infa.lt

Šaldytuvas tas pats – kaina skiriasi 250 eurų!

14 rugsėjo
09:19 2017

Šaldytuvų kainos

Nuo 2017 metų sausio mėn. racionalaus pirkimo ir kainų palyginimo portalas pricer.lt atlieka kasmėnesinius maisto produktų krepšelių, vaistų bei degalų kainų palyginimus. Rugsėjo mėnesį pradedame lyginti ir populiarių buitinės technikos prekių kainas Lietuvoje veikiančiose internetinėse bei didžiausiose buitinės technikos parduotuvėse. Nuo šiol kas mėnesį skelbsime pasirinktų populiarių ir aktualių Lietuvos pirkėjams buitinės technikos prekių kainų palyginimus, pigiausios prekės reitingą, teiksime išsamią kainų palyginimo analizę ir pagrindines mūsų analitikų įžvalgas.

Prieš pristatydami rugsėjo mėn. kainų tyrimo apžvalgą, norime informuoti, kad Pricer.lt komanda savo tyrime nevertina prekės techninių charakteristikų, kokybės savybių, dizaino ar prekės funkcionalumo. Tokius vertinimus ir tyrimus paliekame buitinės technikos ekspertams ir profesionalams. Buitinės technikos kainų tyrimai ir šis rugsėjį atliktas šaldytuvų bei šaldiklių kainų tyrimas skirtas tiems, kas nori objektyviai palyginti to paties prekės ženklo bei identiško modelio šaldytuvą ar šaldiklį pas skirtingus šios prekės pardavėjus Lietuvoje. Šis tyrimas, skirtas tiems, kas nori pirkti racionaliai ir nemokėti dešimtimis procentų daugiau už tokį pat šaldytuvą, bet tik pas kitą pardavėją fizinėje ar internetinėje jo parduotuvėje.

Rugsėjo mėn. startuojame su šaldytuvų ir šaldiklių prekių grupės kainų palyginimu. Vasara – tai periodas, kuomet šaldytuvai ir šaldikliai perkami labiausiai. Nuomonės tyrėjai teigia, kad apie naują šaldytuvą dažnas lietuvis susimąsto tik tada, kai jis nustoja veikti arba stipriai keičiasi šeimos poreikiai, finansinė padėtis ar pakinta maitinimosi įpročiai. Tokiu atveju dažniausiai šaldytuvas tiesiog sugenda arba tampa per mažas (per didelis) savo tūriu ir gabaritais. Paprastai karštą vasarą seno šaldytuvo gedimas ir tampa tuo momentiniu impulsu įsigyti naują šaldytuvą, o gausus ir geras uogų ar miško gėrybių derlius – naują šaldiklį. Tiesa, ši vasara mūsų karščiu ir gausiu braškių derliumi nelepino, bet ką gali žinoti, juk grybų sezonas dar tik prasideda.

Pricer.lt pastebi, kad pastarąjį pusmetį nuolat kylančios būtiniausių maisto produktų kainos, koreguoja ir šaldytuvo vaidmenį namų ūkyje. Vieniems tuoj nebebus, ką į jį dėti, kitiems, intensyviai medžiojantiems kainas ir gerus prekybininkų pasiūlymus, perkantiems tik akcijoje dalyvaujančius produktus – atvirkščiai, jis gali būti per ankštas.

Pricer.lt komanda atliko išsamų 20 šaldytuvų ir 10 šaldiklių kainų tyrimą. Į tyrimą įtrauktos lankomiausios e-parduotuvės Lietuvoje remiantis webconsulting.lt informacija ir didžiausios buitinės technikos parduotuvės Lietuvoje. Tyrimo prekių kainos fiksuotos rugsėjo 7 dieną buitinės technikos mažmeninės prekybos parduotuvėse: „Topocentras“, „Senukai“, „Elektromarkt“, „Ermitažas“, jų e-parduotuvėse, bei lankomiausiose šaldytuvais ir šaldikliais prekiaujančiose e-parduotuvėse: pigu.lt, senukai.lt, skytech.lt, topocentras.lt, 1a.lt, rde.lt, avitela.lt, elektromarkt.lt, ermitazas.lt, varle.lt, bigbox.lt, imk.lt.

Tyrimo metu į lyginamų šaldytuvų ir šaldiklių kainų sąrašą buvo įtraukti populiariausi ir žinomiausi Lietuvoje šios produkcijos gamintojų prekės ženklai – „ Snaigė“, „Samsung“, „AEG“, „Whirpool“, „Electrolux“ ir kiti. Tiesa, sąraše nerasite atskirų buitinės technikos pardavėjų parduodamų tik jiems priklausančių prekių ženklų, kurių kitose parduotuvėse įsigyti neįmanoma, todėl jų kainos nepalyginamos. Sudarydami tyrimo sąrašą, mes orientavomės į populiariausius ir labiausiai perkamus šaldytuvus bei šaldiklius.

Parduotuvėse daug brangiau nei internete, pribloškė kainų skirtumas

Atliktas šaldytuvų kainų palyginimas dar kartą įrodė, kad to paties modelio, gamintojo ir pavadinimo šaldytuvą ar šaldiklį reikia pirkti tik e-parduotuvėje. Kainos skiriasi iki 40 proc. Labiausiai nustebino tyrimo metu užfiksuoti kainų skirtumai pas to paties ųpavadinimo prekybininkus: kainos skiriasi jų parduotuvėje ir jų valdomoje internetinėje parduotuvėje.

Pavyzdžiui, šaldytuvas „SAMSUNG RB41J7859S4/EF“ parduotuvėje „Senukai“ tyrimo metu kainavo 989 eurus, o senukai.lt – tik 805,99 eurus (23 proc. pigiau), tas pats modelis parduotuvėje „Topocentras“ kainavo – 989,99 eurus, o jų valdomoje topocentras.lt – 805,99 eurus (23 proc. pigiau). Šį šaldytuvo modelį pigiausiai buvo galima įsigyti e-parduotuvėse pigu.lt (799 eurai) ir imk.lt (799,99 eurai), o brangiausiai parduotuvėje „Elektromarkt“ už 1049,99 eurus. Įvertinus didžiausios ir mažiausios kainos skirtumą – kaina skiriasi virš 250 eurų (31,4 proc.).

Kitas pavyzdys – šaldytuvas „Snaigė RF35SM-P10022″ parduotuvėje „Elektromarkt“ kainavo 359,99 eurus, o jų internetinėje parduotuvėje elektromarkt.lt – 274,48 eurus, kaina skiriasi 85,51 euro, tai yra 31 proc. Pagrįstai kyla klausimas, kokia tikroji šio „Snaigės“ šaldytuvo savikaina ir kokio dydžio antkainiais prekiaujant parduotuvėje žongliruoja pardavėjas. Tyrimo metu užfiksavome, kad vienintelė parduotuvė „Ermitažas“ taiko vienodą kainodarą parduodamiems šaldytuvams ir šaldikliams tiek parduotuvėje, tiek internetinėje parduotuvėje. „Ermitaže“ kainos tyrimo prekėms buvo vienodos.

Didžiausios kainos žirklės – už šaldytuvą „Snaigė“

Išanalizavus visas tyrimo prekes – 20 šaldytuvų ir 10 šaldiklių – išskyrėme „lyderį“, kurio kaina pas skirtingus pardavėjus labiausiai skyrėsi. Tai šaldytuvas „Snaigė“ RF31SM-P100223, kuriuo prekiavo visos tyrime dalyvavusios buitinės technikos parduotuvės bei visos e-parduotuvės. Šį „Snaigės“ modelį pigiausiai buvo galima nusipirkti e-parduotuvėje imk.lt už 245 eurus, brangiausiai – parduotuvėje „Elektromarkt“ už 339,99 eurus. Kainos skirtumas 94,99 eurai (38,8 proc.). Mažiausiu kainos skirtumu tarp skirtingų pardavėjų pasižymėjo šaldytuvas „Samsung“ RB29HSR2DWW/EF, kurio kainos skirtumas siekė tik 2,8 %.

Pigiausi šaldytuvai – pigu.lt, brangiausi – „Senukuose“ ir „Elektromarkt“

Pricer.lt specializuojasi reitingų sudaryme, todėl nusprendėme sudaryti reitingą ir išanalizavę šio tyrimo duomenis. Buvo sudarytas pigiausių šaldytuvų pardavėjo reitingas. Kadangi tyrime dalyvavo virš 15 skirtingų šaldytuvų pardavėjų, paskelbsime 3 pirmas ir paskutinę vietas. Pirma vieta atiteko e-parduotuvei pigu.lt, kur užfiksuota daugiausiai šaldytuvų iš tyrimo sąrašo, parduodamų už mažiausią kainą, antra vieta – rde.lt, o trečia – bigbox.lt. Daugiausiai didžiausių šaldytuvų kainų tyrimo metu užfiksuota parduotuvėse „Senukai“ ir „Elektromarkt“, šios parduotuvės užėmė paskutinę reitingo vietą.

Didžiausias šaldytuvų pasirinkimas užfiksuotas internetinėse parduotuvėse bigbox.lt, pigu.lt ir varle.lt (atitinkamai 100 proc., 90 proc. ir 85 proc.). Mažiausiai šaldytuvų iš tyrimo sąrašo radome parduotuvėje „Elektromarkt“ ir „Ermitažas“ (40 ir 45 proc.).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 362

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...