infa.lt

ES nepalaikė „europietiškų Ukrainos siekių“

14 liepos
02:01 2017

Tuskas, Porošenko ir Junkeris

19-asis aukščiausio lygio susitikimas Ukraina – ES, pasibaigė nepatvirtinus baigiamojo pareiškimo ar bendros deklaracijos. Kaip rašo „Ukrainska pravda“, tai atsitiko jau antrą kartą per Ukrainos ir ES santykių istoriją.

Apie tai tapo žinoma po Ukrainos prezidento Petro Porošenkos susitikimo su Europos Komisijos pirmininku Žanu-Klodu Junkeriu ir Europos Tarybos pirmininku Donaldu Tusku.

„Sekant europietiškosios diplomatijos taisyklėms, bendro pareiškimo nebuvimas reiškia gilią krizę tarpusavio santykiuose: esą lyderiai susitiko, tačiau susitarti dėl nieko nesugebėjo. Todėl baigiamąjį dokumentą pavykdavo suderinti kiekvieną kartą – net kriziniais 2004 ir 2011 metais“, – rašo „Ukrainska pravda“.

Tačiau šiais metais viskas įvyko kitaip. Reikalaujant šalims narėms Europos Sąjunga suabejojo pačiu faktu to, kad Ukraina siekia integracijos su ES. Kijevas tvirtino, jog bendrame pareiškime buvo nuoroda į frazę iš susitarimo dėl asociacijos preambulę: „Europos Sąjunga pripažįsta europietiškus Ukrainos siekius ir sveikina jos europietiškąjį pasirinkimą. Tame tarpe jos įsipareigojimą kurti išsivysčiusią ir stabilią demokratiją bei rinkos ekonomiką“.

„ES pasirodė kategoriškai prieš (ir nesvarbu, kad kalba eina apie citatą iš susitarimo, o ne apie kažkokią naują normą). Finalinės derybos su Europos Sąjunga tik pablogino situaciją: Nyderlandai pareikalavo papildyti tekstą naujais Ukrainos europietiškosios svajonės apribojimais. Hagą palaikė dar keletas valstybių, ir galų gale derybos buvo tiesiog nutrauktos. O ES Taryba pasiuntinių lygmenyje nutarė, jog aukščiausio lygio susitikimui parengtas projektas, turi atsidurti šiukšlių dėžėje“, – baigia ukrainiečių leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Barbora    -  2017-07-14, 12:21

    „Hagą palaikė…”. Kuo čia dėta Haga? Nyderlandų sostinė Amsterdamas

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...