infa.lt

Seimas pritarė siūlymui didinti išmokas nukentėjusiems keliuose, kas, tikėtina, pakels privalomojo automobilių draudimo kainas

13 rugsėjo
01:15 2017
Vilius Šapoka, Lietuvos finansų ministras

Vilius Šapoka, Lietuvos finansų ministras

Finansų ministras Vilius Šapoka Seimui pristatė Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo pataisų projektą Nr. XIIIP-1000, kuriuo siekiama sustiprinti nukentėjusių keliuose, ypač patyrusių labai sunkių sužalojimų, apsaugą, įgyvendinti Europos Sąjungos Teisingumo teismo sprendimus ir užtikrinti Lietuvos nacionalinių teisės aktų atitiktį ES teisės aktų reikalavimams.

„Yra nustatoma, tai yra naikinama dabartinė 5 tūkst. eurų riba neturtinei žalai ir atitinkamai remiantis Teisingumo teismo sprendimais numatomas dydis yra 1 mln. eurų kiekvienam nukentėjusiam asmeniui, arba 5 mln. eurų kiekvienam įvykiui. Taip pat nustatomi kriterijai, į kuriuos turi būti atsižvelgiama apskaičiuojant neturtinės žalos dydį, numatoma, kad Vyriausybė ar jos įgaliota institucija parengs eismo įvykių metu padarytos neturtinės žalos dydžio nustatymo rekomendacijas, kadangi nėra nusistovėjusios praktikos šioje srityje ir numatoma projekte“, – siūlomus pakeitimus vardijo V. Šapoka.

Numatoma, kad pataisos įsigaliotų 2018 m. lapkričio 1 dieną.

Projektui po pateikimo pritarė 56, prieš balsavo vienas, susilaikė 33 Seimo nariai. Pagrindiniu šiuo klausimu paskirtas biudžeto ir finansų komitetas, projektą plenariniame posėdyje numatoma svarstyti rugsėjo 26 dieną.

infa.lt komentaras:

Lietuviai turtinga tauta, jie nemurmėdami galės apmokėti gerokai ūgtelėjusias privalomojo automobilių draudimo kainas, nes nėra abejonės, jog įteisinus didesnes išmokas nukentėjusiems keliuose, automatiškai bus padidintos (draudikų valia) ir privalomojo automobilių draudimo įmokos. Iš tiesų šį įstatymą galima pavadinti ne rūpesčiu nukentėjusiais kelyje, o rūpesčiu, kad draudikai gautų didesnes draudimo įmokas. Privalomas, suprantama. Ir todėl garantuojamas valstybės. Lobistinė veikla užmaskuota rūpesčiu nukentėjusiais kelyje?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 143

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas Minkauskas    -  2017-09-13, 02:03

    Kai kur draudimo bendrovės moka didelį procentą vyriausybei už tai, kad užsiima draudimo verslu ir tas prie gero niekur neprivedė. Įdomu kaip yr Lietuvoj?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...