infa.lt

National Interest: Rusijos povandeniniai laivai gali atakuoti bet kurį Žemės rutulio tašką

21 rugpjūčio
10:33 2017

Rusijos atominis povandeninis laivas "Severodvinsk"

Rusijos karinis jūrų laivynas (KJL) turi galimybę suduoti karinį smūgį ne tik didžiajai Šiaurės ir Vakarų Europos daliai, bet ir į bet kurį Žemės rutulio tašką, rašo The National Interest leidinys. To patvirtinimas – paskutiniai sparnuotosios jūrinio bazavimo raketos „Kalibr“ bandymai.

Prieš keletą dienų Rusijos gynybos Ministerija paskelbė sėkmingą jūrinio bazavimo raketos „Kalibr“ paleidimo momento iš atominio povandeninio laivo „Severodvinsk“ Barenco jūroje vaizdo įrašą praneša The National Interest.

Šis vaizdo įrašas patvirtina, jog rusų smogiamosios submarinos gali atakuoti bet kokį taikinį Žemės rutulyje, – konstatuoja amerikiečių leidinys. – O juk po šaltojo karo tą galėjo pagrindinai tik Vakarų šalių karinės jūrų pajėgos“.

Tokiu būdu, Šiaurės, Baltijos, Juodosios jūros ir Kaspijos laivynai gali kelti grėsmę plačioms teritorijoms Europoje ir Artimuosiuose Rytuose. Gali būti, jog (raketos – red) pasieks ir kai kurias Persijos įlankos šalis“, – mano James Martin Center vyresnysis darbuotojas Nikolaj Sokov.

Kaip pažymi leidinys, visą savo potencialą „Kalibrai“ demonstruoja tada, kai yra patalpinami Rusijos KJL atominiuose povandeniniuose laivuose. „Turint omenyje Rusijos atominių submarinų greitį ir sugebėjimus veikti nepastebimai bei judėti po visą pasaulį, Maskva gali panaudoti savo atominį povandeninį laivyną su „Kalibrais“ smūgiams į bet kurį Žemės tašką, panaudodama tam įprastas arba – Trečiojo pasaulinio karo atveju – branduolines galvutes“, – nerimauja The National Interest.

Visa tai reiškia, jog Jungtinės Valstijos „nebeturi monopolijos smogti tolimų tikslinių raketinių smūgių“, paaiškina amerikiečių leidinys. Dar daugiau, tokio ginklo kaip sparnuotosios raketos „Kalibr“ atsiradimas reiškia, jog dabar JAV teritorijoje esantys objektai „gali atsidurti kitų didelių valstybių taikinyje“. „Vašingtonui – tai grėsmė, su kuria Jungtinės Valstijos nebuvo susidūrusios nuo Tarybų Sąjungos griūties momento 1991 metais“,- reziumuoja The National Interest.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 125

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....