infa.lt

Baltieji rūmai: Trampas pasirašys įstatymo projektą dėl sankcijų Rusijai

30 liepos
20:34 2017

paveikslėlis

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pasirašys įstatymo projektą, numatantį papildomų sankcijų prieš Rusiją įvedimą, remdamasi Baltųjų rūmų atstovės pranešimu rašo BBC..

„Prezidentas susipažino su galutine versija ir, kadangi į jo pastabas buvo atsižvelgta, palaiko įstatymo projektą ir nusiteikęs jį pasirašyti“, – pranešė Baltųjų rūmų spaudos atstovė Sarah Huckabee Sanders.

Abeji amerikiečių kongreso rūmai anksčiau palaikė įstatymo projektą, kuriame taip pat įtrauktos priemonės prieš Iraną ir Šiaurės Korėją. Tačiau Jungtinėse Valstijose buvo išsakomos prielaidos, jog Trampas gali uždėti veto šiam įstatymo projektui.

Rusija sureagavo į JAV sankcijas

Amerikos prezidentas yra pasirengęs normalizuoti santykius su Rusija, tačiau, kaip pažymi ekspertai, bandymas pasinaudoti veto teise išprovokuos dar didesnis įtarimus, jog Trampas palaiko Kremlių.

Rusija, nelaukdama įstatymo projekto pasirašymo jau įvedė atsakomąsias priemones, uždraudusi amerikiečių diplomatams naudotis vila Rusijoje ir sandėliais Maskvoje. Rusijos valdžia pasiūlė (privalomai)sumažinti personalo skaičių JAV diplomatinėse ir konsulinėse atstovybės Rusijoje.

Rusijos sankcijos savo pobūdžiu labiau panašios į amerikiečių valdžios veiksmus praėjusių metų gruodžio mėnesį. Tada panašius veiksmus Maskvos atžvilgiu panaudojo paliekantis savo postą JAV prezidentas Barakas Obama.

Pasekoje, amerikiečiai tada išsiuntė keletą rusų diplomatų ir uždraudė Rusijai naudotis jos pasiuntinybės vilomis Jungtinėse Valstijose. Tada buvo tikimasi, jog Maskva pasielgs panašiu būdu, tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nutarė nesiimti atsakomųjų priemonių ir sulaukti naujos administracijos atėjimo.

Kaip prasideda prekybiniai karai – ES grasina priešpastatyti savas sankcijas JAV sankcijoms prieš Rusiją

Dabar Maskva pasiūlė JAV iki rugsėjo 1-osios sulyginti Jungtinių Valstijų diplomatinių ir techninių darbuotojų skaičių Maskvoje, Sankt-Peterburge, Jekaterinburge ir Vladivostoke, atitinkamai darbuotojų skaičiui esančiam Rusijos diplomatinių atstovybių Jungtinėse Valstijose žmonių skaičiui – tai yra sumažinti iki 455 žmonių.

Naujasis įstatymas

Svarbiausia naujajame įstatyme – tai, kad jis atima iš prezidento galimybę atšaukti sankcijas Rusijai be Kongreso pritarimo.

Įstatymas tiesiogiai neįveda jokių naujų priemonių ir neįpareigoja prezidento jas įvesti. Tačiau numato galimybę įvesti naujas sankcijas prieš investuotojus iš bet kurios šalies, pavyzdžiui, už dalyvavimą statant Rusijos energijos resursų eksporto vamzdynus.

Be to, poskyryje apie pagalbą dėl pasirūpinimo Ukrainos energetiniu saugumu tiesiogiai užsimenama būtinybė, iš amerikiečių kongresmenų požiūrio taško, priešintis „Šiaurės Srautas 2“ („Nord Stream – 2“) dujotiekio iš Rusijos statybai, vykstančiai Baltijos jūros dugnu į Vokietiją.

Būtent todėl priimtas įstatymo projektas sukėlė tiek nerimo Europos Sąjungoje, ir keletas jo slyderių jau sukritikavo šį dokumentą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 256

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...