infa.lt

Vienam iš labiausiai nesutaikomų Rusijos priešininkų JAV, Džonui Makeinui, diagnozuotas smegenų auglys

21 liepos
21:41 2017
Džonas Makeinas

AP foto/Andrew Harnik

Pas senatorių respublikoną iš Arizonos valstijos, Džoną Makeiną (John McCain), trečiadienį aptiktas piktybinis galvos smegenų auglys (glioblastoma). Kol kas išlieka neaišku kada jis sugrįš į Vašingtoną atnaujinti savo darbą Senate, ir ar apskritai galės tą padaryti. Auglys buvo aptiktas, kai jis kreipėsi į kliniką, kad pašalintų kraujo krešulį prie kairės akies.

Pasak informacijos gautos iš klinikos (Mayo Clinic), pats senatorius ir jo šeima svarsto gydymo variantus, įskaitant chemoterapijos ir radioterapijos derinį.

Pasaulyje Makeinas žinomas kaip vienas iš labiausia nesutaikomų Rusijos priešininkų ir ginčytinų klausimų su ja sprendimo jėgos būdu šalininkų. Taip pat jis yra vienas iš vidinės opozicijos prieš dabartinį JAV prezidentą Donaldą Trampą (Donald Trump) Respublikonų partijoje lyderių.

80-metis Makeinas nedalyvavo šią savaitę Senate po chirurginės operacijos. Tuo pačius minėtos klinikos gydytojai darė atitinkamus tyrimus. Jos aparato darbuotojų paskelbtame pareiškime teigiama, jog senatorius Makeinas „yra geros nuotaikos“ ir puikios fizinės būklės, tačiau nieko nebuvo minima apie tai, kada jis galės grįžti į darbą Senate.

Glioblastoma – tai agresyvaus tipo smegenų auglys ir, kaip taisyklė, prognozės esant tokiam vėžiniam susirgimui būna mažai optimistinės.

Senatorius demokratas Edvardas Kenedis išgyveno tik 15 mėnesių po to, kai 2008 metais jam buvo diagnozuotas toks pat auglys.

Makeino reikšmę Senate sunku pervertinti – ir jo nebuvimas, koks bebūtų ilgas, darys poveikį visam Kapitolijui, kadangi Senato dauguma išlieka viso su 51 balsu, kas yra pačia mažiausia dauguma tuomet, kaip patys respublikonai yra susiskaldę tokiais klausimais kaip sveikatos apsauga, mokesčiai ir išlaidos gynybai. Na ir žinoma klausimais dėl Donaldo Trampo ryšių su Rusija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 146

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...