infa.lt

Seimo pirmininkas pasisako už sankcijų Rusijai tęsimą, kol nesikeis jos politika Ukrainoje

29 rugpjūčio
18:51 2017
Seimo ir JAV delegacijos

Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – O. Posaškova)

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis susitikime su Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso nariais iš valdančiosios Respublikonų partijos Džonu Šimkumi (John Shimkus), Dagu Lembornu (Doug Lamborn), Endžiu Bariu (Andy Barr) ir Erlu Karteriu (Earl „Buddy“ Carter) aptarė Baltijos šalių regioninį saugumą, tarptautinės bendruomenės vaidmenį esminiais santykių su Rusija klausimais.

„Dialogas savaime – jokia politika, jei Rusija niekaip nekeičia savo elgesio. Visos sankcijos Rusijai privalo būti išlaikytos tol, kol ji visiškai nutrauks agresiją prieš Ukrainą. Šioje vietoje yra labai svarbi tarptautinės bendruomenės vienybė“, – pažymėjo parlamento vadovas.

Susitikimo metu taip pat aptarti saugumo iššūkiai Baltijos regione.

„Vakarykštis Donaldo Trampo pasakymas, kad JAV „labai saugo šį regioną“, rodo transatlantinių ryšių strateginę svarbą ir mūsų šalių solidarumą“, – sakė V. Pranckietis.

Susitikime buvo kabėta ne tik apie JAV lyderystę regione, bet ir apie tai, kad Lietuva gali prisidėti prie demokratijos plėtros. Lietuva turi panašią istorinę patirtį kaip Ukraina, Gruzija, Moldova, tačiau jau tapo Vakarų pasaulio dalimi, todėl gali padėti skleisti demokratijos idėjas Rytų Europoje, pasitelkdama savo patirtį ir regiono išmanymą.

Seimo Pirmininko teigimu, JAV Kongreso parama ypač svarbi ir Ukrainai ginant savo valstybingumą ir užtikrinant demokratijos plėtrą.

Kalbėdamas apie energetinio saugumo stiprinimą, V. Pranckietis pabrėžė, kad Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas ženkliai prisideda prie Baltijos šalių energetinio saugumo. Seimo Pirmininkas pasveikino rugpjūčio 21 d. į Klaipėdos SGD terminalą atplaukusį pirmąjį SGD krovinį iš JAV. Šis SGD krovinys iš JAV yra vienas pirmųjų Europos Sąjungoje.

Pasak parlamento vadovo, strateginė Lietuvos ir JAV partnerystė, stiprėjantis Lietuvos ir JAV verslo bendradarbiavimas prisideda prie Lietuvos ir Europos ekonomikų konkurencingumo ir atsparumo didinimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 39

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....