infa.lt

Mokyklas ir darželius pasieks plakatai, padėsiantys atpažinti smurto prieš vaiką požymius ir skatinsiantys imtis veiksmų

28 rugpjūčio
16:42 2017

Plakatai darželiams ir mokykloms

Naujų mokslo metų pradžioje visas Lietuvos mokyklas, darželius, vaikų dienos centrus bei vaikų globos namus pasieks Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išleisti informaciniai plakatai. Jie dirbantiems su vaikais padės atpažinti smurto prieš vaikus požymius, formas ir primins, kokių veiksmų būtina imtis nedelsiant.

„Labai svarbu, kad tie specialistai, kurie yra arčiausiai vaikų, būtų budrūs, gebėtų pastebėti net ir ankstyviausius smurto požymius ir nebūtų gaištamas brangus laikas, galintis kainuoti daugiausiai – vaiko gyvybę. Smurto prevencijai skiriame ypatingą dėmesį, ir šie plakatai – viena iš priemonių, galinčių efektyviai prisidėti prie to, kad smurto atvejų ateityje turėtume vis mažiau“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Ministras dėkoja Seimo narei Dovilei Šakalienei, Londono lietuvių mokyklos „Obelėlė“ direktorei Alvijai Černiauskaitei, Švietimo ir mokslo ministerijos ekspertams bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vaikų skyriaus specialistams už bendradarbiavimą ir pagalbą rengiant metodinę informaciją.

Informaciniai plakatai išleisti šiam tikslui perskirsčius ministerijos reprezentacijai skirtas lėšas. Plakatų leidybai skirta 27 tūkst. eurų.

Informacinių plakatų tikslas – specialistams, dirbantiems su vaikais, suteikti aiškią informaciją, kokios yra smurto formos, kaip atpažinti smurtą, kokių priemonių reikia imtis bei kur kreiptis, susidūrus su smurtu prieš vaiką.

Plakatai vaikų globos namus bei vaikų dienos centrus pasieks tiesiogiai, o mokykloms ir darželiams, bendradarbiaujant su Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centru, jie bus perduoti savivaldybių.

Jau nuo rugsėjo 1-osios kiekvienas mokytojas, auklėtojas ar kitas darbuotojas žinos, kaip greitai reaguoti ir veikti, susidūrus su smurtu prieš vaiką.

Plakatus elektroniniu formatu taip pat galima atsisiųsti iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos interneto svetainės arba tiesiai iš čia:

  Informacija padėsianti atpažinti smurtą prieš vaiką (SDAM) (4,9 MiB, 5 781 atsisiuntė)

.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 276

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...