infa.lt

„Sberbank“ vadovas konstatavo tradicinius bankus pasitraukiant į istoriją ir paragino spėti pasinaudoti kriptovaliutų technologija

14 liepos
09:01 2017

Bitkoinas

Investicijų apimtys į finansines technologijas didėja kiekvieną dieną, o klientų besinaudojančių internetine bankininkyste padidėjo tiek, jog tradicinė bankininkystė faktiškai jau pasitraukė į istoriją. Apie tai, kaip praneša TASS, pareiškė Rusijos taupomojo banko „Sberbank“ vadovas Germanas Grefas, Tarptautinio finansinio kongreso Sankt-Peterburge metu.

„Kai mes kalbame apie ateitį – tai ta ateitis jau čia. Kalbant apie „Sberbank“, – tai šiai dienai mes jau uždarėme 1,3 tūkstančio banko skyrių, kurie užsiimdavo korporatyvių klientų aptarnavimu, ir mes ir toliau skyrių skaičiaus mažinimą“, – pabrėžė jis.

Kaip savo tezės patvirtinimo įrodymą Grefas pateikė statistinį pavyzdį: 1 mlrd žmonių jau naudojasi internetine bankininkyste, 500 mln žmonių naudojasi mobiliais mokėjimais, kasmetinių transakcijų apimtys per finansinių technologijų kompanijas – 2 trln dolerių.

Taip pat Grefas pastebėjo, jog technologinės revoliucijos finansų sektoriuje sąlygomis svarbu laiku įsisavinti „sprogstamą blokčeino (block chain) technologiją, kuri yra bitkoinų ir kitų kriptovaliutų gyvavimo pagrindas.

Bitkoinas (kriptovaliuta) – viena iš rimčiausių technologijų, esančių mūsų žaidimo aikštelėje. Kol kas mes nematome, kur mūsų perspektyvos. Akivaizdu, jog mes turėtume imtis vadovauti bitkoino judėjimui, todėl, kad tai viena iš pačių labiausia sprogstamų technologijų. Bet, aš manau, jog, jei nepasinaudosime šia technologija laiku, ji pasirodys labiau pavojinga, nei štai šita visa didžiulė finansinių technologijų plėtotojų armija“, – pasakė jis.

Rimtas rizikas stambioms finansinėms kompanijoms kelia gyvenimo tempo, naujų technologijų atsiradimo tempų ir šių technologijų plėtotojų bei kūrėjų didėjimo skaičiaus greitėjimas, paaiškino jis.

„Kai aš nusipirkau pirmą iPhone ir iPad, ir mes perėjome į pilnai elektroninį darbo režimą, aš maniau, jog gyvenimas teka greitu tempu, Tai buvo prieš septynerius-aštuonerius metus.

Dabar aš suprantu, jog tada mes gyvenome kažkokioje ramioje įlankoje, kaimo vietovėje, nesuprasdami nieko apie gyvenimo tempus. Dabar jis keičiasi kas du-tris metus. Ir tai gigantiška problema stambioms korporacijoms. Didžiuosius bankus suvalgys ne kažkoks didelis ryklys, o didelė mažų žuvyčių gauja“, – pabrėžė stambiausio Rusijos banko vadovas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...