vienas iš trijų Kembridžo universiteto moteriškų koledžų. Likusieji du – Newnham ir Lucy Cavendish – kol kas nereformavo studenčių priėmimo politikos.

Tiesa, minėtame pareiškime nesakoma, kas būtų tokiu atveju (nuoroda žemiau):

Conchita Wurst nutarė vėl tapti vyru

Pasak Murray-Edwards koledžo prezidentės Barbaros Stocking, – sprendimas priimti į studentų tarpą transvestitus neprieštarauja pradiniam mergaičių koledžo įkūrėjų sumanymui.

„Mes – koledžas, atviras visoms pažangioms jaunoms moterims, todėl absoliučiai teisinga iš įstatymo ir mūsų vertybių požiūrio taško leisti pas mokytis visiems, kas laiko save moterimi“, – tvirtina ji.

Tačiau šis sprendimas iššaukė ir kritiką.

„Jeigu ten [Murray-Edwars koledže] iš tiesų nemano, jog lytis binarinė [dvilypė – susidedanti iš dviejų dalių], tai jiems neverta apriboti studentų priėmimo vienos lyties žmonėmis“. – pasakė pokalbyje su Daily Telegraph feministė ir mokslininkė Germaine Greer, praeityje skaičiusi lekcijas Newnham koledže.

Mieli skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, teikiama „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, jūs galite prisidėti paremdami svetainę SMS ar kitu Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 111

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Idomus    -  2017-10-06, 11:08

    žmonės prigalvoja sau problemų, kad turėtų ką spręsti.Man paprastam lietuviui, kažkodėl sunku suprasti, kad žemės planetoje yra vaikų, kurie norėtų tapti priešingos lyties atstovais.Su tokiais liguistos norais,
    jie į koledžus arba aukštasias mokyklas nori stoti? Kuo juos farmacijos pramonė maitino? Arba kokių išorės veiksnių arba programų paveikti tie „laimingieji” Neasame tobuli, tik siekiame pažangos gyvenime. Tačiau mano supratimu,Medicinos sritis per daug sau leidžia.Argi iš vynuogės sėklos gali išaugti dylgelė, arba kalafioras?
    Aplamai, kodėl Lietuvoje rašoma apie kažkokias Amerikoje kylančias išsigimėliškas liguistos problemas?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. egis    -  2017-10-06, 20:21

    >>>Idomus
    Jei įdėmiau pažvelgtum, tai pamatytum dar įdomesnių dalykų, nei esi pats. Ir įdomiausias čia tas, kad rašoma apie Kembridžą, kuris yra Europoje, o ne Amerikoje. Visai šalia mūsų, todėl gali neužilgo atkeliaut pas mus. Štai todėl ir rašoma. Ir tas tikrai įdomu 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...