infa.lt

Kova dėl geografijos (3-4 dalys)

08 rugsėjo
01:09 2017

tęsinys, 1-2 dalys čia

Gaiva PaprastojiTokias pačias pretenzijas – jog XX a. buvo jos amžius – turi ir Rusija. Apturėjusi revoliuciją, laimėjusi baisų karą, stačiusi komunizmą, skridusi į kosmosą, ir dar amžiui nesibaigus spėjusi šlovingai išsivaduoti… Ir XXI amžių jie irgi jau iš anksto savu pasiskelbę. Tą patį šneka ir Kinija apie save, ir, netgi Afrikos kontinentas save irgi galėtų pasiskelbti tokiu pat aktualiu.

Kinija vykdo „globalizmą iš apačios“savo piliečių kojomis, tyliai, kantriai, atkakliai ir nenumaldomai. Ir, arba į akis nekrenta, arba matyti ir to suvokti nenorim? O jų visur daugiau ir daugiau, ir jokių skrupulų jie neturi niekam. Kaip ir islamas – labiausiai paplitusi religija, ir visoje savo teritorijoje sunaikinanti kitas, senesnes religijas ir kultūras, etniškumą – standartizacija ir globalizacija žiauri. Kaip amerikonai su tokia konkurencija tvarkosi? – ogi todėl jų globalistai ir sako, kad su geografija baigta.

Kitos vietos, kitos tautos, kitos religijos, niekas nesiskaito, nes… viskas faktiškai jau mūsų – korporacija Amerika didumo su lyg visu pasauliu. Tada nelieka nei su kuo kovoti, ir nelieka netgi kam kovoti, jei geografijos nebėra. Tavęs nėra žemėlapyje, nes nebėra žemėlapių.

Nepaprastai įdomu, jog pastaruoju metu lygiai tokios pačios kalbos sklinda ir iš Rusijos pusės, orientuotos į save, savaime aišku. Ypač interneto platybėse pakanka piliečių, rimtu veidu teigiančių, jog Amerika neegzistuoja – jos nėra ir niekada niekas jos nematė… Ir visų kitų žemynų nėra irgi.Reali yra tiktai Eurazija, kurioje visi ir gyvename, manydami, kad gyvename atskiruose kontinentuose. O ir pati Eurazija gali būti žymiai didesnė, kitokios formos ir t.t. Žodžiu, ne tai, ką mus mokykloje mokė, kai mokė. Ir visas tas kontinentas faktiškai yra rusų.

Galima sakyti, jog tai – visiška nesąmonė, bet aišku viena: eina kova už žmonių protus. Jeigu realybė egzistuoja pagrinde mūsų galvose – mes kiekvienas nešiojamės su savim pasaulio geografinį žemėlapį mintyse, tai tereikia sudaryti kritinę masę kitaip galvojančių – turinčių kitokį pasaulio vaizdą mintyse, ir prašom, Žemė iš plokščios jau apvali (Koperniką prisiminkim)…O amerikonų galvose visas likęs pasaulis ir taip fragmentuotas ir nepilnas, o juos įtikinus, kad „esate tiktai jūs“ tai likęs pasaulis iš jų galvų ir visai dings… Ir rusai užsiima tuo pačiu.

Žinoma, visi tie geografiniai žemėlapiai labai įtartini. Jau vien tai, kad žemynų kontūrus nuolat skalaujantys vandenynai tik per XX amžių jų formą turėjo ženkliai pakeisti, o kur dar du tūkstantmečiai po Kristaus? – kaip gali žemynų kontūrai visą laiką išlikti tokie patys ir atitikti realybę? Arba pažiūrėkime į Jungtinių Tautų emblemą, kur pasaulio centras parodytas Arktyje, ir visi žemynai pasklinda iš jo į skirtingas puses – bet visuma kaip ir viena. Tame gali būti daugiau racijos, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio, jei prisimintume, jog iš Europos į Niujorką skrendama per Islandiją. O iš Australijos į Pietų Afriką – per Abu Dabį. Į gaublį žiūrint – ir į mums įprastą žemėlapį – rodosi, gal jiems galvoj negerai? – O pažiūrėkit į tokį plokščią Žemės žemėlapį, tiesia linija gaunasi būtent tokie maršrutai. Matomai, pagal panašius žemėlapius ir skraidoma.

Gondvanos teorija apie tai, kad Žemėj kažkada visa buvo žemynas ir tik vėliau suplyšo į dabartines dalis ir viena nuo kitos nutolo, bet jei jas sudėtume, tai susideda ir tinka atgal į rutulį – yra aiški teoretinė nesąmonė, nes praktikoje tie žemynai jau senų seniausiai vieni kitų kontūrų turi neatitikti… o dabar netgi Kanados rytinė pakrantė atitinka, jei uždėtume ant viršaus dubliuojant, Sibiro rytinę pakrantę – tai ar tuos žemynus kas serijiniu būdu štampavo, ar jų atvaizdų mums nepasivargino paįvairinti, žemėlapius paišydami?

Ir laiko juostos kažkokios keistos irgi.: nuo Grinvičo meridiano į abi puses eina pliusinis ir minusinis laikas… Ir visai mes 24 val. negaunam. Turim 12 ir 12 val. , naktį ir dieną, pusę gyvenam, pusę miegam. – Panašu, kad realybė, kokią mes ją žinome, jau kada ėmė griūti – žmonės jos visos neišlaiko? -Tik pusę, pvz… O išnykti nenori niekas, todėl mažėjantį jos plotą kiekvieni traukia į save, tvirtindami, jog realūs yra jie, o nerealūs – visi likę…

Arba gal čia seniai žadėtas ir pranašautas dimensijų, iki šiol mūsų realybės erdvę sudariusių, atsiskyrimo procesas: kas su kuo ir kas atiteks kam. Kiekvieni nori atsiriekti sau kuo didesnį realybės gabalą. JAV per savo įtakos globalizavimą, Kinija – apgyvendindama viską kiniečiais, UK prisiminė savo kolonijas, rusai – skleisdami ideologinę įtaką.

Nes kampanija išvystyta didžiulė – Ruskij Mir – nesvarbu kur kas randasi, jei prijauti mums, tai esi mūsiškis… Per kokią ten interviu internete kažkas klausia, “ aš Vokietijoje randuosi, tai ar man jau lagaminus krautis?“ – Ne, išgirstam atsakymą, „tu jau esi čia, su mumis, tiesiog, dar likę tavo draugų, giminių, kontaktų Vokietijoje, todėl tau atrodo, kad tu Vokietijoje… O iš tikro jau su mumis“. Taip gimsta internetinė Rusija, mūsų akyse, bežiūrint. Tai čia ateičiai. Bet ateitis bus tokia, kokia buvus praeitis, o praeitį jie jau kada savinasi – visa pasaulio istorija yra jų istorijos dublikatai; visos imperijos visais laikais – jų imperijos, didumo per visą pasaulį dublikatai. Ir kalba jų seniausia, ir visų kalbų pramotė, ir žmonės jie vieninteliai balti, visi kiti – nežinia kas.

Gerai, manykim yra tokios pranašystės, kad Rusija pasaulį gelbės ir išgelbės – bet kada jos darytos, ir kas tada vadinosi rusais? Jeigu rusai reiškė laisvi, ar laukiniai, ar raudonplaukiai, ar netgi Rusijos teritorijoje gyvenantys, tai kodėl kalba būtinai turi eiti apie juos, apie tuos, kurie dabar Rusijos teritoriją užima? kariavo, naikino, viskas maišėsi, ir vis tiek liko tokie patys ir tie patys? – čia retorinis klausimas.

4-a dalis

Faktas, kad kurį laiką smarkiai globalizavęsis, pasaulis sparčiai antagonizuojasi – visi ėmė sparčiai atsiskirti vieni nuo kitų – su rusais jau seniai niekas nešneka, britai iš Europos pareiškė pasitraukiantys, Trumpas tik apie JAV galvoja ir tik jos interesus į priekį stumia… Net Europos Sąjungą bandys vienyti ir link federacijos stumti, patyliukais įstatyminę bazę keisdami – amerikonais nusivylę, rusus boikotuoja, kinai per toli, britams špygą, nuo atbėgėlių ir islamistų irgi sienas reikia statyti ir juos tik oro tiltais įsivežti, pagal poreikį… Bet, ar turi kas nors kokį toliau siekiantį planą, ką daro ar ką reiktų daryti? – panašu, kad ne. Ir Chazinas irgi sako, kad ne… Britai, kai nubalsavo atsiskirti nuo Europos, matomai planavo sau kaip atskirą rinką, vietoj europinės, arabų pasaulio teritorijas pasiimti. Izraeliui tada būtų buvęs galas, nes jo nebereikėtų, kaip Arabų pasaulį civilizuojančio ir policionuojančio, tuo būtų užsiėmusi UK. Buvo ir kitų požymių, kad Izraelio laikas baigiasi – Obamos administracija ir H.Clinton mieliau atstatinėjo santykius su Iranu, nei rėmė Izraelį…

Kas paaiškintų, kodėl Izraelis paskutinę minutę persiorientavo ir parėmė Trampą jam balotiruojantis į prezidentus – jų pasaulis išliko koks buvęs, ir jie kol kas pasaulyje išlieka, kur buvę… O ką britams daryti? – kaip visada, parėmė Prancūziją, kad teisingas prezidentas būtų išrinktas, iš teisingo inkubatoriaus, ir dabar, jei tik reikia, nuolatos gali sėti prieštaras tarp Prancūzijos ir Vokietijos, ir tokiu būdu išlaikyti įtaką europinėje rinkoje – kur du pešasi, trečias visada laimi…

Chazinas apie Rusiją irgi aiškiai šneka: po Jelcino mafijoziniai klanai išsirinko sau tokį kaip ir arbitrą, kuris jų visų interesus tarpusavyje derintų ir taiką palaikytų. Tie oligarchai, kurie su planu nesutiko, buvo išbrozdinti iš šalies – visokie Berezovskiai, Abramovičiai ir pan. O kiti taip neblogai su Putinu ir pagyveno. Tik visos marionetės kažkuriuo momentu išslysta iš po kontrolės ir panori valdyti pačios… Netgi rašytojų sukurti personažai taip elgiasi jų rašomuose romanuose. Liaudis, žinoma, irgi tą idėją palaikė. Bet kas toliau? Koks planas?

Planą, panašu, turi tik globalistai, jiems nežemiškos kilmės parazitų sudiktuotą. Globalistus kol kas apstumdė, bet jų plano niekas neatšaukė ir koniu nors kitu nepakeitė. Jeigu žmonės turi pasirinkimo teisę, tai kokia teise čia kažkokie svetimi parazitai šeimininkauja? O gal reiktų išsiaiškinti, žmonės – tai kas jie būtent tokie? O kas – visi kiti? Ir kas iš tų dvejų esame mes? – „kaip pavadinsi, taip nepagadinsi“ manau negalioja šiuo atveju, nes kuo (save) vadini, tai taip pašauktas ir atsiliepi…

Jonas Gervė nėra vienintelis, kuris teigė, jog būti moterimi ar būti vyru yra duotybė, ir pirminė duotybė. Kažkada kažkur, kur tas pirminis taškas dimensijose ar visatoje bebuvo, mes radomės arba kaip vieni, arba kaip kiti. Viskas. Ką noriu pasakyti? – ogi kad abstraktus terminas žmogus tiek ir tėra, abstrakcija. Realiai neegzistuoja. O pavadinimas reiškia ne tą, ką manome, kad reiškia. Prisiminkim Homo sapiens ir Romėnų teisę. Būtent Romėnų teisėje žodis Homo ar Hom naudojamas… vergo prasme. Vergo, darbininko, to, kuris yra kažkieno nuosavybė, kuris nėra laisvas naudotis savo darbo rezultatais (o tik turi teisę į atlygį).

Dar daugiau. Jis iš viso negali būti laisvas… Ir tada tikrai nesvarbu, ar kalba eina apie vyrus ar apie moteris – kaip save vadini, leidiesi vadinamas, taip tavo likimas ir klostosi. O Romėnų teisė nėra istorija – ji vyrauja dabartinio pasaulio teisėsaugos sistemoje kaip dažniausiai naudojamas pagrindas: visos Vakarų pasaulio konstitucijos rašytos ja remiantis. Ir joje daug įdomybių: šneka eina apie patricijus ir plebėjus. Jie niekada nėra subendrinami į vieną, abstraktų ar ne, terminą.

Patricijai yra su visomis teisėmis gimę, ir jokie įstatymai jiems nėra rašyti.

Plebėjai, pvz, turi teisę dirbti, teisę į atlygį, teisę būti prižiūrėti. Teisę būti piliečiais. Visi įstatymai yra rašyti jiems: jie negali būti be pilietybės ir negali būti be šeimininko. Ir laisvi jie negali būti, iš principo. Lotynų kalboje Hom yra vergas, o laisvas gimęs yra vyras. Patricijus ir pater turi tą pačią šaknį, tėvas ir dangus, kaip ir motina ir žemė, simboliškai tapatinamos poros… Įdomu, kad buvo laikai, kai Urano planeta buvo vadinama Pater. – iš jos gal į Žemę tą technokratinę civilizaciją galas ir atnešė? – Žemėj prisivogė moterų, kas iš jų sąjungos gimę, tie laisvi ir privilegijuoti, valdo Žemę „tėvo vardu“ – imperatoriai ( in pere)… Visi kiti padaryti iš molio (humuso), darbui ir tarnavimui… Ir melstis įpratinti, kad Žemėje vis būtų taip pat, kaip ir danguje, vis savo vergystės šaknis patvirtindami.

Žinant, kad, pavyzdžiui, carinėje Rusijoje, pakrikštijimas automatiškai reiškė tapimą Caro (Cezario, kiesoriaus, Kaizerio) vergu visiems laikams, o ispanai Pietų Amerikos  indėnus prieš žudydami krikštydavo, kad jie Vatikano nuosavybe taptų, kaip ir viskas, kas po jų lieka, Vatikanui ir pereitų (tėvui, kaip iš „fati ir muti“), tai galima suprasti, kodėl krikštijamasi buvo nenoriai… Ir vadinasi, kad iš laisvo tave vergu padaryti gali, o iš vergo laisvu jau nebe? Arba, kad dar buvo daug ir kitokių asabų – vyrų ir moterų, kurie nebuvo nei patricijai, nei humusai, juos tik reikėjo pasidalinti ir nulenkti. Nors, jei krikštijo prieš žudydami, kaip ir kryžiuočiai, pavyzdžiui, tai dalinosi žemes ir turtą, o kitokių, nei humusinių tokiu būdu ir nebeliko. Arba tik pasislėpę – raganų, pavyzdžiui. matyt ir būdavo ieškoma nirtingai ir kruopščiai?… Nes, prieš patricijams čia įsigalint, vyrai ir moterys Motinai meldėsi. Nors, vietinių vyrų gal jau ir tada nebuvo, tik moterys – todėl tuos iš dangaus į čia taip labai ir patraukė?

O humusiniai, plebėjais buvo pagaminti ir tokiais visada ir bus – ‘palikit liaudį eiti jos tamsiu keliu’… (F.Nyčė)

(laukite tęsinio)

Gaiva Paprastoji

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 199

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....