infa.lt

Apie emigraciją iš pirmų lūpų

23 liepos
01:04 2017

Įrašas iš Facebook socialiniame tinkle esančio puslapio „Exodus.lt”

Pašnekėkime truputį apie emigraciją. Iš pirmų lūpų, tsakant!

Špygą į nosį šiandien rodantis faktas, -Lietuviai emigruoja panevėžiais per vienerius metus. Ir emigracijos mastas per pastaruosius metus auga bent penktadaliu. Kodėl taip čia, po perkūniukais?..

Kol mūsų laukinės rinkos institutų dvasios ubagai ir bankų sekspertai įnirtingai ieško ieško ieško (ir ieškos, patikėkite, iki valstybės susitraukimo iki Estijos dydžio) atsakymo į šį Neišsprendžiamą klausimą, kol net ir politikai (nedrąsiai dar taip! Po kaldra, žinote) pradeda postringauti, kad gal čia kažkur kažkuria nesistemine įtaka tam reiktų laikyti (bet tik kaip kokią 5-ąją priežastį!) Nelygybę Lietuvoje, mes geriau numokime į tuos veidmainiškus liurbius ranka, ir taupykime savo brangų laiką, skirdami tik ribotą dėmesį jiems. Geriau jau užsirašykime į kokius kritinio mąstymo kursus, kad ir mokamus, pavyzdžiui, kaip išnaikinti skruzdėles miegamajame. Ne apie tai norėjau Jums, Gerbiamieji, brūkštelėti šį kartą čia.

Emigracija man tikrai padėjo į daug ką atverti akis, pažiūrėti kitu kampu. Todėl rimtai teigiu – nieko čia blogo, kad lietuviai evakuojasi. Netgi raginčiau – daugelį tai patirti patiems! Neįkainojama patirtis, žinokite!

***

Pavyzdžiui, darbo diena Londone:

5:00. Atsikeliate savo 8-ių kvadratinių metrų ploto kambariuke, kur iš baldų yra tik lova, spinta, džiovyklė, mažiukas televizorius, laptopas ir langas su pagadinto oro spalvos užuolaidomis į gatvę, kažkur rytų Londone, kokiame West Hame.

5:10. Prastovėję eilę prie vonios/dušo/tualeto (Du jūsų kaimynai sugebėjo atsikelti anksčiau ir užsiimti eilę), atliekate savo reikalus ten. Galima būtų naudotis tualetu 1-ame aukšte, bet anas pagal griežtą namo gyventojų susitarimą rezervuotas 1-ojo aukšto gyventojams.

5:20. Pasistumdę užpakaliais su trimis kaimynais virtuvėje pasigaminate kiaušinienę, kavą, ir itin operatyviai papusryčiaujate.

5:30. Einate į autobuso stotelę. Autobusu vykstate 5-ias stoteles iki Metro stotelės. Persėdate.

5:50. Įsigrūdate į Metro. Rožinė linija. Atsisėsti vietų nėra. Uostote itin kvapnias (nepabijokime to žodžio) babajų trejas pažastis 10 cm. atstumu nuo jūsų jau nebejautrių šnervių. Kažkada aiškinausi, tai prausiasi jie prausiasi. Dažnai net 1 kartą į dieną. Jų tik maistas ir prieskoniai tokie… e …. ir tą kvapą sukelia.

6:55. Išlipate savo stotelėje, miesto centre, ir einate į darbą. 80% lietuvaičių dirba statybose „saituose“. Pradeda nuo paprastų „leiborių“ ir daro stulbinamą karjerą per kokius 3-jus metus iki stalių „čipių“. Leiborius uždirba po mokesčių 60 svariukų per dieną, o stalius 100. Dirba ne mažiau kaip 10 valandų + 0,5 valanda pietauja + 15 min. persirenginėja . Ir viso turime 11 val. draugiško šėliojimo su internacionaliniu kolegų kolektyvu, kurį sudaro rumunai, moldavai, čigonai, bulgarai, lenkai, lietuviai, latviai, jamaikiečiai ir babajai ir dar keletas neaiškių tautų iš ex britų kolonijų Afrikoje. O viskam išradingai vadovauja airiai.
18:05 Jūs linksmai nusiteikę su tautiečiais pasišvilpaudami traukiate iki metro stotelės. Pakeliui užsukate į babajų krautuvėlę ir vienu gurkšniu įkalate alaus skardinę už 1 „kvidą“, t.y. svariuką.

18:15. Įsėdate į metro. Stovite. Pažastys. Medituojate arba skęstate apmąstymuose apie badaujančius vaikus Mozambike.

19:20. Išlipate iš metro. Apsižiūrite, ar visos sagos vietoje ir laukiate savo raudono dviaukščio.

19:40. Išlipate netoli namų. Pasukate į Tesco, Asda arba Lidlą apsipirkti. Maistas ten TIKRAI bent dešimtadaliu pigesnis nei Lietuvoje. Alkoholis brangesnis – čia mums lietuviams, kaip lyderiaujantiems Pasaulyje šioje nelengvoje sporto šakoje, truputį numuša ūpą. Bet „nebijokime didelių išlaidų, bijokime mažų pajamų“, ar ne?

20:20. Su maišiuku gėrybių įslenkame į savo namus (su 2x2m. kiemuku!!!). Išsidėliojame savo gėrybes tik vienoje lentynoje šaldytuve. Kitos keturios paskirtos gi kitiems namo kaimynams.

20:30. Eilė prie vonios/dušo/tualeto.

20:45. Atsigaivinę duše, pasistumdome užpakaliais virtuvėje ir kažką pasigaminame valgyti.
21:15. Sotūs ir patenkinti savimi arba gyvenimu grįžtame į savo 8-ių kvadratinių metrų ploto kambariuką. Su pagadinto oro spalvos užuolaidomis į ūkanotą dangų.

21:20 Išsitiesiate lovoje. Pažiūrime Viasat Baltic TV (kiekvienas save gerbiantis Lietuvis savo name turi satelitą ir lietuviškos TV paketą) arba kokį piratinį filmuką iš kokios torrentų svetainės.

21:30 „Špokšššt!“ Skardinė arba dvi alaus.

23:00 Užmiegame kūdikio miegu prie įjungto televizoriaus.

Šeštadienis, jau visai kitoks!!! Ehei!

5:00. Keliamės. Darbas. Viskas tas pats.

13:00. Darbas baigiasi anksčiau. Gi savaitgalį moka dvigubai!

15:00. Nusiaubiami alkoholiniai gėrimai pas vietinį babajų jo krautuvėlėje.

16:00 – 23:00. Lietuviai kaimynai lauke kepame mėsytę ir inteligentiškai degustuojame išlaikytų gėrimų paletę. Televizorius virtuvėje tuo metu visu garsu rodo krepšinį, lietuvišką pageidavimų koncertą arba kažkokį panašų mėšlą. Temstant traukiame „Ant kalno mūrai“. Atsipalaiduojame lietuviškai po tikrai sunkios darbo savaitės. Kaip kitaip geriau pailsėsi, ar ne? Ir pigiau?

Sekmadienis paprastai Joks.

9:00 – 21:00. Eilė prie vonios/dušo/tualeto. Lova. Televizorius arba laptopas. Alaus skardinė arba dvi. Užuolaidos. Pagadinto oro spalvos.
—-
Ar dabar suvokiate, kaip PAMILSTI Lietuvą būdamas taip toli nuo jos?
Ir kaip tada Nori grįžti į Lietuvą ir būti, ir kurti čia, Tėvynėje?
Ir kodėl pagaliau reikia pasiimti atgal vadžias iš to 1%?


PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 329

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. SVETIMAS    -  2017-07-23, 09:10

    Kai kas gal taip ir gyveno,tai priklauso nuo zmogaus nusistatymo kaip gyventi.Galima ir kaip kiaule.Pragyvenau UK 13 metu.Gyvenau kaip baltas zmogus.Ir pinigu pakako ir susitaupiau Pradzioje geram ,dideliam kambaryje gyvenau pusmeti,veliau nama nuomavausi…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tadas    -  2017-07-23, 15:00

    Nevirskite delfio lygio portalu

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...