infa.lt

Apie tuos, kurie „išgelbės” Lietuvą

16 rugsėjo
01:01 2017

Dalinamės žinomos menininkės, Jurgos Lago rašiniu-kreipimusi Facebook socialiniame tinkle, kurį paredagavome labai minimaliai, kad neišgaruotų tikroji pasisakymo dvasia ir mintis. Smagaus.

STOP

autorės nuotrauka

***

Prašysiu neskaityti šito mano posto tų, kurie yra tikri mano gerbėjai, tikri draugai. Šiandien rašau kitiems ir būsiu kita Jurga – ji manyje gyvena, taip, turiu prisipažinti. Perspėjau. Todėl prašysiu nesistebėti ir neaikčioti paskui už širdies susiėmus.

Vakar perskaičiau vieną tokį rašinėlį PONO, kuris yra kažkokis tai, matyt, krūtas verslininkas: prasikoučinęs ir jau išvystęs tokį VAKARIETIŠKĄ drąsų paviano veidą viešoms nuotraukoms, pasportavęs normaliai, pasitikintis savimi, nes, nu jį ten visur kviečia, visi laikina (net ir Instagrame), net pas Prezidentę, „kur už dyką reikia idėjas Lietuvai dalinti” pakvietė.

Nežinau, ar ėjo. Tingiu gūglinti, bet, matyt, jis kažką eksportuoja, investuoja, transportuoja, o gal ir pats dažnai teleportuojasi į VAKARUS, nes tekste, kaip turi būti – normaliai yra angliškų žodžių jūzinama. Mano draugė psichiatrė tokius vadina „babkianais” (nuo angliško žodžio „can”, matyt. Simptomatika visada, sako, panaši). Jie gali. Jo galvoje instaliuotas paketas: produktas + PVM, akyse sukasi skaičiai, o kai tokį pamatai oro uoste, niekada neapsiriksi – Eastern European pagerintasis vulgaris.

Vienu žodžiu. vienas iš tų naujųjų Lithuanijos sektinų pavyzdžių, nuvesiančių šalį ten, kur ji lig šiol nenuėjo, nes joje buvo žmonių, organizuojančių pvz. „Vėjo malūnėlių akcijas” – sergantiems vėžiu vaikams. „Apsimyžę veidmainiško gerumo sinonimai, minkštakūniai durniukai, bendruomeniški, jautrūs debilėliai” atrodo jie tam hjūman byjingui. Nu, sako, reikia dirbti, o ne š malti, nes bus babkės – babkianai ja dalinsis su visais! Turtingas dėdė yra caca. Jo. Perveda babkes tiesiai – į vėžio sąskaitą, be tarpininkų su vėjo malūnėliais.

Ir dar jam atrodo, kad „vėžiu sergančius remti jau yra feilas”, nes jie, nu jau savotiškai pramesti, nebeapsimoka investmentas, biškį mirę (čia akcijos organizatorius cituoju, taip tas veikėjas jiems patarė, taip jie rašo savo FB). Ogi reikia remti, „kaip Maxima – geriausius”, kurie bus sveiki, kurie fokusuosis į šaibas ir mokės laiku mokesčius, egzekjūtins, užkals amerikoniškai normaliai ir šaliai reikia tokių erazmusinių jaunuolių. Nes iš Lithuanijos žmonės emigreitina dėl babkių stygiaus ir tik dėl to.

Tai va. O dabar mano nuomonė. Jeigu man ir buvo kada kilusi idėja emigreitinti, tai tik dėl va tokių debilų ir jų viešų transliacijų apie šaibos naudą aplinkai gausos mūsų šalyje. Rimtai. Nu nebeapsikenčiu. Nes, garbės žodis, sunkiai toleruoju debilus, o debilų su polinkiu rodyti pavyzdį tiesiog nepernešu. Visur yra ta riba, STOP ženklas, kuris kelyje verčia mąstyti – važiuoti toliau, ar sukti kitu keliu?

Ir dar – tris kartus buvau oficialiuose priėmimuose pas karalius. Buvau pas Prezidentą. Buvau pas arabų šeichus. Skridau privačiais lėktuvais taim tu taim. Buvau pas žmones, turinčius tokius turtus, kad šitas debilas juos gerbtų labiau už savo motiną + tėvą + PVM. Bendravau su aristokratais, žymiais rašytojais, žeeeuriai turtingais bizneswumenais ir biznesmenais. Ir žinote ką?

Jie nesiskyrė nuo mano kaimynės Liucijos. Taip, tos pačios, kuri turi tris sovietinius puodelius senoje sekcijoje ir kalnus knygų. Jie nesiskyrė nuo „nekalančių šaibos” mokytojų, aktorių, filosofų, rašytojų, chirurgų, nes turėjo vieną bendrą vardiklį – kultūrą. Na, aišku, turėjo ir smegenis, o bendras vardiklis buvo ir yra humaniškumas. Nes aš su debilais nedirbu. Prosto.

IR JIS, TAS HUMANIŠKUMAS IR KULTŪRA YRA GERBIAMAS visur, kur suvokiama, kad žmogus yra mirtingas, kur suprantama, kad mums reikia meilės, draugystės ir visos tos chu*****, kuri neįperkama. Ta babkių kalimo aistra yra alkanos Rytų Europos ženklas – o ypač – va tokie tekstai – atsilikusios, psichopatiškos, nepriėdusios, neįgalios, lipančios per galvas, fašistuojančios asmenybės.

Isteriškai išraiškingos, nes „babkes užkalė savo darbu nu ir protu” – išstorėjo, paskui „jau susitvarkė”, paliko pirmą žmoną (kaip taisyklė), pasikaustė angliškai ach* ir dabar Lithuanija yra jų auditorija… Vargo pelė, kuri daro mano šalį tokia, iš kurios norisi bėgti neatsisukant. Matuojanti žmones pagal tris savo kriterijus:

a) turi babkių
b) turi daug babkių
c) turi babkių b*.

Aš, žinokite, irgi turiu moralinę teisę apie juos rašyti, nors esu dūra menininkė, bet supraskite:

a) mano sukurtas papuošalas gali kainuoti, kaip jų Poršas Panamera
b) mano vyro paveikslas gali kainuoti, kaip du Poršai Panameros

Tvarkelė b*.

p.s. Jeigu labai nusiminėte dėl tokios mano nekultūros, juk perspėjau…

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 692

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...