infa.lt

Šiuolaikiniai vergai Britanijoje visur: automobilių plovyklose, gamyklose, fermose

12 rugpjūčio
15:27 2017

Šiandienė vergija

„Ketvirtadienį Britanijos Nacionalinė agentūra kovai su nusikalstamumu (NCA) paskelbė, jog šiuolaikinėje Didžiojoje Britanijoje egzistuoja paralelinė visuomenė, kurioje žiaurios gaujos laisvai eksploatuoja „nematomą socialiai neginamų žmonių srautą“, elgdamosi su jais, kaip su šiuolaikiniais vergais, – rašo The Times.

„Will’as Kerr’as, NCA poskyrio socialiai pažeidžiamų žmonių atžvilgiu direktorius, pasibjaurėtinu pavadino tą faktą, jog ši praktika klesti daugelyje rajonų Britanijoje – šalyje, kurioje vergija oficialiai uždrausta daugiau, nei prieš 200 metų“, – rašoma straipsnyje.

„Pasak Kerr’o, eksploatacijos aukos dažniausia yra visiems matomos. Tai gali būti kaimyninio namo gyventojai, kuriuos slapta pardavė, kaip tarnus, iškalbios manikiūro salono darbuotojos , automobilių plovėjai iš kaimyninio garažo. Jis paragino piliečius atidžiau atskirti šiuolaikinės vergovės požymius ir pranešti apie savo įtarimus policijai“, – rašo leidinys.

Tarp svarbių požymių – traumos ir streso simptomai, nunešioti drabužiai ar rankose nešiojamų daiktų neturėjimas, elgesio ypatybės, kai žmogus nuleidžia akis ar nenoriai bendrauja su nepažįstamais žmonėmis.

„Mes matome, kaip gaujos paverčia žmones prekėmis, suvokusios, jog iš to galima uždirbti daugiau, nei iš narkotikų“, – pasakė Kerr’as.

Leidinys praneša, jog artimiausiais mėnesiais policija rimtai užsiims tokiomis praktikomis, kaip vertimas verstis prostitucija, žvejybos ir žuvų apdorojimo pramonėje, prekyba vaikais, priverstinis darbas žemės ūkyje, maisto ir kitokiose pramonės srityse.

„Priverstinis darbas kanapių auginimo fermose – problema, kylanti iš Vietnamo gaujų, kurios eksploatuoja išimtinai vietnamiečius“, – papildo leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...