infa.lt

Trampas prieš translyčius asmenis JAV kariuomenėje

27 liepos
11:39 2017

Donaldo Trampo pasisakymas

Transgenderiams ne vieta ginkluotosiose Jungtinių Valstijų pajėgose, – taip mano amerikiečių prezidentas. Savo socialinio tinklo Twitter paskyroje Donaldas Trampas (Donal Trump) paskelbė sekantį pranešimą:

Po konsultacijų su generolais ir kariniais ekspertais, priimtas sprendimas, jog JAV vyriausybė ateityje nepriims translyčių asmenų nei į vieną karo tarnybos pareigybę. Mūsų kariuomenė turi būti susikoncentravusi į triuškinančias pergales, vietoje to, kad būtų apsunkinta milžiniškomis išlaidomis ir visiška betvarke, kurią atneš transeksualai esantys tarnyboje“.

 

Šį pareiškimą griežtai sukritikavo buvęs gynybos ministras Ešas Karteris (Ash Carter), pareiškęs, jog „atrinkti karo tarnautojus pagal kitus kriterijus, nei jų karinė kvalifikacija – socialinė politika, kuriai nėra vietos mūsų ginkluotosiose pajėgose“. Taip pat jis pažymėjo, jog kariuomenėje yra nemažai tarnslyčių, kurie atlieka tarnybą „tinkamai ir suprasdami ką daro“.

JAV karo pajėgų eilinis Chelsea Manning (kurią (-į) iki lyties keitimo operacijos vadino Bredli (Bradley) ir išgarsėjo perdavęs slaptus dokumentus WikiLeaks tinklapiui) paskelbė sekančio turinio įrašą Twitter socialiniame tinkle : „Gaunasi, jog pati didžiausia ir turtingiausia pasaulio kariuomenė skundžiasi dėl keleto transgenderių, tuo pačiu finansuodama F-35? Tai kvepia bailumu“.

 

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Sara Hakabi Sanders (Sarah Huckabee Sanders) negalėjo atsakyti į klausimą ar galės tūkstančiai jau esamų transeksualų toliau tarnauti kariuomenėje.

Ji pasakė: „gynybos skyrius ir Baltieji rūmai turės dirbti kartu, kadangi įgyvendinimas vyks teisėtais pagrindais“.

2011 metais Obamos administracija atšaukė taisyklę Don’t ask, don’t tell, (neklausk ir nepasakok), įpareigojančią JAV kariškius slėpti savo seksualinę orientaciją, ir taip pat panaikino draudimą tarnauti kariuomenėje translyčiams asmenims. Nuo 2016-ųjų birželio juos imta priiminėti į JAV ginkluotųjų pajėgų eiles.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, pateikta „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, jūs galite prisidėti paremdami svetainę Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...