infa.lt

Pirmokė turėjo keliauti pas direktorių, nes kreipėsi į tos pačios klasės vaiką žodžiu, priskirtinu kitai lyčiai

04 rugsėjo
01:01 2017

Todd Starnes paskelbė Fox News 2017 m. rugpjūčio 25 d.

klas4

photo: AP

Kalifornijos čarterinės mokyklos (tam tikros formos nepriklausomos ir savą švietimo programą turinčios mokyklos) pirmokę nuvarė pas direktorių dėl vadinamojo „įvardžio incidento“, kai ji netyčia pavadino kitą vaiką žodžiu, priskiriamu kitai lyčiai.

Tai atsitiko Rocklin akademijoje – mokykloje, sukėlusioje daug prieštaringų diskusijų, vaikų darželio mokytojui panūdus klasėje su vaikais padiskutuoti apie translyčius, įskaitant berniuko, verčiamo mergaite „tikrosios lyties atskleidimą“.

Darželinio amžiaus vaikams.

Tėvai pasipiktino, nes jie nebuvo iš anksto informuoti ir neturėjo galimybės pasirinkti, ar jų penkiamečiai turėtų dalyvauti klasės švietime translytiškumo klausimais. Mokyklos administracija mamas ir tėčius informavo – be teisės pasirinkti, – kad valstijos valdžia pranešti tėvams apie tokias akcijas nereikalauja.

Šis incidentas įvyko pirmąją mokslo metų savaitę, pirmokei sutikus žaidimų aikštelėje kitą vaiką iš savo klasės. Ji pašaukė vaiką jo vardu, tuo metu nežinodama, kad berniukas dabar identifikuotinas kaip mergaitė.

„Ši niekuo dėta mokinukė mato pažįstamą, pašaukia jį vardu, kuriuo jį pažinojo iš anksčiau, o berniukas įskundžia ją mokytojai,“ pasakojo „Capitol Resource Institute“ darbuotoja Karen England. „Mažylė gauna velnių žaidimų aikštelėje, o paskui, visai klasei matant, iškviečiama pas direktorių“.

„Capitol Resource Institute“ – tai Kalifornijoje įsisteigusi viešosios politikos grupė, kelianti sau uždavinį stiprinti šeimas. Nemažai sutrikusių tėvų iš Rocklin akademijos kreipiasi į juos dėl LGBT idėjų, brukamų jų atžaloms.

Pats straipsnio autorius, ne kartą mėginęs prisiskambinti į Rocklin akademiją, atsako į savo skambučius nesulaukė.

K. England papasakojo, kad pirmokę tardė direktorius, siekdamas nustatyti, ar ji tyčiojosi iš translyčio vaiko pavadindama jį po gimimo jam suteiktu vardu. Maždaug po valandos tardymo buvo nuspręsta, kad mergaitė tik apsiriko, tad šiuokart bausmės ar papeikimo negaus.

Tačiau, K. England nuomone, nereikia stebėtis, kad toks įvykis mergaitę stipriai sukrėtė.

„Duktė grįžo namo susisielojusi ir verkdama, skųsdamasi „mamyte, šiandien mokykloje man taip kliuvo‘,“ toliau pasakojo K. England.

Mergaitės mama (prašiusi jos neįvardyti) nedelsdama susisiekė su mokykla, kad išsiaiškintų, kas gi įvyko.

„Jai buvo pasakyta, kad tai buvęs incidentas dėl įvardžio, susijęs su biologiniu berniuku, kuris dabar manosi esąs mergaitė – mokykla neva privalėjusi šią problemą svarstyti“, sako K. England.

„Capitol Resource Institute“ parodė autoriui mamos rašytą laišką, kuriame jį reiškia didžiulį nerimą dėl to, kaip buvo mėginama spręsti šį klausimą.

„Daugybę kartų pabrėžiau direktoriui, kad be menkiausios abejonės pasisakau už [translyčio vaiko] teises, bet mano vaikai taip pat jas turi“, rašė mama. „Man labai liūdna, kad mano duktė jaučiasi nubausta už tai, kad tiesiog norėjo bendrauti su tuo vaiku“.

K. England teigimu, žaidimų aikštelės incidentą ir pamoką apie lyties tapatybę dabar nagrinėja laisvės gynimo aljansas „Alliance Defending Freedom“ (ADF) – JAV gerai žinoma religinę laisvę ginanti įstaiga.

„Mūsų tikslas – užtikrinti kiekvieno mokinio teisę į privatumą ir tai, kad mokyklos vadovybė paisytų tėvų teisių, įskaitant teisę gauti išankstinę informaciją apie tai, kad jų vaikai bus mokomi lytinės tapatybės klausimais,“ aiškino autoriui ADF atstovas spaudai.

Įvykis Rocklin akademijoje – tai aiškus pavyzdys, kaip mokyklos tampa LGBT dogmų skelbimo tribūna.

Ir vienintelis būdas atsispirti tokiam dogmatizavimui – turi nepasiduoti tėvai.

Greičiausiai tai bus nemalonu ir nepatogu, tačiau turime atsispirti tiems tyčiojimosi aktyvistams.

SVARBI PASTABA. Vertėja labai atsiprašo mokyklos direktoriaus ir mokytojo, kad dėl anglų kalbos nelytiškumo jai nepavyko nustatyti, kokios lyties šie asmenys yra ar jaučiasi esą, todėl remdamasi lietuvių kalbos norma ir vartosena (http://www.llks.lt/pdf2/kalba/Lietuviu%20bendrines%20kalbos%20normos%20ir%20vartosena.pdf, 92 str. Daiktavardžių giminės vartosena“) vertime vartojo vyriškąją giminę.

Vertėja taip pat labai atsiprašo, jeigu žmogus, straipsnyje minėtas kaip „mama“ ir asmuo, vardu „Karen“, nėra moteriškosios lyties arba tokiais nesijaučia. Šios informacijos iš straipsnio nebuvo galima gauti, todėl, remdamasi visuotinai nusistovėjusiomis prielaidomis ir savo ligšioline patirtimi, vertėja šiems asmenims apibūdinti vartojo moteriškąją giminę.

Su visa priderama pagarba – vertėja Loreta Alechnavičiūtė Hoffmann

nepaisant belytės pavardės su džiaugsmu ir pasididžiavimu identifikuojanti save kaip moteriškos lyties atstovę

Straipsnio originalas: foxnews.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 994

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Netylesime    -  2017-09-04, 11:02

    Greitai tas pats gali buti ir Lietuvoje, jei tylesime ir nekovosime uz savo teises. Vaikai-musu, ne valstybes ir ju auklejimas- musu prerogatyva. Kaip issiauklesime, tokia turesime ir ateiti. Nenoriu, kad Lietuva taptu bent kiek panasi i tokia Amerika, kur viskas apversta aukstyn kojomis…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Katė    -  2018-04-23, 22:02

    Jie baigia visai nudurniuoti ir tą savo durnumą iš paskutiniųjų stengiasi primesti kitiems … Vadinasi, normaliems žmonėms reikia iš paskutiniųjų stengtis šitokiems paikiojimams atsispirti. Jie – vargšai, jie – naujųjų technologijų, teikiančių mums, be viso kito, ir patogų gyvenimą, aukos , niekuo nenusikaltusios, tačiau, jeigu atsirado keli apsigimę bekojai, reikėtų ir sveikiesiems nupjaustyti kojas? Tragiška, kad gimsta tiek savo lyties nesuvokiančių žmonių, baisu, kad savo lytinę orientaciją pradeda suvokti tik prasidėjus brandai, t.y. apie 16-19 metus, bet visiška nesąmonė luošinti visai sveikus vaikus dėl šitos (kol kas) mažumos agresyvumo

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Katė    -  2018-04-23, 22:09

    Jie baigia visai nudurniuoti ir tą savo durnumą iš paskutiniųjų stengiasi primesti kitiems … Vadinasi, normaliems žmonėms reikia iš paskutiniųjų stengtis šitokiems paikiojimams atsispirti. Jie – vargšai, jie – naujųjų technologijų, teikiančių mums, be viso kito, ir patogų gyvenimą, aukos , niekuo nenusikaltusios, tačiau, jeigu atsirado keli apsigimę bekojai, reikėtų ir sveikiesiems nupjaustyti kojas? Tragiška, kad gimsta tiek savo lyties nesuvokiančių žmonių, baisu, kad savo lytinę orientaciją pradeda suvokti tik prasidėjus brandai, t.y. apie 16-19 metus, bet visiška nesąmonė luošinti visai sveikus vaikus dėl šitos (kol kas) mažumos agresyvumo

    Parodykite tą „lygiai tokį pat” komentarą, jei tokį turite. Šia tema aš pirmą kartą komentarą parašiau, o ne nusirašiau. Argi jums reikia, kad visi pritartų šitam jūsų aprašytam absurdui? Jeigu taip, tai neprašykite skaitytojų atsiliepimų – atsiliepinėkite ir gėrėkitės šitomis aprašinėjamomis kvailystėmis patys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...